Voeding en gezondheid

De kracht van pilates: het verschil tussen yoga en pilates

Pilates is een krachtige workout die je lichaam en geest in balans brengt. Door de precieze bewegingen en de focus op ademhaling.

Pilates is een krachtige workout die je lichaam en geest in balans brengt. Door de precieze bewegingen en de focus op ademhaling, kun je diepe spieren bereiken die je niet eens wist dat je had. Pilates is een effectieve manier om je core (buik- en rugspieren) te versterken, je lenigheid te vergroten en je coördinatie te verbeteren. Wil je meer lezen over Pilates en weten wat de verschillen zijn met yoga? Lees dan even verder.

Pilates is een lichaamsbeweging methode die is ontwikkeld door Joseph Pilates. Hij geloofde dat goede lichamelijke conditie de sleutel is tot een gezonde geest. De oefeningen zijn bedoeld om de spieren te versterken, de lichaamsbalans te herstellen en de geest te kalmeren.

Pilates lijkt erg veel op yoga. Dit komt doordat Pilates geïnspireerd is op yoga. Zo is yoga al erg oud (ruim 5000 jaar). Pilates is echter in de Eerste Wereldoorlog bedacht. Ondanks dat het veel op yoga lijkt, zijn er toch verschillen. Yoga is bijvoorbeeld meer op de geest gericht. Waarbij Pilates meer op het lichaam is gericht.

Kiezen voor yoga of voor Pilates?

Twijfel je om nu voor yoga of Pilates te kiezen? Dan hebben we goed nieuws. Je hoeft namelijk helemaal niet te kiezen. Je kunt het prima beide beoefenen. Het is namelijk belangrijk om te weten dat Pilates en yoga niet helemaal dezelfde doelen hebben. Ze lijken op elkaar, maar zijn niet hetzelfde.

Zo is Pilates toch meer gericht op je lichaam: om bijvoorbeeld je houding te verbeteren. De oefeningen zijn dan ook anders en lijken meer op sport, dan bij yoga het geval is. Yoga is tevens ook meer op de geest gericht. Zo ben je bij yoga ook veel bezig met mediteren en zijn de oefeningen meer houdingen, dan bij Pilates. Waarbij je meer bewegingen maakt.

Kiezen is dan ook niet altijd nodig. Je kunt beide beoefenen voor verschillende doeleinden.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.