Uitstapjes met je kids

6x leuke winter uitjes met kinderen

Brrr, wat is het buiten koud hè? Maar dat betekent natuurlijk niet dat je niet niet lekker erop uit kunt met je kinderen. Er is van alles te doen in de winter en wij geven je in deze blog 5 tips voor de leukste winter uitjes met kinderen.
Linda - Go or No Go

Brrr, wat is het buiten koud hè? Maar dat betekent natuurlijk niet dat je niet niet lekker erop uit kunt met je kinderen. Er is van alles te doen in de winter en wij geven je in deze blog 5 tips voor de leukste winter uitjes met kinderen.

1. Ga naar een dierenpark of dierentuin

Een dierenpark of dierentuin is altijd een leuk uitje, zeker met kleine kinderen. Ze vinden het geweldig om de dieren te zien en sommige zelfs te kunnen aaien. Tip: kijk op de website van het dierenpark of dierentuin of er speciale winteractiviteiten zijn, zoals een winterwandeling met de dieren. En bijkomend voordeel: vaak is het in de winter een stuk rustiger in dierentuinen, dus je kunt de dieren een stuk beter bekijken dan in de zomer.

2. Bezoek een pretpark

Pretparken: welk kind maak je er niet blij mee? Veel pretparken toveren tijdens de winter hun pretpark helemaal om. Denk aan de winter-Efteling of Disneyland Parijs. Bovendien zijn pretparken in de winter vaak minder druk, waardoor je meer tijd hebt om alle attracties te doen. Maar kleed je wel goed warm aan, want het kan behoorlijk koud zijn als je een poosje moet wachten in de rij voor een attractie en je staat stil.

3. Ga naar een museum

In de winter een bezoekje aan een museum brengen is ook een goed idee, zeker als je niet zoveel zin hebt omdat het weer niet helemaal mee werkt. Er zijn heel veel leuke musea voor kinderen, dus kijk eens rond en kies er een uit waar je kinderen geïnteresseerd in zijn.

4. Bekijk een voorstelling in het theater

Een bezoek aan het theater is ook erg leuk. In de winter zullen er weinig buitenvoorstellingen zijn, maar dat is maar beter ook, want een uurtje of anderhalf stilzitten buiten is natuurlijk wat te koud voor kinderen. Kijk eens rond welke voorstellingen er in het theater bij jou in de buurt zijn en neem je kinderen mee naar een leuke voorstelling.

5. Maak een winterwandeling

Een winterwandeling is niet alleen leuk, maar ook gezond. Zoek een mooie route uit en ga met je kinderen op pad. Let wel op dat je goed voorbereid bent, want het kan natuurlijk wel eens koud of nat worden. Zorg dus voor goede kleding en schoenen en neem een paraplu of regenjas mee als het nodig is. Wil je tijdens het wandelen wat te doen hebben? Misschien is het leuk om eens een geocaching route te proberen? Zo kunnen jullie samen op speurtocht!

6. Ga lekker schaatsen

Meer winters wordt het niet: pak de schaatsen mee en ga het ijs op! Misschien kunnen je kinderen al schaatsen en kun jij lekker op de bank met een warme beker chocomel toekijken hoe zij zich vermaken? Hoewel mee schaatsen ook wel erg leuk is, kan ik je vertellen. Probeer het eens! Je krijgt het er ook nog eens lekker warm van, dus waarom niet?!

Veel plezier met deze winter uitjes!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.