Inspiratie

5 redenen om de tv op te hangen

Heb je onlangs een nieuwe tv gekocht en twijfel je over het scherm ophangen. Na het lezen van dit artikel is de keuze makkelijker

Heb je onlangs een nieuwe tv gekocht en twijfel je nog of je het scherm moet ophangen óf gaat neerzetten op een kastje? Na het lezen van dit artikel is de keuze wellicht een stuk makkelijker. Er staan namelijk 5 goede redenen op een rij waarom je de tv aan de muur wilt hangen. Welk voordeel geeft voor jou de doorslag?

1. Een tv aan de muur is veiliger

Zeker als er kleine kinderen rondrennen in huis, is het veiliger om de tv aan de muur te monteren. Wanneer het scherm los op een tv-meubel staat, kan het snel omvallen. De tv kan beschadigingen oplopen en het kan bovendien vervelende ongelukjes veroorzaken. Maak daarom liever gebruik van een kwalitatieve tv beugel. Deze tv beugels zijn super sterk en houden het scherm stevig op zijn plek. Zo kun je jouw kinderen weer onbezorgd door de woonkamer laten dansen.

2. Je bespaart ruimte

Door de tv op te hangen aan de muur, kun je erg veel ruimte besparen. Dit is een extra belangrijk voordeel als je een kleine woonkamer hebt. Een groot dressoir of tv-meubel is overbodig. Slechts een klein kastje of een wandplank voor de mediabox is al voldoende. Heb je wel genoeg ruimte in de zithoek? Dan kun je het tv-meubel natuurlijk ook gewoon laten staan en het gebruiken ter decoratie.

3. Je kunt de kijkhoek aanpassen

Wanneer je kiest voor een draaibare en kantelbare tv-beugel, kun je zelf de kijkhoek aanpassen. Je bepaalt per situatie de ideale positie. Kantel het scherm voor de kids wat meer naar beneden of draai de tv schuin als je in die heerlijke relaxstoel zit. Uiteraard bepaal je bij het ophangen van de beugel zelf de perfecte hoogte. Je bent niet meer afhankelijk van de hoogte van een standaard en/of meubelstuk.

4. Geen last van schitteringen

Een ander voordeel van een draaibare tv beugel, is dat je geen last meer hebt van schitteringen in het beeld. Zodra de zon naar binnen schijnt, kun je de positie van het scherm aanpassen. Je hoeft de gordijnen overdag dus niet meer dicht te doen om te genieten van jullie favoriete kinderserie.

5. Het ziet er modern uit

Tot slot ziet een tv aan de wand er heel modern uit. Het oogt stijlvoller en luxer dan een tv op een kastje. Leuke tip: als je de tv even niet gebruikt terwijl je in de woonkamer zit, kun je een mooie afbeelding als screensaver gebruiken. Zo lijkt het net een kunstwerk aan de muur!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.