Inspiratie

Zo kies jij de smartphone die bij je past

Kinderen willen op een steeds jongere leeftijd beschikken over een smartphone. Ben je van plan om jouw tiener ook een telefoon te geven? Dan is het wel belangrijk om hier duidelijke regels over te maken. Je wilt tenslotte voorkomen dat jouw tiener straks 24/7 gebruikmaakt van een telefoon. Aan welke smartphone regels voor je tiener je zou kunnen denken? Wij zetten hieronder wat ideeën op een rij!
Linda - Go or No Go

We kunnen wel zeggen dat een smartphone tegenwoordig niet meer weg te denken is uit ons dagelijks leven. We gebruiken onze telefoon voor alles. Van het managen van je agenda tot het bijhouden van je sociale media, voor bankzaken, routeplanning en om te shoppen. Je kunt het zo gek niet bedenken, of je kunt het met je smartphone. Het is dan ook belangrijk dat je een smartphone kiest die perfect bij je past. Maar hoe weet je nou welke smartphone het beste bij je past? Want het is niet zo goed dat je met de enorme hoeveelheid smartphones door de bomen het bos niet meer ziet. In dit artikel geven we je 5 tips waarmee jij dé perfecte smartphone kunt vinden.

In dit artikel geven we je geen tips op basis van de kosten van een smartphone. Wat iemand wil uitgeven aan een telefoon is immers echt persoonlijk. Waar de een wil kiezen voor de allernieuwste iPhone 14, zal een ander dik tevreden zijn met een refurbished iphone xr.

1. Bepaal welk besturingssysteem je wilt

Heel veel mensen hebben een voorkeur voor het besturingssysteem van hun smartphone. De bekendste keuze is natuurlijk tussen iPhone en Android. De keuze die je maakt, is natuurlijk helemaal afhankelijk van je eigen voorkeuren. Gebruik je een Macbook of iMac? Dan kies je waarschijnlijk ook veel eerder voor een iPhone. Heb je geen voorkeur of heb je tot nu toe met name Android smartphones gebruikt? Dan zal je voorkeur naar een Android smartphone uit gaan waarschijnlijk.

2. Kies een grootte die bij je past

Smartphones komen in allerlei soorten en maten. Er zijn enorme telefoons die bijna net zo groot zijn als een tablet. Deze telefoons zijn ideaal als je veel gebruik maakt van je smartphone voor bijvoorbeeld het streamen van films en series of online shoppen. Maar houd er wel rekening mee dat je zo’n telefoon niet even handig meeneemt in je broekzak. Ook als je kleinere handen hebt, is zo’n enorme telefoon lang niet altijd even praktisch. Dan is een toestel met een normaal formaat, zoals de Samsung a53, wellicht een fijnere optie. Deze telefoon ligt lekker in de hand én past ook in de meeste broekzakken. Kies in ieder geval niet voor een telefoon die echt té groot voor je is, want dan is het eerder onhandig dan praktisch.

3. Let op de batterijduur

De batterijduur van een smartphone is natuurlijk erg belangrijk. Je wilt niet dat je halverwege de dag al je telefoon aan de oplader moet hangen. Een goede smartphone heeft een batterij die minimaal een dag meegaat, ook als je hem relatief veel gebruikt. Er zijn overigens ook telefoons die langer meegaan, maar die zijn vaak wat duurder. Check dus altijd de kwaliteit van de accu voordat je een smartphone aanschaft.

Koop je een refurbished telefoon? Check dan ook altijd even of de accu nog goed is, of dat de accu toe is aan vervanging. Een refurbished telefoon kan je veel geld schelen, maar dan moet hij natuurlijk wel goed zijn en niet alsnog veel kosten met zich mee brengen.

4. Hoeveel opslagruimte heb je nodig?

Een andere belangrijke vraag is hoeveel opslagruimte je nodig hebt op je smartphone. Heb je veel foto’s en video’s? Dan heb je meer ruimte nodig. Heb je een telefoon die je alleen gebruikt voor social media en whatsapp? Dan is een kleinere opslagruimte helemaal prima.

Je kunt een telefoon natuurlijk altijd uitbreiden qua geheugen met een geheugenkaart, maar vaak werken die alleen goed om je foto’s en video’s op te zetten, omdat apps die je op je geheugenkaart zet vaak weer terugspringen op je telefoongeheugen wanneer ze een update krijgen.

5. Check de reviews

Mijn favoriet: check de telefoonreviews op websites. Als je eenmaal weet welke smartphone je wilt, is het echt heel verstandig om even die reviews te checken voor je je telefoon koopt. Welke ervaringen hebben anderen met deze telefoon? Hoe is de batterijduur? Hoe is het toestel in gebruik? Is hij makkelijk te bedienen en hoe goed in de camera? Absoluut een aanrader om even de tijd voor te nemen dus!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.