Inspiratie

Waarom is een krabpaal belangrijk voor een kat?

Heb je net een nieuwe kitten en word je er gek van dat ze alles kapot krabt? Dan is dit het teken om een krabpaal aan te schaffen.

Heb je net een nieuwe kitten en word je er gek van dat ze alles kapot krabt? Dan is dit het teken om een krabpaal aan te schaffen. Een kat heeft van nature de drang om te krabben en je kunt dit dan ook moeilijk tot niet afleren. In deze blog geven we je meer informatie over de redenen waarom een kat krabt en wat je nodig hebt om je kat een plezier te doen. 

Redenen waarom katten krabben

De voornaamste reden dat een kat krabt is omdat ze zo ontspannen en hun lijfje soepel houden. Bij het krabben rekken ze zich uit en dit zorgt ervoor dat ze soepel blijven voor het vangen van hun prooi. Natuurlijk is dit niet nodig want ze krijgen elke dag gewoon lekker hun eten voorgeschoteld, maar toch zit het in de aard van het beestje. Daarnaast is het krabben ook om de nagels schoon te maken en te slijpen. Zo blijven de nagels schoon en kunnen ze beter klimmen. Een andere reden voor krabben is het afbakenen van het territorium. Door het krabben komt er geur vrij en dit zorgt ervoor dat andere katten dus weten dat er een kat is geweest. 

Welke krabpaal is geschikt voor jouw kat?

Het uitkiezen van de juiste krabpaal kun je bepalen door te kijken naar het gedrag van je kat. Krabt je kat graag aan de bank of zie je de kat vaak het vloerkleed krabben? Aan de hand hiervan kun je bepalen of je een horizontale of verticale krabpaal moet aanschaffen. Er is een ruim aanbod krabpalen zoals de Adori krabpaal. Dit merk krabpaal is in heel veel verschillende vormen en maten te krijgen. Zo heb je grote en kleine palen, maar ook palen met plateaus. Wanneer je niet weet of je kat graag horizontaal of verticaal krabt dan is dit de beste optie. Zo kan de kat namelijk beide richtingen in krabben. 

Wat heb je nog meer nodig voor je kat?

Nu je de oplossing voor het krabben hebt gevonden zijn er nog een aantal dingen die belangrijk zijn bij de aanschaf van een kat. Natuurlijk kan de kattenbak niet ontbreken en ook speeltjes zijn van belang. Elke kat is verschillend, de een slaapt het liefst de hele dag en de ander heeft juist meer beweging nodig. 

Kortom, het hebben van een kat is super leuk, maar je zult er wel voor moeten zorgen dat hij krijgt wat hij nodig heeft. Zorg goed voor je beestje en het wordt je beste vriend.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.