Beurzen

Uittip: Het Spellenspektakel in de Jaarbeurs Utrecht

Spellenspektakel 2018

Daan en Jesse wachten er al weken op en voor hun is het echt een van de leukste uitstapjes van het jaar: Het Spellenspektakel! Wij zijn al jaren lang trouwe bezoekers van het Spellenspektakel. Voor iedereen die van spelletjes houdt is dit absoluut een aanrader als gezinsuitje! Maar ook voor volwassenen alleen is het Spellenspektakel zeker weten een go!

Vorig jaar hebben we ook weer enorm veel leuke spellen gespeeld en nieuwe spellen leren kennen. Inmiddels weten we dan ook dat de tijd op zo’n dag echt omvliegt. We zouden met gemak twee volle dagen hier kunnen doorbrengen trouwens, net zoals zovelen, vandaar dat je ook een speciaal geprijsd ticket kunt kopen voor beide dagen.

Ontdek spellen

Op het Spellenspektakel komen veel spellen- en speelgoedmerken om een aantal van hun spellen of speelgoed te promoten. Er worden door de hele jaarbeurs heen zitjes uitgezet, waar je de mogelijkheid hebt om een spel te spelen en uit te testen. Bij alle spelen lopen veel vrijwilligers rond die je helpen met een korte, maar duidelijke speluitleg, zodat je snel aan de slag kunt zonder de regels uitgebreid door te moeten nemen.
Sommige spellen zijn enorm populair, daar zie je dan ook wel eens ooit een wachtrij van mensen staan die echt wachten om het spel te kunnen spelen. Dat zijn vaak de bordspellen voor volwassenen die grote prijzen hebben gewonnen, zoals de Speelgoed van het Jaar verkiezing. Maar ook grote spellen die bij bordspelfanaten bekend staan als bijzonder goede spellen. Denk bijvoorbeeld aan Everdell, waar vorig jaar een rij van ruim 30 minuten stond. Maar dit zijn echt uitzonderingen hoor, meestal hoef je niet langer dan een paar minuutjes te wachten. Er staan namelijk zo ontzettend veel spellen opgesteld.
Het is natuurlijk ook de ideale manier om te kunnen beoordelen of je een spel leuk genoeg vindt om te kopen. Sommige spellen zijn nu eenmaal prijzig, en dan is een keertje ervaren wel érg fijn.
Maar zoals gezegd, gelukkig zijn er altijd wel leuke spellen te vinden die je direct kunt spelen, dus je hoeft niet bang te zijn dat je veel moet wachten. Je bent vooral lekker veel aan het spelen!

1, 2, 4 of meer spelers

Het is trouwens ook geen probleem als je een spel voor vier personen wil doen, maar je bent maar met z’n tweetjes: er zullen gauw genoeg mensen aanschuiven bij jullie om mee te doen, dus gewoon klaar gaan zitten! 🙂
Ook als je alleen komt, is dat geen enkel probleem en kun je vaak gewoon ergens aanschuiven. Daarnaast komen er ook steeds meer spellen voor 1 persoon uit, dus ook die zie je meer terug op het Spellenspektakel

Opvang voor de kids

Mocht je je kind meenemen naar de beurs en hij/zij is even klaar met meekijken naar de spelletjes, maar nog niet groot genoeg om zelf rond te wandelen op de beurs, dan is er een kinderopvang met gespecialiseerde medewerkers. Dit jaar is er ook weer een speciaal ingericht kinderplein waar de hele dag leuke activiteiten te doen zijn, zoals spelletjes van verschillende uitgevers en creatieve kinderactiviteiten op maat. Onder toezicht van professionele pedagogische medewerkers kunnen de kinderen hier spelen, terwijl de ouders zelf de beurs kunnen bezoeken om bijvoorbeeld vast op zoek te gaan naar mooie cadeaus voor de feestdagen.

Koop je tickets vooraf online!

Het Spellenspektakel vindt plaats op 5 en 6 november 2022 in de jaarbeurs in Utrecht.
Tickets dien je vooraf hier online te kopen.
Via de NS Spoordeelwinkel zijn voordelig entreetickets in combinatie met een treinticket te koop.

Zien wij je zaterdag of zondag op het Spellenspektakel?!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.