10 jaar 6 jaar 7 jaar 8 jaar 9 jaar Game reviews

{ Review } | Nickelodeon Kart Racers 3: Slime Speedway

Na het succes van eerdere games is Nickelodeon Kart Racers 3: Slime Speedway het overwegen waard om toe te voegen aan de game collectie?

Na het succes van Nickelodeon Kart Racers 2 Grand Prix en Nickelodeon All Stars Brawl is Kart Racers terug! Je kan nu kiezen uit nog meer personages en samen gamen met maar liefst 8 personen. Is Nickelodeon Kart Racers 3: Slime Speedway het overwegen waard om toe te voegen aan de game collectie?

Kart Racers 1, 2 en 3

Waar wij al jaren kartgames spelen van de Smurfen, Mario Kart en Crash Team Racing, waren de Nickelodeon Kart Racers voor ons nog vrij nieuw. Na het bekijken van een aantal gameplay’s van Nickelodeon Kart Racers 1 en 2, was mijn interesse gewekt en was ik toch best wel benieuwd naar de nieuwe Nickelodeon Kart Racers 3: Slime Speedway. De vorige versies zagen er al behoorlijk uitdagend en uitgebreid uit, waarom dan toch een derde versie? In de tweede versie bleek er al veel keuze te zijn uit verschillende personages, crewleden en tracks, maar Bamtang Games heeft van dit alles nu nog veel meer toegevoegd waardoor de keuze nog veel groter is.

Nickelodeon Kart Racers 3: Slime Speedway

Niet alleen personages van deze tijd, maar er zijn ook meer personages toegevoegd die menig ouder zullen herkennen uit hun eigen jeugd. Daarnaast komen er 16 tracks uit de vorige versie van Kart Racers terug in Slime Speedway.

Na het succes van eerdere games is Nickelodeon Kart Racers 3: Slime Speedway het overwegen waard om toe te voegen aan de game collectie?

Zelf je kart samenstellen

Wanneer de game is opgestart, kom je terecht in het hoofdmenu waar je kan kiezen uit singleplayer, multiplayer of online modus. Maar voordat je hiervoor kiest, zou ik echt even de tijd nemen voor de garage. Wat helemaal nieuw blijkt te zijn, is dat je de kart of motor volledig kan aanpassen en upgraden zoals jij wilt. Zo kan je kiezen uit verschillende soorten voertuigen, diverse soorten banden, waarbij je zelfs kan kiezen om te zweven! Verschillende soorten uitlaten en verfbeurten. Allemaal met hun eigen speciale eigenschap.

Je eigen Crew

Een race rijd je niet alleen. Net zoals Max Verstappen heb je natuurlijk een crew nodig bestaande uit een Crewhoofd, Crewtechnicus en Crewmonteur. Het zijn allemaal nevenpersonages uit de populaire series van Nickelodeon. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor het duo Lola en Lana uit Huize Herrie, vuurheer Ozai uit Avatar, of Goddard uit The Adventures.

Het Crewhoofd geeft je tijdens de race, elke keer wanneer je groene slijmmeter vol is, een extraatje. Zo kan het zijn dat je ineens over het circuit wordt gelanceerd door een hockeystick. De groene slijmmeter raakt vol door onderweg slijm te verzamelen. De voordelen die je krijgt met de Crewtechnicus en Crewmonteur behoud je van het begin van de race tot het eind. Zo kan je een grotere sprongboost krijgen of laat je een tuinkabouter vallen als je een themakist pakt.

Er is alleen één maar, om te kunnen kiezen uit alle crewmembers, upgrades en onderdelen moet je ze eerst zien vrij te spelen. Dit doe je door races te winnen, uitdagingen te voltooien en slime tokens te verzamelen tijdens de races. Met de verzamelde munten kan je vervolgens nieuwe personages kopen.

Na het succes van eerdere games is Nickelodeon Kart Racers 3: Slime Speedway het overwegen waard om toe te voegen aan de game collectie?
Na het succes van eerdere games is Nickelodeon Kart Racers 3: Slime Speedway het overwegen waard om toe te voegen aan de game collectie?

Verschillende opties

Aan baankeuze is er meer dan genoeg. Zo kan je kiezen uit maar liefst 10 cups, waar je ook nog de moeilijkheidsgraad van kan aanpassen. 36 circuits om te racen, verschillende uitdagingen en 4 gevechtsarena’s waarbij je o.a. de opdracht krijgt om andere racers 10 keer te raken, de spatel van Spongebob te behouden of waar je als kwallenspotters kwallen moet vangen. Uitdaging genoeg in ieder geval. Vind je dit allemaal wat te chaotisch, dan kan je er ook voor kiezen om samen of alleen rond te gaan rijden in de vrije race.

Go or No Go

Complete chaos, dat is waar ik aan moest denken toen ik mijn eerste potjes Kart Racers 3: Slime Speedway speelde. Het was mij niet direct duidelijk wat de functie was van de Crewleden, de slijm die op de baan lag en hoe je precies het voertuig moet besturen. Mijn ervaring is dat je vaak alleen hoeft te rijden, boosten, doosjes pakken en gooien. Maar bij Slime Speedway heb je tijdens het rijden extra uitdagingen en verzamel je verschillende objecten. Dit allemaal naast dat je op de weg moet letten, eerste probeert te worden en je tegenstander dwars probeert te zitten. Het is zeker een game waar kinderen niet snel op uitgekeken zullen zijn. Vooral wanneer zij een nieuw item voor ogen hebben die ze heel graag willen toevoegen aan hun verzameling. Maar ook voor een avondje met het hele gezin is het zeker een Go!   

Nickelodeon Kart Racers 3: Slime Speedway Facts

 • Leeftijd: 6 jaar en ouder (PEGI leeftijd 3)
 • Multiplayer functie aanwezig: ja
 • Genre: Racespel, kindergames, gezelschapsgamer
 • Taal: Nederlands, Engels, Duits, Spaans, Frans, Italiaans
 • Releasedatum: oktober 2022
 • Console: PlayStation, Nintendo Switch, Xbox, Microsoft Windows
 • Adviesprijs: € 49,99 en te koop bij bol.com
♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.