Educatief Opvoeding & Ouderschap

{ Review } | Bigben kinderwekkers

Al weken hadden we hier een probleem met het slapen. Kinderen en slapen, het blijven natuurlijk fases. Tenminste, hier absoluut. Een aantal weken gaat het vlekkeloos en dan opeens is er een groot probleem. Elke avond dorst, ineens 10x naar de wc moeten, toch nog niet moe genoeg zijn, nachtmerries of een tekort aan een lampje. Nu hadden we een lampje met een drukknop gekocht. Maar al snel bleek dat ik deze batterijen veeeeel te vaak moest vervangen omdat ze de lamp aan lieten staan. Tijd voor een nieuwe oplossing dus!

Kinderwekkers met een persoonlijke touch

De nieuwste kinderwekker van Bigben is er in 3 verschillende varianten. Je hebt Bao de panda, Baxter het konijn en Trevor de kikker. Wij kozen voor Bao aangezien mijn zoontje panda’s helemaal fantastisch vindt en hij dus goed past bij zijn knuffels. Bao zit met een stekker in het stopcontact, dus ik hoef geen batterijen meer te vervangen. Doordat de panda een naam heeft, maakt dat het zoveel leuker. Bentley heeft het de hele tijd over Bao de panda die hem helpt met slapen.

Wekkerlampje

Omdat we in de kamer eigenlijk geen felle lamp wilden, maar een klein lampje, zijn we blij met de opties die deze vrolijke panda heeft. Je kunt Bao namelijk op 3 verschillende standen aanzetten: 10, 50 % en 100%. Dit kun je doen door het rechteroor van de panda omlaag te duwen en dan op zijn buik te tikken om het licht feller of juist minder fel te maken. Het licht op 10% is naar mijn idee precies goed genoeg om mee te slapen, in de ochtend zet hij hem op 50%.

Alarm

Het is naast een nachtlampje ook een kinderwekker, dan zit er natuurlijk ook een alarm op. Deze kun je heel makkelijk instellen aan de achterkant. Dit hebben we nu samen gedaan zodat ik zeker wist dat hij niet om 04.00 in de nacht o.i.d. af zou gaan. Het enige wat Bentley elke avond hoeft te doen is het linkeroor van de panda omlaag te duwen om het alarm te activeren. Super simpel. Het schermpje is een LED display en hij kan hier prima de tijd zelf mee aflezen, het is heel duidelijk zichtbaar.

Al weken hadden we hier een probleem met het slapen. Gelukkig heb ik nu kinderwekkers van Bigben gevonden met lampje en muziek.

Muziek in de kinderwekker

Een echte bonus hier is de gezellige muziek die Bao maakt. Ook deze kun je (gelukkig) in volume regelen. De muziek is rustig en gezellig en ik moet zeggen dat hij het heerlijk vind om er voor het slapen nog even naar te luisteren. Ook als hij in de ochtend wat vroeger wakker is zet hij het aan, vertelt hij. Er zijn 3 verschillende deuntjes en ik merk nu al dat hij een favoriet heeft gekozen.

Knoppen

Aan de achterkant van de wekker vind je 3 knoppen en een volume draaiknop. Je kunt met de knoppen de tijd instellen, de muziek aanzetten en het alarm instellen. Omdat er bij de knopjes icoontjes staan is het echt super simpel te bedienen en kan mijn zoontje van 7 dit helemaal zelf.

Al weken hadden we hier een probleem met het slapen. Gelukkig heb ik nu kinderwekkers van Bigben gevonden met lampje en muziek.

Go or No Go

Ik vind dit echt een ideale kinderwekker voor bij ons thuis! Hij past goed in het interieur, de muziek is lekker rustig en niet irritant en het licht is niet te fel. Echt wel 3 punten die ik erg belangrijk vind bij het uitkiezen van een nieuwe kinderwekker.

Bigben kinderwekker facts

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.