-

Reisgids voor bezoekers van het WK 2022 in Qatar

Voor het eerst in de geschiedenis van het Wereldkampioenschap Voetbal mag Qatar niet alleen het WK organiseren, maar spelen ze ook mee.

Voor het eerst in de geschiedenis van het Wereldkampioenschap Voetbal mag Qatar niet alleen het toernooi organiseren, maar speelt het team van Qatar haar eerst WK wedstrijd. Het land deed nooit eerder mee aan het toernooi en dus is 2022 een bijzonder jaar voor dit kleine oliestaatje in het Midden –Oosten. En dat zal je als bezoeker aan het land zeker niet ontgaan. Want of je nu voor zaken, een gewone vakantie of speciaal naar Qatar afreist als supporter van Nederland, alles staat er in het teken van het WK 2022. Het toernooi wordt van 20 november tot  18 december gespeeld en de wedstrijden worden afgewerkt in acht indrukwekkende stadions.

Qatar heeft veel meer te bieden!

Wie speciaal naar het land afreist om het Wereldkampioenschap voetbal bij te wonen, zal genoeg tijd over hebben om de rest van Qatar te ontdekken. En daarbij kunnen we je garanderen dat de vele activiteiten die men kan ondernemen absoluut een verrassende indruk zullen achterlaten. Qatar is een zeer bruisend land met tal van luxe hotels, vaak gelegen in de buurt van fenomenale restaurants en enorme winkelcentra. Het Katara cultureel centrum, het Museum voor Islamitische Kunst en Fort Al Zubarah zijn zomaar wat attracties die je niet mag missen, wanneer je in Qatar bent. Verder is het centrum van Doha is een uitstekende plek om te relaxen en van waanzinnig indrukwekkende uitzichten te genieten. 

The Pearl in het centrum van Doha

In het midden van Doha vind je The Pearl: een kunstmatig aangelegd eiland met jachthavens, sjieke restaurantjes en een groot aantal winkeltjes met luxe producten.  Men heeft voor de naam The Pearl gekozen, omdat het gebied dat nu opgevuld wordt door het kunstmatige eiland, voor een bekende plek was om te duiken naar parels. Het gebied is ideaal om tijdens wat verloren uurtjes te bezoeken, wat te eten en te shoppen. Wel een goed gevulde portemonnee meenemen, want het is een van de duurste gebieden in Qatar om te bezoeken. Lukt het je om tegen het einde van de dag The Pearl te bezoeken, dan mag je er zeker van zijn dat je getrakteerd wordt op een van de meest indrukwekkendste zonsondergangen die je hebt mogen ervaren.

Fort Al Zubarah

Foto’s van dit indrukwekkende fort tonen gelijk aan waarom je hier een bezoek aan moet brengen. Het fort staat in het midden van de woestijn, omgeven door letterlijk niets anders dan zandheuvels. Het fort is te vinden op ongeveer 100 kilometer afstand van Doha, vlakbij de stad Al Zubarah. Ook een bezoek aan de stad zelf is zeker de moeite waard, aangezien het een volledige ommuurde stad is. Je zou het niet zeggen, maar het fort heeft werkelijk alles dat in een kleine stad te vinden is. Van grachten, straten en winkeltjes tot een complete haven en een begraafplaats. Wie een bezoek brengt aan Fort Al Zubarah, gaat  naar huis met een ongelofelijke bijzondere ervaring.

Een bijzondere WK ervaring

Een land als Qatar zal niet bij iedereen hoog op het lijstje staan om te bezoeken. Het WK biedt een uitstekende mogelijkheid om je kennis te laten maken met de rijke cultuur van het land en de spilfunctie die het land heeft in de regio. Wedden op wk dat Nederland er met de wereldbeker vandoor gaat, wordt zo wel een zeer aparte ervaring en waarschijnlijk eentje waar men niet zo snel nog eens gebruik van zal kunnen maken. In de kleine 100 jaar dat het Wereldkampioenschap gespeeld wordt, is het namelijk de eerste keer dat het WK is toegewezen aan een land uit het Midden-Oosten.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.