TV-series Voeding en gezondheid

{ Recept } | Molmans cake traktatie

Molmans is een kleurrijke en hartverwarmende serie op Boomerang, waarbij in elke aflevering een echt gemeenschapsgevoel heerst.
Linda - Go or No Go

Molmans is een kleurrijke en hartverwarmende serie op Boomerang, waarbij in elke aflevering een echt gemeenschapsgevoel heerst. Tijdens zijn avonturen krijgt Moley te maken met verschillende thema’s zoals positiviteit, vriendschap en recycling.

Maar wat is er lekkerder om de nieuwste aflevering van Molmans te bekijken met je eigengemaakte Mollencake…

Maak een Molams cake

Ingrediënten voor 1 mollen-cake:

 • Koopmans cake mix
 • Groene kleurstof van cake decor
 • 200 gr roomboter of margarine
 • 4 eieren (m)
 • Doos zoenen
 • 2 kleine stateprikkertjes
 • Look-o-Look foammies
 • Reep pure chocolade
 • 1/2 Chocolade decoratiestiften

Bereiding

Stap 1. Verwarm de oven. Elektrisch 160° / Hetelucht 150° en vet de bakvorm in met boter.

Stap 2. Mix in een grote beslagkom de cakemix, boter, eieren en de groene kleurstof en giet deze in een ingevette bakvorm.

Stap 3. Rasp de pure chocolade en leg deze apart

Stap 4. Knip de foamies in tweeën. De witte zijde eet je op en de andere zijde knip je een beetje in zodat er pootjes ontstaan. Je pak een derde foammie voor de neusjes en knipt daar een klein stukje van de roze zijde van af.

Stap 5. Pak de negerzoenen en maak bovenop een gezichtje. Plak met de decoratiestift ook het neusje op de zoen.

Stap 6. Neem de kleine satéprikkers en knip deze doormidden. Prik voorzichtig een gaatje in de zoen met het scherpe puntje. Daarna gebruik je het puntje om in de handjes te prikken en gaat de botte zijde in de zoen.

Stap 7. Als de cake klaar is, snijd je de bovenzijde van de cake af voor een groene ondergrond. Maak met een scherp mes een kleine kuiltje waar je de molletjes inzet en besprenkel de taart met de geraspte chocolade om de molletjes heen.

En voila! Klaar is je mollentaart!

Stap 8. Zet Molmans op en smullen maar!

Molmans is vanaf 14 november  om 12:30 uur dagelijks te zien bij Cartoonito op Boomerang.

Like it? Pin it!

Molmans is een kleurrijke en hartverwarmende serie op Boomerang, waarbij in elke aflevering een echt gemeenschapsgevoel heerst.
♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.