4 jaar 5 jaar 6 jaar 7 jaar 8 jaar 9 jaar Gezelschapsspellen

{ Review } | Bordspel Paddie’s Zandkastelen

Paddie’s Zandkastelen ziet er vrolijk uit op de doos, dus wij konden niet wachten om het te spelen!
Na schooltijd of in het weekend vinden ze spelletjes spelen hier altijd wel leuk. Maar vaak is het even een spelletje tussendoor, zonder dat je er uren mee kwijt bent. Dit aangezien de aandacht niet bij alle 3 altijd fantastisch is tijdens de spelletjes. Vast erg herkenbaar.

Inhoud van de doos

In de doos vind je 4 spelborden, 76 zandkastelen, een speciale dobbelsteen en natuurlijk de spelregels.
De speelborden zijn erg vrolijk en alle vier ook verschillend van elkaar.

Het verhaal

Paddie en zijn vriendjes willen veilig oversteken. In het midden van het speelbord is de gevaarlijke krab en jij moet de babyschildpadden beschermen door een muur van zandkastelen te bouwen.

Bij het spel Paddie's zandkastelen moet je Paddie en zijn vriendjes veilig aan de overkant brengen. Lukt jou dat?

Speluitleg Paddie’s Zandkastelen

Je kunt kiezen tussen 2 verschillende spelvormen. Er is de klassieke versie en de interactieve versie.
* Klassiek: Bij deze spelvorm heb je geen dobbelsteen nodig. Wanneer je aan de beurt bent mag je een symbool en kleur kiezen. Beide spelers moeten daar dan een zandkasteel wegzetten, als een soort bingo.
* Interactief: De dobbelsteen komt nu wel tevoorschijn.  Op de dobbelsteen zitten verschillende symbolen welke bepalen uit welke kleur en symbolen je mag kiezen. Maar let op, want jij bent niet altijd degene die mag bepalen. Als je het symbooltje met een poppetje gooit mag namelijk de speler links van jou bepalen. En dat kan het nogal eens lastig maken.

Bij het spel Paddie's zandkastelen moet je Paddie en zijn vriendjes veilig aan de overkant brengen. Lukt jou dat?
Hier zie je dat je mag kiezen voor 1 symbool in 2 verschillende kleuren.

Je kunt je speelbord een beetje beschermen zodat niemand het kan zien, of het speelbord gewoon open laten liggen.
Ik moet zeggen dat de kinderen hier er eigenlijk niet eens op aan letten dat ze elkaar kunnen dwarsbomen.
Misschien dat dat nog komt met de tijd?

Wanneer win je?

Op het spelbord vind je 3 verschillende kleuren. Je moet van de ene zijkant naar de andere zijkant lopen. Zo loop je van geel naar geel, rood naar rood en blauw naar blauw.
Alle symbolen die tussenin staan moeten bedekt zijn met een zandkasteel, je vormt een muur.
De krab die in het midden staat kan zo Paddie en zijn vriendjes niet pakken! Wanneer je als eerste een muur gemaakt hebt roep je “Go Paddie Go”. Je hebt dan gewonnen.

Bij het spel Paddie's zandkastelen moet je Paddie en zijn vriendjes veilig aan de overkant brengen. Lukt jou dat?

Leeftijd

Op de verpakking staat dat het spel geschikt is vanaf 6 jaar. Mijn jongste is 3 jaar, maar doet toch ontzettend leuk mee. Nee, hij ziet nog niet altijd de juiste weg met het bouwen van de muur. Maar hij snapt wel alle symbolen en kijkt ook graag bij mijn speelbord mee waar ik het zandkasteel weg moet zetten. We spelen het dan ook wel eens samen, dan help ik hem een beetje met de juiste weg zoeken. Laat je dus zeker niet tegenhouden door de minimale leeftijd zou ik zeggen.

Go or No Go

Dit spel is voor alle 3 de kinderen dus echt een onwijs succes. Je hebt er weinig voor nodig en de spelletjes duren niet zo lang. Ideaal wat mij betreft. We hebben het al een aantal keren gespeeld en ook mijn ouders spelen het als ze komen oppassen. Het staat vooraan in de spelletjeskast, dan kunnen we er makkelijk bij. Echt een aanrader zo voor de feestdagen om iemand cadeau te doen!

Paddie’s Zandkastelen Facts:

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.