Entertainment TV-series

Netflix zendt geen Sinterklaasfilms uit dit jaar

Sinterklaasfilms niet op netflix
Linda - Go or No Go

Say what? Yup, het is echt zo. Netflix heeft besloten om in het jaar 2018 geen Sinterklaasfilms op Netflix te vertonen. Maar hallooo, Netflix, hoe dan?! En waarom?

Update 2022:

Helaas is er sinds het besluit van Netflix in 2018 om geen Sinterklaasfilms uit te zenden geen verandering meer gekomen. Je kunt gelukkig wel nog altijd lekker naar Sint kijken via Videoland. 

Sinterklaasfilms bewust verwijderd van Netflix

Nee, nee, zo zit het niet, aldus Netflix. Sinterklaas wordt niet van Netflix verbannen vanwege de hele ellendige discussie die erom heen hangt. Netflix gooit het simpelweg op het feit dat de licenties verlopen zijn. Net zoals zoveel films en series waarvan de licenties aflopen. Maar die worden wel vernieuwd. Maar die van de Sinterklaasfilms niet kennelijk. Netflix durft natuurlijk niet in te gaan op de reden waarom de Sinterklaasfilms verwijderd zijn. Ze houden het algemeen: licenties verlopen nu eenmaal. True, maar daar is iets aan te doen. Wat raar is, is dat ze natuurlijk in deze periode juist onwijs veel klanten kunnen aantrekken door wel Sinterklaasfilms online te gooien. Maar nee, ze passen.

Sint en Piet op RTL

Gelukkig is er een alternatief. Wel een beetje jammer als je Netflix hebt en geen Videoland, want op Videoland kun je gewoon zoals vertrouwd Sinterklaasfilms kijken. Voordeel van Videoland is overigens wel dat er veel toffe Nederlandse series op staan, dus heel vreselijk is het niet. Videoland heeft al duidelijk gemaakt dat zij Sinterklaas niet zullen verbannen, want zij begrijpen wél dat Sinterklaas een heerlijke oer-Hollandse traditie is en de kids er dol op zijn.

Spijt

Mocht Netflix zich nog bedenken, dan kunnen ze altijd aankloppen bij de distributeurs. Zij willen namelijk dolgraag de films showen op Netflix, maar ja, dan moet Netflix dat zelf natuurlijk ook willen. De hele discussie erom heen is inderdaad vervelend en ik snap heus wel dat zij zich daar niet in willen mengen. Maar juist door nu deze stap te zetten en de films van Netflix te laten, mengt Netflix zich wél in die discussie denk ik dan. En ook al spreken ze het niet uit, ze geven wel een signaal af. En dat vind ik jammer. Hopelijk komt Netflix terug op het aanbod van de distributeurs en zien we Sinterklaas nog eens voorbij komen dit jaar op Netflix. En zo niet, dan zal Videoland daar heus niet wakker van liggen ;-).

Gelukkig zijn de Kerstfilms nog wel gewoon op Netflix te zien, voorlopig in ieder geval 😉

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.