Inspiratie

Je houten kozijnen vervangen door kunststof kozijnen

Wist je dat houten kozijnen minder goed isoleren dan kunststof kozijnen, waardoor je hogere stookkosten hebt? Wij vertellen je er meer over.

We kunnen het ons allemaal wel voorstellen, je woont in een mooi oud huis. Het huis heeft karakter, is sfeervol én heeft een mooie uitstraling. Helaas zorgen de houten kozijnen in het huis wel voor een aantal problemen. Denk bijvoorbeeld aan het onderhoud. Je moet de kozijnen regelmatig schilderen of bijwerken, anders gaan ze snel verkleuren of rotten ze weg. Ook isoleren houten kozijnen minder goed dan kunststof kozijnen, waardoor je hogere stookkosten hebt. In deze blog daarom meer uitleg over kunststof kozijnen vervangen in je oude huis.

Waarom kunststof kozijnen in plaats van houten kozijnen?

Allereerst zijn kunststof kozijnen onderhoudsvriendelijker dan houten kozijnen. Je hoeft ze niet te verven of te schilderen en ze rotten ook niet. Kunststof kozijnen gaan dus veel langer mee dan houten kozijnen. Daarnaast isoleren kunststof kozijnen veel beter dan houten kozijnen. Dit komt doordat de kozijnen gemaakt zijn van een isolerend materiaal. Het materiaal zorgt ervoor dat er minder warmte verloren gaat, waardoor je minder stookkosten hebt. Kunststof kozijnen zijn dus niet alleen onderhoudsvriendelijker, maar ook nog eens goed voor je portemonnee.

Waar moet je op letten bij kunststof kozijnen?

Als je kunststof kozijnen gaat laten plaatsen, is het belangrijk dat je kozijnen kiest die bij het huis passen. Kunststof kozijnen zijn er in allerlei soorten en maten. Je hebt kozijnen met een houtnerfstructuur of je kunt kiezen voor kozijnen met een effen structuur. Bij het uitzoeken van de kozijnen is het belangrijk dat je let op de kleur. Je wilt natuurlijk dat de kozijnen bij de kleur van het huis passen. Kunststof kozijnen zijn er in allerlei kleuren, dus je hebt altijd wel een kleur die bij jouw huis past.

Kun je kunststof kozijnen zelf plaatsen of kun je dit beter overlaten aan experts?

Kunststof kozijnen kunnen relatief makkelijk geplaatst worden. Toch is het aan te raden om dit te laten doen door een expert. Een expert weet precies hoe de kozijnen geplaatst moeten worden en kan dit sneller en beter doen dan jij. Daarnaast weet een expert ook welke soort kozijnen het beste bij jouw huis passen. Als je de kozijnen zelf gaat plaatsen, loop je dus het risico dat de kozijnen niet goed geplaatst worden of dat de kozijnen niet bij jouw huis passen. Ons advies zou dus zijn om dit over te laten aan de echte kenners, zoals bijvoorbeeld via alku.nl.

Hoe veel tijd kost het om je kozijnen te vervangen?

Het vervangen van houten kozijnen neemt relatief veel tijd in beslag. Je moet de oude kozijnen eerst verwijderen en daarna de nieuwe kozijnen plaatsen. Zoals al aangegeven zouden wij deze klus altijd aan een expert overlaten. Overweeg trouwens ook direct om je ramen te laten vervangen, als je nog geen HR++ glas hebt. Want met enkel glas heeft alleen het vervangen van de kozijnen niet zo veel nut; je raakt dan alsnog veel warmte kwijt door de ramen, wat natuurlijk zonde is van de investering.

Wist je trouwend dat je ook vaak subsidie kunt krijgen voor het verduurzamen van jouw huis? Zoek de mogelijkheden voor landelijke subsidies vooraf goed uit en informeer bij je gemeente naar de mogelijkheden.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.