Inspiratie

Een nieuwe vloer uitzoeken voor je huis

Ik word zelf altijd heel blij van veranderingen in mijn huis. Nu is het hoog tijd om onze houten vloer te vervangen door pvc vloer.

Ik word zelf altijd heel blij van veranderingen in mijn huis. Een nieuwe bank, nieuwe stoelen, een nieuw schilderij of een nieuwe plant: minstens een keer in de maand komt er hier in huis wel iets bij of wordt iets vervangen. Ik hou ervan om mijn interieur steeds weer een beetje aan te passen. Er is alleen één ding waar ik al jaren vanaf wil, maar nog altijd niet de stap genomen heb om het uit te voeren. Dat is onze vloer. Een houten vloer wel te verstaan, die al een jaar of twintig oud is inmiddels. Dat is geen probleem bij een houten vloer, maar hij is behoorlijk beschadigd en zou eigenlijk opnieuw geolied moeten worden. Maar nog liever zou ik hem er helemaal uit halen en vervangen door een pvc vloer.

Houten vloer

Waarom, vraag je je nu misschien af. Nou, om te beginnen is een houten vloer echt niet zo makkelijk in onderhoud. Ja, als je zonder kids in huis woont, dan is het vast en zeker goed te doen, maar met kinderen in huis heeft die houten vloer behoorlijk te lijden. Stoelen die eroverheen schuiven bijvoorbeeld, want zoek maar eens een kind dat netjes zijn stoel optilt als hij hem aanschuift. Het gevolg zijn behoorlijk lelijke plekken op onze houten vloer.
Ook moet je een houten vloer eigenlijk om de zoveel tijd behandelen, maar dat komt er ook niet van. Dus nu is de vloer op een punt dat hij eigenlijk volledig opnieuw opgeschuurd moet worden en een nieuwe laag olie erop, maar dat houdt dan ook in dat alle meubels uit de huiskamer moeten. En ja, dan is voor mij de stap naar een nieuwe vloer eigenlijk veel aantrekkelijker, want een pvc vloer is echt ideaal in onderhoud!

Pvc vloer

Pvc vloeren zijn duurzaam, vochtbestendig en warmtegeleidend. Vooral vochtbestendig is erg fijn voor wanneer je de vloer dweilt, maar ook voor wanneer er bekers drinken over de vloer heen gaan. Een houten vloer moet je nooit te nat dweilen, maar met een pvc vloer heb je dat probleem niet.
Ook de kosten pvc vloer zijn aantrekkelijk, een stuk aantrekkelijker dan een houten vloer kan ik je vertellen! Er zit wel een verschil in de kosten tussen een click pvc vloer of een verlijmde pvc vloer, maar welke keuze je maakt is hierin persoonlijk.
Ook de legrichting kun je zelf bepalen. Je kunt kiezen voor verticaal, horizontaal of diagonaal, maar ook voor visgraat patroon. De visgraat kosten pvc vloer zijn meestal iets duurder vanwege de unieke patronen. Ik ben zelf enorm fan van visgraat vloeren; ik vind dat prachtig, zeker in grotere ruimtes.

Vloerverwarming

Wanneer je kiest voor een pvc vloer, dan is vloerverwarming wel vrij essentieel, want anders zal de vloer behoorlijk koud aanvoelen in de winter. Wij hebben al vloerverwarming in ons huis liggen, dus dat probleem is al opgelost. Het mooie aan een pvc vloer is dat het de warmte goed geleid, dus de combinatie is perfect.
Let ook op de subsidie die je kunt aanvragen bij de gemeente wanneer je een pvc vloer legt in combinatie met vloerverwarming, dat scheelt toch net weer even in de kosten!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.