Kerst

De mooiste kerstreclames van 2023 en voorgaande jaren

Linda - Go or No Go

Reclames, dan denk je al gauw aan vervelend, irritant en saai. Maar ieder jaar, begin december is dat anders. Dan komen er tussen alle standaard reclames door een paar juweeltjes. Reclames met een boodschap, de mooiste kerstreclames met de kerstgedachte. Reclames waar het niet gaat om een zoveel mogelijk geld binnen halen met die reclame, maar om een fijn gevoel. Reclames waar je een traan in je ogen voelt opkomen. Een brok van in je keel krijgt. Ik hou er van, en daarom zet ik voor jullie mijn mooiste kerstreclames ooit op een rij!

De mooiste kerstreclames van 2023

Doc Morris Apotheek kerstreclame

Ik start direct met mijn nieuwe favoriet..absoluut een prachtige reclame en ik zal niet liegen: hij zorgde voor een traantje in mijn ogen!

De mooiste kerstreclames van 2022

John Lewis – The Beginner

Ik begin met de kerstreclame die ik altijd als eerste op zoek. De John Lewis kerstreclame. Dit jaar met een mooie boodschap voor kinderen die in pleeggezin wonen. En aan de reacties op YouTube te zien, is de reclame ook dit jaar weer een schot in de roos. En nog even extra credits voor de prachtige cover in de reclame (All the small things).

Aldi Christmas Kevin

Al een aantal jaren draaien de kerstreclames van Aldi om Kevin de wortel. En jawel, ook dit jaar keert hij terug, geheel in een Home Alone vibe. Een leuke reclame weer, dus zeker het kijken waard!

Kruidvat Kerstreclame 2022

Een nieuwkomer in de lijst: Kruidvat! Met een heerlijke reclame voor kerst. De Flappie vibes zijn duidelijk aanwezig, want in de reclame hupt een schattig konijntje dat er niet zeker van is dat de kerst zal overleven. Gelukkig steken drie kinderen daar een stokje voor en zij zorgen voor een onvergetelijke kerst.

Coca-Cola kerstreclame 2022

Helaas is deze reclame er (nog) niet en gebruiken ze momenteel de ad van 2020.

Disney kerstreclame

Een nieuw broertje of zusje op komst: het kan even wennen zijn…en dat heeft de Disney-reclame perfect gevangen.

Hobby Lobby

Een nieuw merk in deze lijst voor mij: hobby lobby. Over concurrentie van elkaar zijn en elkaar dingen gunnen. Een mooie boodschap, mooi neergezet!

Terugblik: De mooiste kerstreclames 2020 en 2021

2020 is een vreemd, raar en voor vele mensen ook een zwaar jaar geweest. We zien de boodschap van samen zijn en liefde voor elkaar dan ook weer terug in vrijwel alle nieuwe kerstreclames van 2020. Pak je zakdoekjes er maar bij hoor!

Coca-Cola kerstreclame 2020

Deze gaf mij echt kippenvel. Een prachtige kerst commercial waar ik heel veel over kan vertellen, maar eigenlijk moet je hem gewoon bekijken.

Kerstreclame Disney 2020

Een nieuwe toevoeging aan dit lijstje is de Disney-reclame van 2020. 2020 is natuurlijk een raar jaar geweest en er zal geen enkele nieuwe kerstreclame zijn die daar niet op in speelt. De kerstreclame van Disney is ook echt om bij weg te smelten. Een bijzondere reclame in een bijzondere tijd.

Mc Donalds 2020 kerstreclame

Aaah, deze is denk ik onwijs herkenbaar voor alle pubermama’s. Ik kan me dit zo goed voorstellen en doet me ook weer denken aan mijn eigen puberteit. Knap gedaan Mc Donalds!

Aldi 2020 en 2021 kerstreclame

Ook de reclame van de Aldi mag er dit jaar weer wezen. Ik bedoel, krijg het maar eens voor elkaar om een wortel er schattig uit te laten zien! Nou, Aldi krijgt dat voor elkaar!

Lidl kerstreclame 2020

Even genoeg van alle zoete kerstreclames? Nou, dat moet Lidl ook gedacht hebben. Met deze kerstreclame geven ze ook nog eens een dikke sneer richting Aldi, want ik had het net toch over een schattig worteltje? Nou, daar weet Lidl wel raad mee in haar reclame!! Ohhhhh, waar is dat kerstgevoel van jullie Lidl!? Haha, maar ik moest er wél om lachen!

De oudere mooiste kerstreclames

For gifts you can’t wait to give (John Lewis)

Deze reclame is echt een van mijn favoriete Kerstreclames ooit. Ik ga er ook niets over verklappen, des te mooier is hij!

 Man on the Moon (John Lewis)

Een klein meisje kijkt ‘s avonds naar de maan en ziet tot haar verbazing een oude meneer. Alleen ziet hij haar niet, hoe ze haar best ook doet. Tot ze een idee heeft om ook de oude meneer deze Kerst toch te bereiken.

Buster the Boxter (John Lewis)

Vader van een meisje zet ‘s avonds een trampoline op voor haar, als Kerstcadeau. Dieren in de buurt maken daar dankbaar gebruik van, terwijl Buster van binnen moet toekijken.

Mog’s Christmas Calamity (Sainsbury)

Iedereen in huis droomt lekker over Kerst, behalve Mog. Hij heeft een nachtmerrie. Als hij wakker wordt, blijkt dat zijn leventje ook veranderd is in een nachtmerrie! Paniek…komt het nog wel goed met Kerstmis?

Monty the Pinguin (John Lewis)

Twee grote vriendjes zijn ze; het mannetje en zijn pinguin. Ze doen alles samen, alleen mist de pinguin een echt pinguin-vriendje.

Zoals je ziet ben ik dol op de reclames van John Lewis. Het verhaal, de mooie beelden en de prachtige muziek bezorgen mij kippenvel. Ik heb de filmpjes samen met Daan en Jesse gekeken en ook zij kregen er echt een bijzonder gevoel van. Eerst een beetje verdrietig en daarna werden ze helemaal knuffelig, blij dat het weer goed kwam.

Zit jullie favoriete kerstreclame hier ook tussen? Of heb jij een andere favoriet die ik gezien móet hebben?

Reclames, dan denk je al gauw aan irritant. Maar begin december is dat anders met de mooiste kerstreclames met de kerstgedachte.

Lees ook: Kerstspelletjes voor het gezin

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

  • Reply
    Kerstboom op Steigerhout - Go or No Go
    8 december 2015 at 13:02

    […] hou van de Kerst! Dan heb je al in eerdere blogs kunnen merken, zoals bijvoorbeeld in mijn top 5 favoriete kerstreclames. Deze keer deel ik graag met jullie mijn bijzondere kerstboom. Ik ben er serieus een beetje […]

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.