Creatief & Knutselen

Alles over krimpie dinkie krimpfolie

Krimpfolie oftewel krimpie dinkie is superleuk educatief knutselmateriaal. Het bestaat zeker al 50 jaar en het is populair!

Krimpfolie oftewel krimpie dinkie is superleuk educatief knutselmateriaal. Het bestaat zeker al 50 jaar en het is op dit moment echt weer een rage. In het kort gezegd zijn het vellen waarop je kan tekenen en als je het in de oven stopt dan krimpt het.

Wat is krimpfolie?

Krimpfolie zijn vellen waarop je kan tekenen of kleuren. Op sommige vellen kun je alleen tekenen met speciale krimpfolie stiften of permanent markers. Maar gelukkig heb je ook krimpie dinkie waar je zowel met stiften als met kleurpotloden kan tekenen/kleuren. Krimpfolie heb je in verschillende kleuren en maten. Je hebt ze voorgedrukt, maar je kan ze ook zelf in de printer doen om er een afbeelding op te printen. Als je krimpfolie in de oven legt, wordt het kleiner. Het krimpt J

Hoe werkt krimpfolie?

Stap 1

Teken of kleur een kunstwerk op de krimpfolie.

Stap 2

Knip de tekening uit. Wil je de tekening heel secuur uitknippen dan kun je het beste een kleine schaar gebruiken.

Stap 3

Als je iets voor aan een sleutelhanger wilt maken, maak dan een gaatje in je kunstwerk.

Stap 4

Verwarm de oven voor op 170°. Leg de tekening op een bakvel. Blijf er altijd bij aangezien het krimpen vrij vlot gaat. Nu gaat de magie beginnen 🤩. De krimpfolie krult op en net op het moment dat je denkt “oh nee dat komt echt niet meer goed” gaat de krimpfolievel plat liggen en neemt het de oorspronkelijke vorm weer aan. Haal het dan uit de oven en leg er even iets zwaars op.

Soms kan het gebeuren dat de krimpfolie iets aan elkaar kleeft. Probeer het dan even van elkaar af te halen. Als de oven te hoog staat dan kan het krimpproces te snel gaan waardoor de oorspronkelijke vorm niet helemaal meer terugkomt. De mate van het krimpen is afhankelijk van diverse factoren zoals de grootte van de tekening, het soort oven. Als je nog nooit eerder met krimpfolie hebt gewerkt, adviseren we altijd even te oefenen met een proefstukje.

ThuisinThema is dé krimpfolie specialist van Nederland en België. Bij deze webwinkel kun je terecht voor krimpie dinkie in alle kleuren en maten.


Lees ook: Knutselen met keukenpapier

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.