Huis & Tuin

Zo maak je de badkamer peuter-proof

Een dreumes is al erg nieuwsgierig. Het is daarom belangrijk om je badkamer peuter-proof te maken. Lees hier tips.

Een dreumes is al erg nieuwsgierig, maar een peuter op ontdekkingstocht is niet meer tegen te houden. Het is daarom belangrijk om je woning peuter-proof te maken. Vandaag delen we een aantal specifieke tips voor de badkamer. Kindvriendelijke badkamers zijn zowel veilig als comfortabel. Het hoeft bovendien niets af te doen aan de stijlvolle uitstraling.

1. Veilige thermostaatkraan

De handjes van een peuter zitten overal aan. Zo ook aan de kranen en knoppen in de badkamer. Zorg ervoor dat iedere kraan een temperatuurbegrenzer heeft. Op deze manier kan jouw kindje de temperatuur niet hoger zetten dan 38 graden en zich niet zomaar verbranden. Als je zelf de temperatuur toch wat hoger wilt zetten, druk je het knopje van de veilige thermostaatkraan in terwijl je het draait. Naast zo’n kinderslot is een kraan met zogenaamde cool touch aan te raden. Deze thermostaatkranen worden niet heet aan de buitenkant.

2. Anti-slip badmatje

Schaf niet alleen een badmat met anti-slip aan, maar leg ook zo’n anti-slip mat ín het bad en/of in de douche. Hier kun je vervelende valpartijen mee voorkomen. Uitglijden op zo’n harde ondergrond is nou eenmaal erg gevaarlijk.

3. Ruime inloopdouche

Heb je een kleine badkamer en geen ruimte voor een bad? Investeer dan in een ruime douchecabine. Een grote inloopdouche is vaak nog handiger. Hier kun je heel gemakkelijk een kinderbadje in plaatsen voor jouw peuter. En zodra jouw kindje wat groter is, kun je ze zelfstandig leren douchen met de losse handdouche.

4. Badkamerkasten met soft-close

Voor je het weet maakt jouw peuter allerlei kasten en lades open. Het is dan wel zo fijn als deze zijn voorzien van een soft-close functie. Dit zorgt ervoor dat de kasten zachter en langzamer sluiten. Het risico op vastgeklemde vingertjes wordt hierdoor een stuk kleiner. Bovendien maakt het minder lawaai als er een kastdeur dicht wordt gegooid.

5. Veilige opbergruimte

Het is essentieel om veilige opbergruimte te creëren buiten bereik van kinderen. Bijvoorbeeld op de aller hoogste plank of in een kast met kinderslot. Hier kun je schoonmaakmiddelen, medicijnen en andere (mogelijk) gevaarlijke badkamerspullen veilig opbergen. Extra tip: je maakt jouw peuter minder nieuwsgierig door deze ‘grote mensen spullen’ eerst te laten zien voordat je het achter slot en grendel verbergt. Wijs ze vervolgens op de spulletjes die ze wel zelf mogen gebruiken.

6. Kruk of opstapje

Stimuleer de zelfstandigheid van jouw peuter door een krukje in de badkamer te plaatsen. Met gebruik van een opstapje kunnen ze zelf de kraan open draaien en de tandenborstel pakken.

Hoe maak jij jouw badkamer peuter-proof?

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.