10 jaar 11 jaar 12 jaar 6 jaar 7 jaar 8 jaar 9 jaar Attractieparken Entertainment Evenementen Flevoland Gastblog Halloween Herfstvakantie Inspiratie

Walibi Holland – Spooky Days

De Nijhofjes

Wie Halloween zegt, denkt al snel aan Walibi, maar als je dan aan Walibi denkt dan denk je vaak aan de enge Fright Nights. Maar wist je wel dat Walibi Holland tijdens de herfstvakantie ook family proof Halloween heeft? Op deze dagen ligt de focus bij gezinnen met kinderen. Wij gingen er heen met onze twee jongens van 6 en 10. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel de blog over Walibi Holland ‘Spooky Days’.

Spooky Days is een gezinsvriendelijk Halloweenfeest in misschien wel het meest bekende Halloween park van Nederland.

Spooky Days

Spooky Days is een gezinsvriendelijk Halloweenfeest in misschien wel het meest bekende Halloween park van Nederland. Wie heeft er nou niet gehoord van Clown Eddy of de Halloween Fright Nights. Wellicht nog iets te freaky voor de meeste kinderen (en hun ouders) en daarom is speciaal voor alle jonge stoere monsters het Spooky Days event.

Verkleden maar!

Spooky Days is een Halloween feest welke geschikt is voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar oud. Geen Eddy de clown, geen freaks verspreidt over het hele park en geen extreem enge scarezones. In plaats daarvan zijn er meerdere activiteiten voor kinderen op de daarvoor speciaal ingerichte locaties verspreid door het park. Het leuke van deze dagen is dat kinderen t/m 12 jaar verkleed mogen komen. Dus wil je een bezoekje brengen aan de Spooky Days? Zorg je natuurlijk voor een leuke outfit!

Monster Button

Bij binnenkomst werden we gelijk al overvallen door harde muziek, iets wat na onze mening geheel past bij Walibi. Deze muziek, alsmede de scary merchandise in de gift shop, zorgde bij onze 6-jarige Pipp er voor dat hij het best nog wel spannend vond. Wij zagen al snel andere kinderen met monster buttons op liepen. Deze kan je gratis ophalen bij de Guestservice voor in het park. Dit hebben we dan ook gelijk maar gedaan. Er zijn twee soorten buttons, 1 die je geheel beschermd tegen de monsters en 1 waarop staat dat je zelf ook een monster bent. De Anti monster button zorgt er voor dat eventuele scare actors bij je uit de buurt blijven. Erg leuk gedaan én tot in tegenstelling van andere parken is deze service geheel gratis!

Daysee’s monsterjacht

Tijdens de Spooky Days heeft ook Eddy even vakantie, je zal hem dan ook niet vinden in het park (althans niet in het echt). Daysee is het boegbeeld voor de Spooky Days en ze heeft jouw hulp nodig. Ze heeft een schatkist gevonden en wil graag de code kraken. In alle scarezones van het park zijn letters verstopt. Bij de ingang van Walibi krijg een plattegrond met daarop de speurtocht. Als je alle letters verzamelt, hebt, kraak je de code en ontvang je een leuke prijs.

De nachtmerries van het kindergebied

Opvallend is dat Walibi playland, het kindergedeelte van het park een scarezone is. Met grote letters ‘Nightmares’ loop je het gebied binnen. De harde spooky muziek en de scare actors zorgde bij Pipp (6) er voor dat hij zo snel mogelijk het kindergebied wou verlaten. Mees (10) vond het daarentegen wel leuk, alleen de attracties waren voor hem niet meer interessant. Helaas vond Pipp het echt te spannend en hebben we om deze reden geen gebruik kunnen maken van de attracties van het kindergebied. Zijn button deed helaas niet zijn werk… Het hielp ook niet echt mee dat een griezel Mees liet schrikken toen hij naast Pipp stond.

 • Spooky Days is een gezinsvriendelijk Halloweenfeest in misschien wel het meest bekende Halloween park van Nederland.
 • Spooky Days is een gezinsvriendelijk Halloweenfeest in misschien wel het meest bekende Halloween park van Nederland.
 • Spooky Days is een gezinsvriendelijk Halloweenfeest in misschien wel het meest bekende Halloween park van Nederland.

Los van het feit dat het wel erg mooi er uit ziet, vonden we dit gebied tijdens Spooky Days niet echt gepast. Het attractieaanbod (welke echt voor de kleintjes is) in combinatie met een scarezone en de harde muziek vonden wij niet echt een goede combinatie. De actors zijn niet bloederig, maar een beetje freaky, ze lopen wat rond, staren je aan of laten je schrikken en uitgerekend dat met harde muziek kan voor kinderen wel indrukwekkend zijn. We begrijpen wel dat dit tijdens Fright Nights zeker geweldige thematisering is.

Festival of The Freaks

Onderweg pakten we nog even de leuke achtbaan Lost Gravity mee, om vervolgens daarna het Festival of Freaks binnen te lopen. Dit gedeelte is buiten de normale route en daarmee heb je dus de keuze om er wel of niet heen te gaan. Bij binnenkomst worden we vriendelijk onthaald door een paar Freaks, je kan de thematisering vergelijken met de succesvolle film, The Greatest Showman. Diverse Freaks / straatartiesten laten hier hun kunstjes zien waarbij ze kinderen betrekken. Dit is super leuk gedaan en wat ons betreft ook de beste familyproof thematisering van het park.

In festival of freaks staan de kinderen centraal en kan er leuk geknutseld worden, kan je genieten van diverse acts en kunnen de kinderen zich laten schminken. Dit alles is gratis wat het natuurlijk nog leuker maakt!
Wij willen nog even de complimenten geven aan de dames van de schmink, wat deden die het leuk en goed. Onze nog wat angstige Pipp veranderde in een super gave draak.

Camp of Curiosities

Voor de nieuwsgierige kinderen die geen angsten kennen kan je ook hier een Walk Through ervaren. In ‘Camp of Curiosities’ loop je door een spooky verlaten kampeerplaats van het circus. Onderweg tref je diverse Freaks die graag je aandacht willen, toch moet je zelf op ontdekking gaan. Dit alles geheel op een leuke, speelse en kind vriendelijke manier. Wat ons betreft zeker een aanrader tijdens de Spookydays.

Spooky Days is een gezinsvriendelijk Halloweenfeest in misschien wel het meest bekende Halloween park van Nederland.
Spooky Days is een gezinsvriendelijk Halloweenfeest in misschien wel het meest bekende Halloween park van Nederland.

Pirates Cove

We lopen verder het piratengebied in, hier staan creapy piraten op ons te wachten. Gelukkig heeft Pipp een button en blijven ze bij hem uit de buurt. Helaas voor Mees was hij de sjaak nadat hij van mama verplicht een fotomomentje moest doen in een kooi van skeletten. Een opvallende piraat zag dit en die was het daar niet mee eens. Mees had volgens hem vieze voeten en moest daarom de kooi schoon maken met een dweil. Met enige tegenzin veegde mees de kooi schoon en vermelde erbij dat hij van zijn moeder in de kooi moest. Nou dat hebben we geweten. Mees en de piraat wisten niet hoe snel ze moeders weg moesten vegen en kwamen met de dweil op moeders af. Kort om een leuke interactie tussen de scare actors en het gezin.

Het piratengedeelte ziet er mooi uit en wij kunnen ons goed voorstellen dat dit voor kinderen een gewilde locatie is.

Tangle Twigs

Na een ritje in de oldtimers, welke overigens echt een leuke lange baan is, lopen we via de Tangeld Twigs naar onze volgende attractie. Tangeld Twist is een ietwat creepy stukje bos welke in teken staat van Alice in Wonderland. Niet alleen de aankleding, maar ook de acteurs zien er prachtig uit. En ook hier was er weer sprake van een leuk stukje interactie. Helaas voor Mees was hij weer diegene die werd aangesproken. Tja, die button van Pipp redt niet alleen Pipp, maar zorgt er ook voor dat Mees het mikpunt is. Niemand minder dan de Hartenkoningin en haar Wachter hielden Mees staande. Na enig overleg kwamen ze tot de conclusie dat Mees (godzijdank) de juiste rode schoenen aan had en enkel alleen daarom door mocht lopen. Wat een geluk! Mees kreeg ook nog even een korte cursus ‘Wachter’ zodat hij wist hoe hij het hoofd van zijn moeder er af moest hakken. Wat waren we blij dat Mees dit niet serieus nam. Toen we weg liepen werden we nog na geroepen en riep de koningin dat Mees vooral zijn schoenen niet uit mocht doen, want anders…. ‘ we houden je in de gaten!’ 😉

Spooky Days is een gezinsvriendelijk Halloweenfeest in misschien wel het meest bekende Halloween park van Nederland.
Spooky Days is een gezinsvriendelijk Halloweenfeest in misschien wel het meest bekende Halloween park van Nederland.
Spooky Days is een gezinsvriendelijk Halloweenfeest in misschien wel het meest bekende Halloween park van Nederland.

Ghostly Graveyard

Na wat attracties hebben we de laatste scarezone bezocht. De Ghostly Graveyard. Een verlaten en een iets wat spooky begraafplaats. Op het moment dat wij er doorheen liepen was het letterlijk en figuurlijk een dode bedoeling. Naast de aankleding van een begraafplaats was er weinig te zien. We kunnen ons voorstellen dat dit een plaats is waar tijdens Fright Nights de dodelijke sfeer wat meer tot leven komt…

Go or No Go

Spooky Days is een leuk event voor toch wat oudere kinderen. Het is zeker leuk dat je verkleed naar het park mag komen en het aanbod qua Halloween is ook echt wel goed gedaan. De gratis buttons zijn zeker een GO, zo’n service hoort ook gewoon gratis te zijn! Het is echt afhankelijk van je kind of het geschikt is of niet. Het attractieaanbod voor de kleinere kinderen is beperkt en eigenlijk maar op 1 vaste locatie in het park. Dit is tevens een scarezone. Op zich is de aankleding niet erg eng, maar de harde muziek met de creapy actors en opgehangen knuffels maakt het wel spannend voor sommige kinderen. Onze 6-jarige wou om deze reden dan ook niet in attracties waar hij normaal wel in zou gaan. Onze 10-jarige vond alles geweldig. Ik denk ook dat hij de ideale doelgroep is voor dit event. Fright Nights is nog te spannend, dus Spooky Days is een mooie middenweg: Het is toch een klein beetje spannend, maar niet super eng.

Wat ons betreft is Spooky Days een GO als Halloween event voor een gezin met kinderen die of niet angstig zijn, of de leeftijd van ongeveer 10 jaar hebben, of juist van achtbanen houdt. Nog geen stalen zenuwen voor Fright Nights, maar wel fan van een horrorevent? Dan is dit zeker een leuke tussenweg of opwarmer!

Spookydays meets Influencers

Tijdens spookydays komen diverse influencers voorbij. Wie weet sta je in de herfstvakantie wel oog in oog met jouw favoriet! oa Bibi, Esmee Joanna en Vijftal komen op bezoek.

Tijdens de Herfstvakantie kan je dagelijks genieten van Spookydays tussen 10.00 en 18.00 uur. Tijdens de Fright Night dagen kan je genieten van spookydays tussen 10.00 en 17.00 uur. Voor de actuele openingstijden adviseren we je te kijken op de website van Walibi Holland. Wil je toch echt meer griezelen, dan kan je in Walibi natuurlijk terecht voor the Halloween Fright Nights.

Family Deal

Speciaal voor Spookydealks heeft Walibi een Family deal welke je op de website kan boeken. Nieuwsgierig geworden? kijk dan snel HIER.

Sfeer plaatjes van Walibi Holland

 • Spooky Days is een gezinsvriendelijk Halloweenfeest in misschien wel het meest bekende Halloween park van Nederland.
 • Spooky Days is een gezinsvriendelijk Halloweenfeest in misschien wel het meest bekende Halloween park van Nederland.
 • Spooky Days is een gezinsvriendelijk Halloweenfeest in misschien wel het meest bekende Halloween park van Nederland.
 • Spooky Days is een gezinsvriendelijk Halloweenfeest in misschien wel het meest bekende Halloween park van Nederland.
 • Spooky Days is een gezinsvriendelijk Halloweenfeest in misschien wel het meest bekende Halloween park van Nederland.
 • Spooky Days is een gezinsvriendelijk Halloweenfeest in misschien wel het meest bekende Halloween park van Nederland.
 • Spooky Days is een gezinsvriendelijk Halloweenfeest in misschien wel het meest bekende Halloween park van Nederland.
 • Spooky Days is een gezinsvriendelijk Halloweenfeest in misschien wel het meest bekende Halloween park van Nederland.
 • Spooky Days is een gezinsvriendelijk Halloweenfeest in misschien wel het meest bekende Halloween park van Nederland.
 • Spooky Days is een gezinsvriendelijk Halloweenfeest in misschien wel het meest bekende Halloween park van Nederland.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.