Opvoeding & Ouderschap

Spullen in huis labelen voor kinderen

Het labelen van de spullen van je kind is een handige manier om je kind zijn of haar spullen niet kwijt te laten raken.

Het labelen van de spullen van je kind is een handige manier om je kind zijn of haar spullen niet kwijt te laten raken, want we kennen het natuurlijk allemaal wel: Dan is er weer een bakje kwijt en dan is er weer een beker onvindbaar. Ons advies? Label alles, zodat de vinder meteen weet van wie het is of je kindje zelf zijn of haar spullen makkelijk herkent. Zeker als je steeds dezelfde stickers voor je kind gebruikt, zodat je kind zelf ook zijn of haar labels leert herkennen. Ideaal voor als ze nog niet kunnen lezen. Je kunt etiketten bestellen en deze gebruiken op allerlei spulletjes.

Houd het duidelijk

Er zijn verschillende methoden om te labelen, maar het is aan te raden om een ​​labelmaker te gebruiken. Deze is gemakkelijk te gebruiken en kan steeds opnieuw worden hergebruikt. Als je geen labelmaker hebt en er ook geen wil aanschaffen (wellicht heb je hem niet heel vaak nodig), dan zijn er gelukkig andere opties beschikbaar. Je kunt etiketten laten bedrukken door professionals. Dan weet je zeker dat je goede etiketten krijgt.

Steeds hetzelfde design

Gebruik bij voorkeur steeds dezelfde labels voor je kind. Super handig als je kind zijn spullen kan herkennen aan zijn eigen label, zeker als er ook nog broertjes en zusjes rondlopen. Verander dus bij voorkeur niet het design van de labels. Ook is het verstandig om echt alles te labelen, zodat je kind ook niet gaat twijfelen of dat ene bakje zonder label, dat ze op school in haar tas had, wel van haar is.

Label dus alles

Het labelen van de spulletjes van je kind is dus gewoon echt handig. Als ze iets kwijtraken, wordt het gemakkelijker om iets terug te vinden. Dikke kans dat de vinder al gezien heeft in welke klas je kind zit bijvoorbeeld, als je dit ook op de labels zet. Als je kind nog niet kan lezen of schrijven, is het een slimme manier om alles te labelen met een afbeelding erbij.

Gebruik kleurrijke, heldere labels

Je kunt kleurrijke, heldere labels gebruiken: dat is extra leuk voor kinderen natuurlijk! Heldere kleuren trekken de aandacht van je kind en maken het etiket vaak ook beter leesbaar.

Zweer jij ook zo bij labels en etiketten? 🙂

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.