Sinterklaas

Slimme Sint: 9 bespaartips voor Sinterklaascadeaus

JE KIND OVER HET GEHEIM VAN SINTERKLAAS VERTELLEN bespaartips
Anne

Geld besparen, tips om je energienota lager te krijgen en budget-boodschappen blogs. Besparen is een trend. Bijna iedereen is bezig met besparen, want de grote prijsstijgingen is in iedere portemonnee, groot of klein, te voelen. Voor je het weet gaan we de dure decembermaand weer in en ga je feestelijke cadeaus kopen. Ik geef je een aantal slimme bespaartips om goedkoper je Sinterklaascadeaus aan te schaffen.

Slimme Sint: 9 bespaartips voor Sinterklaascadeaus

1. Budgeteer

Als je weet hoeveel je wil uitgeven en je houdt je aan deze afspraak, dan kan je haast niet te veel uitgeven. Maak een handig en overzichtelijk document in Excel, of maak gebruik van telefoonnotities en schrijf op wat je wil uitgeven per kind. Zo zie je niet alleen wat jij uitgeeft per kind, maar als je het noteert weet je ook precies wat je voor ieder kind hebt gekocht. Ik heb wel eens gehad dat ik niet meer wist wat ik al had gekocht voor mijn kinderen en stond dus Sinterklaascadeaus uit te pakken daags voor Sint.

2. Begin op tijd

Daarom schrijf ik dit artikel nu al! Want ja, het duurt nog wel een poosje voor het december is. Maar hoe vroeger je begint met aanschaffen, hoe beter de deals kunnen zijn. Daarnaast spreid je de kosten over een langere tijd, wat prettig kan zijn.
Met drie kinderen plan ik altijd een budget en een type cadeau. Dus iedereen een boek en iedereen iets uit de categorie spelletjes. Ik hoop zo te voorkomen dat ze jaloers worden op elkaars cadeaus en daarnaast vind ik het fijne en vaak ook leerzame cadeaus.

3. Let op de aanbiedingen

Abonneer je nu op nieuwsbrieven voor speciale kortingscodes en goede aanbiedingen. Vergelijk websites en houd de speciale kortingen en koopavonden in de gaten. Ook heb je kortingssites zoals Groupon, waar je een mooie deal kunt scoren. Vergeet niet je in januari weer uit te schrijven om impulsaankopen te voorkomen.

4. Organiseer een recycle sint avond

Via swip swap kan je een toolkit aanvragen waarbij je een speelgoed ruilavond kunt organiseren! Wij hebben dit op school gedaan en was een groot succes. Je kan zo de mooiste cadeaus ruilen! Pluspunt, het is goedkoop en vooral ook duurzaam!

5. Tweedehands

Als er geen ruil initiatief in de buurt is, kan je ook goed kijken op Marktplaats, Vinted en de kringloop. Regelmatig heb ik hier echte pareltjes gevonden. Het is ook nog super duurzaam. Het kost meer tijd, maar kan makkelijk meer dan de helft in prijs schelen. Geen doos meer beschikbaar? Dat is niet erg, dan gebruik je toch een andere doos? Kinderen kijken hier nauwelijks naar. Wees wel kritisch: zie je super veel aanbieders van 1 artikel op marktplaats? Check dan eens de reviews, want misschien blijkt dat het eigenlijk niet zo’n leuk cadeau is.

6. Vier het later

Zo richting 5 december bereikt alles een hoogtepunt. Je hebt nog cadeaus nodig en door tijdsdruk let je eigenlijk minder goed op de kosten. Een valkuil is dat je dus over je Sinterklaas budget heen gaat en de hoofdprijs betaalt. Vier je het een paar dagen na 5 december, dan zijn er ineens super goeie aanbiedingen te krijgen. Al het Sint snoepgoed is net voor Sint en na Sint voor de halve prijs en cadeaus gaan vaak ook in de sale. Slim shoppen!

7. Maak iets zelf

Vaak zijn zelfgemaakte cadeaus super waardevol en belanden die niet bij de kringloop. Beschilder een mooie houten tekendoos, haak een knuffel of maak een verkleedcape. Je kinderen zullen je zeker later dankbaar zijn voor deze juweeltjes.

8. Praktische cadeaus

Het geven van praktische cadeaus is een makkelijke bespaartip. Deze cadeaus kosten misschien ook geld, maar omdat je ze toch nodig hebt, bespaar je. Denk aan nieuwe pantoffels, een pyjama of sportkleding. Zeker kleine kinderen vinden het erg leuk om zoveel mogelijk uit te pakken en dit zijn makkelijke zakkenvullers.

9. Laat je niet gek maken

Als je echt een krap budget hebt of van een uitkering leeft, dan zijn er ook genoeg plekken die je kunnen helpen met cadeautjes. Vraag die hulp. Aan de andere kant zie ik ook vaak gebeuren dat ouders die het al niet breed hebben het wel breed laten hangen met Sinterklaas. Een nieuwe Nintendo, een duur Hoverboard. Het lijkt als het een wedstrijd is wie de meeste (dure) cadeaus geeft. Maar uiteindelijk gaat het daar toch niet om?  Is het niet veel leuker om 3 mooie cadeaus te kopen en dan met elkaar te dobbelen om kleine cadeautjes? Of een Video van Sint met een echte boodschap van Sint? Dat maakt soms ook meer indruk dan de volgende Barbie!

Ik geef je een aantal slimme bespaartips om goedkoper je Sinterklaascadeaus aan te schaffen. Lees hier hoe jij kunt bezuinigen. #Sint #Sinterklaas
♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.