10 jaar 11 jaar 12 jaar 8 jaar 9 jaar Gezelschapsspellen

{ Review } | Ticket to Ride San Francisco

Een nieuwe versie van Ticket to Ride: Ticket to Ride San Fransisco! Deze kleine versie van het bekende treinenspel ziet er vrolijk uit.
Linda - Go or No Go

Een nieuwe versie van Ticket to Ride is hier: Ticket to Ride San Francisco! Deze kleine versie van het grote Ticket to Ride spel ziet er super vrolijk uit en heeft ook weer een nieuw spelelement.

Ticket to Ride

Voor wie dit bekende spel tóch nog niet kent: Bij Ticket to Ride is het de bedoeling dat je met je treinen (of andere vervoersmiddelen, afhankelijk van welk spel je speelt) routes gaat bouwen op het speelbord. Je probeert je routekaarten te behalen en daarbij moet je slim bouwen voor bijvoorbeeld extra punten voor lange routes. Mocht je het basisspel van Ticket to Ride nog niet kennen, dan raad ik je aan om deze blog eens te lezen voor meer uitleg.

Een nieuwe versie van Ticket to Ride: Ticket to Ride San Fransisco! Deze kleine versie van het bekende treinenspel ziet er vrolijk uit.

Ticket to Ride San Francisco

In Ticket to Ride San Francisco speel je niet met treinen, maar met kabeltrams. Door middel van de trams reis je door deze gouden stad heen. Let wel op: Ticket to Ride San Fransisco is vele malen kleiner dan het originele Ticket to Ride Europe en dit spel heb je in ongeveer 15 minuutjes klaar.
Het spel ziet er erg mooi uit, met vrolijke kleurtjes op het bord, gekleurde treinkaarten en mooie kabeltrams.

Nieuw in deze versie zijn de souvenirs die je onderweg kunt verzamelen. Dit zijn kleine fiches die op bepaalde plekken op het speelbord liggen. Zodra je een kabeltram laat rijden naar een stad met een souvenir-fiche, dan mag je deze een pakken (mits je deze kleur fiche nog niet in jouw bezit hebt). Er zijn in totaal zeven fiches te verdienen en hoe meer fiches je hebt, hoe meer punten je hiervoor krijgt aan het einde van het spel. Er zijn overigens niet voldoende fiches voor álle spelers, dus wie het snelste is, verdient de fiches.

Uiteraard zijn de souvenirs maar één manier om punten te verdienen, want zoals in het basisspel krijg je ook bij Ticket to Ride San Francisco punten voor routes die je bouwt op het speelbord én voor behaalde routekaarten die je in je hand hebt.
Aan het einde worden alle punten (en minpunten van niet gehaalde routekaarten) geteld en wie de meeste punten heeft weten te verzamelen, wint.

Een nieuwe versie van Ticket to Ride: Ticket to Ride San Fransisco! Deze kleine versie van het bekende treinenspel ziet er vrolijk uit.

Go or No Go

Wij zijn al zeer bekend met Ticket to Ride, niet alleen met het basisspel, maar ook met losse spellen zoals Ticket to Ride London en Amsterdam. Ticket to Ride San Francisco is een korte versie die je in maximaal 15 minuten uitspeelt. Voor mij als volwassene zit er net wat te weinig uitdaging in deze snelle versie van het spel, maar voor onze kinderen is het juist een welkome versie. Zij vinden namelijk het basisspel, waar je ongeveer een uur aan het spelen bent, vaak te lang duren. Ticket to Ride San Francisco krijgt van ons, vanwege de mooie vormgeving én het feit dat het een ideaal spel is voor mensen die houden van snelle, korte spelletjes een go!

Ticket to Ride San Francisco Facts

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.