14 jaar 15 jaar 16 jaar Creatief & Knutselen Inspiratie

{ Review } | Origami 3D Pauw – Winnaar Speelgoed van het Jaar 2022

Origami: wie kent het niet. Ik heb zelf vroeger heel wat gevouwen in origamistijl en kon daar altijd uren mee stil zijn. Toen de Origami pauw voorbij kwam, wilden we die ook maar al te graag gaan maken. Deze schattige pauw is een van de winnaars van de Speelgoed van het Jaar verkiezing 2022.

Aan de slag met de 3D origami pauw

We maken de doos open en zien dat alle blaadjes dezelfde vorm hebben. In totaal moeten we 549 kleine blaadjes vouwen tot dezelfde vorm. Iets wat eigenlijk best wel saai is. Wij hadden verwacht dat we de wereld van Origami in mochten gaan duiken en vette vouwvormen zouden leren. Onze kinderen Vinz en Senn haken daarom al snel af met het vouwen omdat er weinig uitdaging in zit om steeds hetzelfde te doen.

In elkaar zetten

Als alles gevouwen is, gaan we beginnen met het in elkaar zetten van de pauw. Al snel merken we dat we voor het in elkaar zetten écht de instructievideo nodig hebben. Zonder lukt het ons niet. Stap voor stap doen we wat in de video voorgedaan wordt. Toch maken we ergens een fout, dus besluiten de Pauw uit elkaar te halen. We beginnen opnieuw, het lijkt goed te gaan, maar als de romp bijna af is blijken we toch ergens een fout te hebben gemaakt. We zijn er eigenlijk klaar mee en hebben geen zin om het wéér helemaal uit elkaar te halen. Ik ruim alles op om een andere keer vol frisse moed opnieuw te gaan beginnen. Het duurt even voordat ik de zin daarin heb gevonden.

Origami: wie kent het niet. Ik heb zelf vroeger heel wat gevouwen in origamistijl en was benieuwd naar de Origami 3D pauw.

Motivatie

Vol motivatie en wil pakken we een paar dagen de doos weer tevoorschijn. Als snel lopen we ook bij het volgende deel vast. Toch willen we de pauw met name voor de lezers heel graag afmaken. We besluiten het om wéér uit elkaar te halen en opnieuw te beginnen. Deze keer besluit ik om het alleen te doen zonder kinderen, misschien lukt het dan beter?

Klaar mee

Ik ben er best een tijd mee bezig en hij lijkt te kloppen. Maar als ik met het volgende onderdeel bezig ben, blijkt er toch wéér een fout in de romp te zitten. De moed zakt me in mijn schoenen, en hoe graag ik het ook af wilde maken om hier het resultaat te showen aan jullie, ik ben er klaar mee. Ik geef het op. Ook Vinz en Senn hebben het helemaal gehad met de pauw.

Origami: wie kent het niet. Ik heb zelf vroeger heel wat gevouwen in origamistijl en was benieuwd naar de Origami 3D pauw.

Go or No Go

Het mag duidelijk zijn dat dit voor ons geen succes is. Je moet veel, maar echt heel veel geduld hebben. Alles vol overgave volgen, vertragen, terugspoelen en nog eens opnieuw bekijken. Het is mij nog steeds niet duidelijk wat ik weer fout heb gedaan. Als pluspunt vind ik wel dat hetgeen wat in elkaar zit wel enorm stevig is. Misschien zijn wij gewoon niet de juiste personen hiervoor?
Ga jij een van deze dozen uitproberen? Ik zie graag het resultaat en lees graag of het je lukte. Ik ben nu toch wel heel erg nieuwsgierig of het aan ons ligt, of dat het allemaal toch te ingewikkeld is beschreven en gefilmd.

Origami: wie kent het niet. Ik heb zelf vroeger heel wat gevouwen in origamistijl en was benieuwd naar de Origami 3D pauw.

Origami Pauw 3D Facts:

  • Leeftijd: 8 plus (maar wat ons betreft minimaal 12 plus)
  • Adviesprijs: € 18.70 en hier te koop.
♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.