8 jaar Game reviews Reistips

{ Review } | Is de Nintendo Switch leuk voor een 8-jarige?

Nintendo Switch

Tot voor kort hadden we op zolder in de man cave van Daan en Jesse een Nintendo Wii mini en een Xbox 360. Beide oude modellen, maar dat maakte het voor onze jongens niet minder leuk; ze speelden er altijd graag mee. Als afspraak hadden we dat ze in het weekend op zolder mochten gamen. Uiteindelijk gingen ze er maar af en toe gamen, het kwam er gewoon niet echt vaak van. Een uurtje of twee per week maximaal. Maar een reserve bank en een Nintendo Switch brachten daar verandering in! 

Een reserve bank

Om te beginnen met die reserve bank: eigenlijk is dat gewoon onze 3 jaar oude bank die we tot voor kort in de huiskamer hadden staan. Een mooie donkergrijze stoffen driezitter. Manlief miste een lig-gedeelte bij deze bank en daarom besloten we om een nieuwe bank te kopen. De donkergrijze bank ging op Marktplaats, maar we kregen zo’n lage biedingen, dat we hem wat langer hielden. Maar ondertussen kwam de nieuwe bank er ook aan, en stond de oude in de weg. Dus besloten we hem tijdelijk even in de speelkamer te zetten. Dus zo gezegd, zo gedaan; een speeltafeltje (1 van de 5) eruit en de bank erin. Toen de bank op zijn plek stond in de speelkamer, zag ik ineens helemaal voor me hoe tof dat eigenlijk daar stond! En hoe goed dat paste bij twee 8-jarige jongens. Dus begon ik wat te schuiven en te veranderen en zowel mijn man als ik vonden het te gek! Toen we neerploften keken we elkaar en we misten beide nog maar één ding: een televisie. Ook daar hoefde we niet lang over na te denken. De volgende dag verhuisden we de televisie van zolder naar beneden, maar de xbox 360 en de Nintendo Wii mini lieten we nog even staan.

Lees ook: gamen vanuit je gaming vloerstoel

Nintendo Switch

Waarom dan, vraag je je misschien af? Nou, we wilden er een enorme verrassing van maken voor Daan en Jesse. Alsof een bank in de speelkamer én een televisie in de speelkamer nog niet genoeg was, hadden we namelijk iets waarmee deze verrassing onvergetelijk zou worden: een Nintendo Switch! De jongens sparen al maanden voor een Nintendo Switch en ze hadden nog wel een paar maanden te gaan, maar ineens stond hij daar, aangesloten aan een televisie in hun speelkamer! Hoe ze reageerde kan ik heel uitgebreid vertellen, maar gelukkig nam ik het op. Want dit korte filmpje zegt alles!

Mario Kart Deluxe 8

Duidelijk toch? Ze vonden het gewéldig! We begonnen voorzichtig met uitvogelen hoe de Nintendo Switch werkte, maar eigenlijk is alles super simpel en vanzelfsprekend. Het enige waar we even een YouTube filmpje voor nodig hadden, was een uitleg hoe je het polsbandje los maakt van de Joy-Con-controllers. Toen dat helder was, begonnen we met Mario Kart Deluxe 8. We kregen maar liefst vier Joy-Con-controllers bij onze Nintendo Switch, waar we heeeel blij mee zijn, want zo kunnen we met z’n vieren racen! Gelukkig hebben we een grote televisie, want het scherm wordt in vieren gedeeld, zodat je ieder je eigen race-beeld hebt. En dan is het gas-op-die-lolly en gaan! Vergeleken met de Mario Kart die we speelden op de Wii Mini is de Mario Kart Deluxe 8 echt heel luxe. Behalve veel meer banen, figuurtjes, motors, auto’s, banden en vliegers is er namelijk nog een heel groot pluspunt: het racen is een stuk makkelijker geworden voor kinderen of beginners. Je kunt instellen dat je een beetje hulp krijgt met sturen, waardoor je niet continu tegen dingen aanbotst of van de weg afvliegt. Dit laatste gebeurt namelijk nogal eens bij de jongens, wat regelmatig leidt tot frustratie. Erg fijn dus dat dit opgelost is.
Naast het automatisch bijsturen kun je ook automatisch gas laten geven. Zo hoef je eigenlijk alleen nog maar te sturen. Dat kan door je Joy-Con te bewegen of door te sturen met de knopjes op je Joy-Con. Je kunt het precies zo instellen zoals je fijn vindt.
Tot slot is ook het verdienen van nieuwe figuren, motors, enzovoorts een stukje makkelijker geworden. Deze verdien je nu door muntjes te verzamelen. In vorige versies moest je overal gouden bekers halen, overal drie sterren halen en ga zo maar door. Een hele uitdaging was dat, zelfs voor de gevorderde racer.

Wil je meer info, lees hier dan de uitgebreide review.

Nintendo Switch kart

Mario Odyssey

Behalve Mario Kart Deluxe 8 kregen we ook Mario Odyssey! Een super tof spel met geweldige visuals. Het ziet er te gek uit allemaal. Wat ik het eerste grote pluspunt aan dit spel vindt, is dat je het met tweeën kunt spelen. Niet tegen elkaar, maar met elkaar. De een speelt Mario, de ander speelt het petje van Mario. Erg grappig bedacht! Je stuurt Mario door allerlei geweldige werelden met enorm veel geheime plekjes en verborgen schatten. Het doel is uiteindelijk om bad guy Bowser te verslaan natuurlijk. Het tweede grote pluspunt van dit spel is dat ook dit spel een stuk gemakkelijker te maken is voor beginners of jonge spelers. Zo kun je instellen dat je niet snel af kunt gaan en je levens automatisch weer erbij geteld worden én dat je hulp wil door middel van pijlen die je in de juiste richting sturen. Het kan namelijk wel even zoeken zijn in iedere wereld. Met de blauwe pijlen ga je recht op je doel af en de speler kan zelf beslissen of hij wil afwijken van de pijlen om meer schatten te zoeken of niet. Ik vind dat wel erg leuk, allerlei verborgen weggetjes vinden, maar de jongens gaan liever  recht op hun doel af. Tijdens het spelen kun je ook nog allerlei bewegingen maken met je Joy-Con, waarmee het petje extra rondvliegt of makkelijker een doel raakt.

Nog veel meer games..

Naast deze twee spellen zijn er nog veel meer geweldige spellen voor de Nintendo Switch. Als je eenmaal in de speelgoedwinkel staat kan ik je beloven; je wordt hebberig. Echt voor ieder wat wils! Sporten en bewegen met 1-2-Switch of Mario Tennis Aces, vechten met Pokémon of avontuur met Mario Maker of superhelden van Marvel. Het zijn maar een paar voorbeelden van de vele Nintendo Switch Games. Een van mijn favoriete spellen is trouwens Raymann, en ook daar is een Nintendo Switch game van!! Wooohhh, die lijkt me zo gaaf! En dan heb ik het nog niet eens over de nieuwe briljante Nintendo Labo games, ook écht een must-have. En Animal Crossing wil je ook niet missen trouwens.
Het voordeel is natuurlijk ook dat de Nintendo Switch het nieuwste van het nieuwste is en er continu nieuwe games uitgebracht worden. Bij onze oude Xbox 360 en Wii Mini was dat niet meer het geval en in de speelgoedwinkel konden de jongens daar geen nieuwe spellen meer voor kopen.

Nintendo Switch 8 jarige leuk

Los meenemen

Maar dat is nog niet alles. Want behalve een hele gave spelcomputer waar je mee op de televisie speelt, is de Nintendo Switch ook nog eens ideaal om los mee te nemen. Je hebt namelijk een klein scherm waar je de Joy-Con-Controllers aan vast koppelt. Hierop kun je net zoals op televisie alle games spelen. Echt ideaal voor in een langere autorit of een andere plek waar je je kindje zichzelf even wil laten vermaken. Bij dit soort momenten mogen Daan en Jesse meestal hun tablet even gebruiken, maar het is nu een groot feest als ik zeg dat ze in plaats van de tablet  de Nintendo Switch mee mogen nemen. In de auto kan de Nintendo Switch in een speciale klem aan de hoofdsteun van mijn stoel, zodat ze er beide op kunnen kijken. Daardoor kunnen ze dus lekker samen door gamen op de achterbank.

Nintendo Switch

Nintendo Switch: Go or No Go?

Manlief en ik zijn zelf ook echt helemaal fan. Vroeger, voordat we kids hadden, speelden we samen wel een een potje FIFA of een andere spel op onze spelcomputer, maar sinds we kids hebben doen we dat eigenlijk nooit meer. Tot nu dan. Want ineens zitten we ‘s avonds, als de jongens in bed liggen, op die donkergrijze bank in de speelkamer, om even een potje Mario Kart te spelen!
De jongens vinden de Nintendo Switch ook echt geweldig en ik zelf vind het een heel groot pluspunt dat je hem ook gemakkelijk mee kunt nemen in de auto of op stap. We vinden de Nintendo Switch 100% geschikt voor 8 jarigen en als ik het zou moeten inschatten denk ik dat het vanaf 6 jaar al erg leuk is. Ook voor de oudere kids en voor volwassenen zijn er erg veel gave spellen. Eigenlijk is er geen twijfel mogelijk, de Nintendo Switch krijgt absoluut een GO!

Benieuwd naar meer reviews van Nintendo Switch games? Bekijk ze hier:
Captain Toad Treasure Tracker
– Pokémon Let’s Go Pikachu
New Super Mario Bros. U Deluxe
The Lego Movie 2 Videogame
– Just Dance
Nintendo Labo VR 
Yoshi’s Crafted World

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk deze Nintendo Switch review op Pinterest bewaren ♥

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 16 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.