10 jaar 11 jaar 12 jaar 13 jaar 14 jaar 8 jaar 9 jaar Bouw & Constructie

{ Review } | Gravitrax Power: nu nóg leuker bouwen!

Linda - Go or No Go

Ons hart ging weer wat sneller kloppen toen we zagen dat er een nieuwe Gravitrax versie op de markt kwam. Toen deze ook nog eens jurywinnaar van Speelgoed van het Jaar werd in de categorie Bouw en Constructie, was het voor ons wel duidelijk: dit móet weer een topper zijn! Het speelgoed uit de Speelgoed van het Jaar Verkiezing staat namelijk garant voor goed speelgoed, dus dat zit wel goed! Maar wat houdt de Gravitrax Power set nu eigenlijk in?

Ons hart ging weer wat sneller kloppen toen we zagen dat er een nieuwe Gravitrax versie op de markt kwam: Gravitrax Power!

Gravitrax Power

Gravitrax Power heeft al kenmerk dat er een aantal onderdelen in de baan gebouwd kunnen worden met speciale, elektronische functies. In de Gravitrax Power Starter Set Launch zijn de start en een speciale doorgang voor de knikkers elektronsich met elkaar verbonden, waardoor er automatisch een nieuwe knikker wordt gelanceerd op het moment dat een knikker door de speciale doorgang gaat. Hierdoor blijft je baan dus in beweging en hoef je niet handmatig een knikker een zetje te geven. In de Launch set zitten zoals dus twee elektronische items voor in je baan en daarbij een afstandsbediening, die ervoor zorgt dat je ook via de afstandsbediening ervoor kunt zorgen dat een knikker gaat rollen.
De afstandsbediening en de elektronische items hebben verschillende kleuren die je in kunt stellen, zodat er alleen een actie gedaan wordt op het moment dat jij die kleur van de afstandsbediening intikt. Dit is met name interessant als je wat meer elektronische uitbreidingen in je baan gaat verwerken, want ja, die zijn er uiteraard ook!

Ons hart ging weer wat sneller kloppen toen we zagen dat er een nieuwe Gravitrax versie op de markt kwam: Gravitrax Power!

Gravitrax Power Starter sets

Gravitrax Power heeft twee startersets: De Launch en de Switch. In de Launch zit de elektronische start, die ervoor zorgt dat je knikker aan het begin van je baan automatisch vertrekt. In de Switch zit een speciale elektronische uitbreiding die van links naar rechts kan switchen, zodat je verschillende banen kunt bouwen en zelf kunt kiezen welke kant je knikker op moet rollen.

De Power Starter Sets shop je hier:

Power uitbreidingen

Er zijn een aantal losse Power uitbreidingen beschikbaar, zodat je je Gravitrax baan op meerdere punten kunt automatiseren. Mijn tieners (12) gingen natuurlijk helemaal aan hierop!

Gravitrax Power Elevator

Zo heb je de Power Elevator, die je knikker via een elektronische trap naar boven brengt, zodat je weer hoger kunt bouwen en je knikker opnieuw snelheid krijgt.

Shop de Gravitrax Power Elevator:

Gravitrax Power Lever

De Lever van Gravitrax Power is eigenlijk hetzelfde als de Scoop, een van de oude uitbreidingen, maar dan elektronisch. Deze zorgt ervoor dat de knikker omhoog gebracht wordt. Zodra hij een nieuw signaal krijgt, gaat hij weer omlaag en staat hij klaar voor de volgende knikker.

Shop de Gravitrax Power Lever:

Power uitbreidingen set

Er zijn nog een aantal Power uitbreidingen meer en deze zijn verkrijgbaar in een volledige Power uitbreidingen set. Als je niet kunt en wilt kiezen óf je hebt geen hele Starter Set meer nodig (omdat je al voldoende basis Gravitrax hebt), dan is de Power uitbreidingen set zeker iets voor jou! In deze set zitten geen standaard onderdelen voor je Gravitraxbaan, maar alleen Power uitbreidingen. Dat zijn de Lever, Elevator, Trigger, Switch, een startblok, een doel-actieblok, een doel-arena en de Power controller.

Dit is de uitbreidingen set:

Go or No Go

Zoals je misschien wel weet zijn wij echt groot Gravitrax Fan. Je leest hier bijvoorbeeld onze uitgebreide blog over alle voorgaande Gravitrax uitbreidingen en hier over de Gravitrax Vertical Pro set, geschikt voor de betere bouwers.
De Gravitrax Power is weer echt een vernieuwende set die je Gravitrax baan naar een hoger level kan tillen. Het feit dat je nu de kogels kunt laten starten zonder zelf de baan aan te hoeven raken is echt heel tof en spreekt mijn tieners absoluut aan. Het is wat ons betreft zeker een aanrader als je graag bouwt met Gravitrax en toe bent aan de volgende stap in je baan.

 • Ons hart ging weer wat sneller kloppen toen we zagen dat er een nieuwe Gravitrax versie op de markt kwam: Gravitrax Power!

Facts

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 2 Comments

 • Reply
  Joyce
  31 augustus 2023 at 09:15

  Wat een top uitleg bedankt! Toch nog een vraag. Als ik voor de uitbreidingen set ga (€102,00) heb ik de Launch dan ook nog nodig? Omdat daar iets voor de start in zit? In de grote uitbreidingen set zit ook een startblok, is deze dan weer anders dan de Launch?

  • Reply
   Linda - Go or No Go
   15 oktober 2023 at 12:38

   Hoi Joyce!
   Sorry, je vraag is er even doorheen geglipt… je kunt de uitbreidingen-set ook zonder de launch gebruiken. Het ‘gewone’ startblokje is niet elektronisch gestuurd, het POWER-startblokje (zoals bij de Launch zit) wel. Dat is het enige verschil!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.