10 jaar 11 jaar 12 jaar 13 jaar 14 jaar 15 jaar 16 jaar Gezelschapsspellen

{ Review } | Bordspel De avonturen van Robin Hood van 999Games

Houd jij van coöperatieve spellen, waarbij je samen tegen het spel strijdt? Dan heb ik dé speltip voor je. Robin Hood is jouw spel!

Wil jij een prachtig, uitgebreid en tactisch spel spelen zonder eerst uren in de spelregels te hoeven duiken? En houd jij van coöperatieve spellen, waarbij je samen tegen het spel strijdt? Dan heb ik dé speltip voor je. De avonturen van Robin Hood is jouw spel!

Jurywinnaar Speelgoed van het Jaar 2022

De avonturen van Robin Hood heeft de juryprijs gewonnen in de categorie familiespellen vanaf 10 jaar. Daarmee weet je dan ook direct dat je een goed spel in handen hebt, aangezien de Speelgoed van het Jaar verkiezing als belangrijkste speerpunt ‘goed speelgoed’ heeft.

Direct verkocht

Oke, ik moet meteen deze titel even rechtzetten. We waren namelijk niet écht direct verkocht. Toen mijn tienerzoon (12 jaar) het Robin Hood boekwerk zag wat bij het spel zit was zijn eerste reactie: onee, zóveel uitleg? Daar heb ik geen zin in. Gelukkig bleek niets minder waar, want het is juist precies het tegenovergestelde. Er is één blad met uitleg en daarin lees je al snel dat je binnen enkele minuten kunt gaan beginnen met spelen. Hoe dan? Nou, je leert het spel tijdens het spelen. En dat dus op een super leuke manier.

Koop hier Robin Hood:

Speluitleg bordspel Robin Hood

Je legt dus om te beginnen het bordspel neer (acht losse vlakken die je in elkaar legt), je legt de houten speelfiguurtjes klaar en je bent klaar om te beginnen. Als je voor de eerste keer het spel gaat spelen, dan speel je avontuur 1. Doordat je met dit avontuur start, word je stap voor stap meegenomen door het boek, terwijl je tóch het idee hebt dat je zelf bepaalt wat je doet en welke stappen je zet. Heel erg knap gemaakt!

Zoals ik al benoemde, is Robin Hood een coöperatief spel, waarbij je samen probeert om te winnen van het spel, of in dit geval: van de Sheriff van Nottingham. Wat zo bijzonder is, is dat elke keuze die je maakt, het spel beïnvloed. Je overlegt tijdens het spel wat verstandig is en welke route je het beste kunt nemen.
Wat ook bijzonder is aan dit spel, is dat er geen vakjes op het spelbord staan waar je overheen stapt. Je loopt helemaal los over het spelbord en bepaalt zelf je route. Je kunt alleen niet door muren, gebouwen of rivieren.
Je loopt door middel van de speelfiguren die je gekregen hebt. Ook hier ben je elke zet weer tactisch aan het kijken: gebruik je al je speelfiguren om ergens sneller aan te komen, of spaar je je krachten, die je ook hard nodig hebt.

Houd jij van coöperatieve spellen, waarbij je samen tegen het spel strijdt? Dan heb ik dé speltip voor je. Bordspel Robin Hood is jouw spel!

Onderweg kun je allerlei dingen ontdekken. Het bord zit namelijk vol met verwisselbare lagen, die invloed hebben op het spel. Zo kun je wachters tegenkomen die je gevangen nemen of juist hulpmiddelen die jou sneller tot je doel laten komen.
Wanneer je bepaalde personen of items ontdekt, gebruik je het Robin Hood boek om erachter te komen wat dit betekent en wat de consequenties zijn. Ook word je soms voor een keuze gesteld.

Heb je avontuur 1 klaar? Dan start je met het volgende avontuur en zo kun je je uren lang vermaken met dit prachtige spel. Een avontuur heeft een speelduur van ongeveer één uur.
Avontuur 1 is echt een introductie avontuur en leert je het spel spelen. Vanaf avontuur 2 wordt het wat pittiger en hebben de keuzes die je maakt ook echt wel impact op het spel.

Houd jij van coöperatieve spellen, waarbij je samen tegen het spel strijdt? Dan heb ik dé speltip voor je. Bordspel Robin Hood is jouw spel!

Tip: Je speelt dit spel bij voorkeur met dezelfde spelers, omdat het bord mee verandert tijdens het spelen van de avonturen. In avontuur 1 draai je een aantal verwisselbare laagjes om, die je zo moet laten zitten aan het einde van je avontuur. Je kúnt dus wel met anderen spelen, maar wij denken dat het het fijnste is als je het spel met dezelfde personen speelt.

Go or No Go

Wij worden echt heel blij van dit bordspel. Robin Hood heeft mooie houten speelfiguren en blokjes, wat altijd pluspunten scoort bij ons. Ook de stoffen opbergzakjes die erbij zitten worden wij blij van.
Spelen met het Robin Hood boek met alle avonturen daarin is enorm fijn. Je kunt al na maximaal vijf minuten starten met je eerste spel en je hebt totaal niet het idee dat je maar wat aan het doen bent.
Robin Hood is absoluut een aanrader voor elke liefhebber van mooie, tactische en inhoudelijke spellen. Ik weet zeker dat wij dit spel nog vaak zullen spelen!

Houd jij van coöperatieve spellen, waarbij je samen tegen het spel strijdt? Dan heb ik dé speltip voor je. Bordspel Robin Hood is jouw spel!

We hebben wel nog een klein puntje van kritiek overigens: De laagjes die je moet omdraaien kunnen soms behoorlijk vast in het spelbord zitten, waardoor je ze soms niet helemaal mooi kunt houden. Dat vinden we jammer, want zo’n mooi spel zijn wij enorm zuinig op en dan is het jammer dat je soms niet anders kunt dan een laagje licht beschadigen om hem eruit te krijgen.

Bordspel Robin Hood Facts


Lees ook de review van het tactische duel-spel Unmatched
En het expertspel: Architecten van het westelijk koninkrijk

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.