2 jaar 3 jaar 4 jaar 5 jaar Educatief Rollenspel

{ Review } | Blinkend schoon met de Speelpret Schoonmaakset van VTech!

Linda D

Ons huis blinkt als nooit tevoren. Dankzij onze schoonmaakkoningin van 1 jaar oud, en natuurlijk de Speelpret Schoonmaakset van VTech. Ze veegt de vloer, dweilt, sprayt schoonmaakmiddel en neemt stof af alsof ze dit al jaren doet. Goed voorbeeld doet volgen zeggen ze, toch?

Poese poese!

Een poosje terug keken we elkaar enigszins verbaasd aan toen Sofie met een doekje (muts van een pop) haar speelgoed en poppenstoel aan het poetsen was. “Poese poese poese” riep ze blij. Het bleek top vermaak te bieden om een poetsende mama of papa na te doen. Nu moet ik ook wel toegeven dat Sofie er meerdere malen per dag een giga bende van maakt op de eetmomenten. Dus, we poetsen ook wel wat af wat dat betreft. Blijkbaar heeft ze dit opgemerkt, want uit eigen initiatief ging ze dit naspelen.

Met de Speelpret Schoonmaakset van VTech poetst onze peuter het hele huis. Ze veegt de vloer, dweilt, sprayt schoonmaakmiddel!

VTech Speelpret Schoonmaakset

Dat de schoonmaakset van VTech een schot in de roos zou zijn, dachten we dus eigenlijk al wel. De Speelpret Schoonmaakset heeft een ideale maat qua hoogte en omvang voor onze kleine dreumes. Je kunt op de emmer kiezen voor een van de drie speelstanden en hierna volgen er dan allerlei vrolijke instructies om lekker aan de slag te gaan. Zo moet ze bijvoorbeeld de juiste poetspullen verzamelen bij ieder klusje. Dit is nog wel te hoog gegrepen. De adviesleeftijd is dan ook niet voor niets 3 jaar. Dat wil in ons geval zeggen dat Sofie er echt wel raad mee weet, de items op vergelijkbare wijze gebruikt, maar nog geen gehoor geeft aan de opdrachten. Dit zal vast iets zijn waar ze in mee kan groeien!

Deze leuke schoonmaakset voor peuters shop je hier:

Vrolijke liedjes

Wat ze erg leuk vind, zin de liedjes! Zes gezongen liedjes zorgen voor veel pret en de meest schattige dansjes. Inclusief poetsdoekje in haar hand.
Een andere functie die pas later educatief vorm zal krijgen, zijn de cijfers die klinken wanneer ze op het voetpedaal stapt of als ze op het zeeppompje drukt. Daarmee leert je kindje de cijfers en tellen. Dat is voor nu gelukkig niet het enige, want er klinken in diezelfde functies ook lieve melodietjes en andere leuke geluidjes. Lekker interactief dus en ze wordt beloond voor bepaalde handelingen.
Dit is dan ook absoluut terug te lezen op haar trotse, enigszins verbaasde, snoetje.

Met de Speelpret Schoonmaakset van VTech poetst onze peuter het hele huis. Ze veegt de vloer, dweilt, sprayt schoonmaakmiddel!
Ook de neus moest gepoetst worden 😉

De speelset bevat een interactieve emmer met pedaal, een spuitflesje (zeeppompje), poetsdoek, handveger en blik en een zwabber (dweil). Inmiddels heeft ze met al deze spulletjes al geleerd om te gaan en lijkt het erop dat ze mij met heel veel plezier zal gaan helpen in huis. Maar, of dat de komende jaren zo zal blijven? Dat is de grote cliffhanger!

Go or No Go

VTech staat voor ons garant voor helder, kleurrijk, duurzaam en stevig speelgoed. Telkens weer weten ze nieuw speelgoed te ontwikkelen, wat weer zorgt voor een hele nieuwe speelervaring. De Speelpret Schoonmaakset sluit op dit moment erg goed aan bij de speelwijze en het imiteren van Sofie. Echter zijn er bepaalde educatieve functies welke pas interessant gaan worden vanaf 3 jaar. Dit staat het speelplezier nu totaal niet in de weg.
De leuke melodietjes, de interactiviteit, de stevige materialen zorgen voor zoveel dans en poetspret dat wij deze schoonmaakset zeker weten een GO geven!

Speelpret Schoonmaakset Facts

Met de Speelpret Schoonmaakset van VTech poetst onze peuter het hele huis. Ze veegt de vloer, dweilt, sprayt schoonmaakmiddel!
♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.