Huis & Tuin

Nieuw toilet? Hier moet je aan denken!

toilet

Ben je op zoek naar een nieuw toilet of ga je het kleinste kamertje verbouwen? Er zijn enkele dingen waar je aan moet denken. In dit artikel lees je alles over het verschil tussen staande toiletten en hangtoiletten. Daarnaast ontdek je alles over nieuwe tegels en fonteinkranen. 

Hangtoiletten en staande toiletten

Er zijn verschillende soorten toilet op de markt. Je kunt kiezen tussen staande toiletten of hangende toiletten. Daarnaast kun je kiezen voor diepspoel of vlakspoel. Een staand toilet wordt vaak gezien als ouderwets en is vandaag de dag verreweg de minst populaire variant. Er wordt vaak gekozen om het oude, staande toilet te vervangen door een hangtoilet. 

Een hangtoilet wordt aan de muur bevestigd en is vaak een diepspoel toilet. Hierbij valt de boodschap na gebruik direct in het water. Dit voorkomt vervelende geuren. Daarnaast is een diepspoel toilet eenvoudig te reinigen.

Bij een vlakspoel toilet belandt de boodschap eerst op een plateau. Pas bij het doorspoelen komt de boodschap in het water terecht. Hierdoor kunnen er wél vervelende geuren ontstaan. We raden je dan ook aan om te kiezen voor een diepspoel toilet. 

Wel of geen nieuwe tegels?

Wie een staand toilet gaat vervangen door een hangtoilet, ontkomt er bijna niet aan om te kiezen voor nieuwe tegels. Uiteraard creëert dit de uitstekende gelegenheid om het toilet volledig onder handen te nemen. Wie dit werk liever niet op zijn schouders neemt, kan het beste kiezen het staande toilet te vervangen door een nieuw staand toilet. Het werk uitbesteden is uiteraard ook een goede optie. 

Wist je dat je met de juiste tegels een sfeervolle ruimte creëert? Omdat we slechts korte momenten op het toilet spenderen, kun je alle kanten op. Denk bijvoorbeeld aan een donkere basistegel, in combinatie met een gouden hexagon tegel of groene metrotegel.   

Fonteinkraan met of zonder fonteinkast?

Naast het toilet, is ook een fonteinkraan van essentieel belang. Maar wat is een fonteinkraan nu precies? Fonteinkraan is simpelweg een ander woord voor toiletkraan. Een fontein is de kleine wasbak in de toiletruimte. 

Door een fontein te kiezen die aansluit op de stijl van het toilet, creëer je een mooi geheel. Heb je gekozen voor een zwart hangtoilet? Combineer deze dan met een waskom van natuursteen en een zwarte fonteinkraan. Het hoeft natuurlijk geen zwart te zijn. Een witte waskom of wasbak, past weer uitstekend bij een wit hangtoilet. 

Vind je de leidingen en de sifon onder de fontein niet mooi? Werk deze dan eenvoudig weg met een bijpassende fonteinkast. Dit ziet er niet alleen netjes en strak uit. Je kunt er ook losse spullen in kwijt. Denk hierbij aan gastendoekjes, toiletrollen en luchtverfrissers.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.