Huis & Tuin

Hier moet je aan denken als je een veranda wil laten plaatsen

Linda - Go or No Go

Wanneer je besluit dat je een veranda wil laten zetten aan je huis, is het belangrijk om te weten waar je aan moet denken. Het is namelijk niet zo eenvoudig als je denkt. Er komt heel wat bij kijken voordat je een veranda in je tuin hebt staan. Wij hebben een aantal punten op een rijtje gezet, die je mee kunt nemen in je beslissing om een veranda te laten zetten en daarnaast hebben we nog wat handige informatie voor je.

Verschil tussen een overkapping en een veranda

Als je aan het nadenken bent om een veranda te laten zetten, is het belangrijk om het verschil te weten tussen een overkapping en een veranda. Een overkapping is een soort afdak, waar je bijvoorbeeld je tuinset onder kwijt kunt. Een veranda is een stuk uitgebreider dan een overkapping en heeft ook meestal glazen wanden. Hierdoor is een veranda een stuk lichter en ruimtelijker dan een overkapping.

En wat is een tuinkamer?

Wanneer je een veranda laat zetten, heb je in feite een extra kamer in je huis. Extra ruimte is natuurlijk hartstikke fijn, want je kunt er bijvoorbeeld een eetkamer of een woonkamer van maken. Maar je kunt er ook voor kiezen om er een tuinkamer van te maken. Een tuinkamer is een kamer die geheel in de tuin staat en waar je dus ook je tuinmeubelen kwijt kunt. Het is een ruimte die niet volledig dicht en geïsoleerd is, zoals een serre dat wel is. Een tuinkamer is perfect als je graag in de tuin wilt zitten, maar je niet wilt dat je tuinmeubelen steeds vies worden.

Voordelen van een veranda

Er zijn verschillende redenen waarom je ervoor zou kunnen kiezen om een veranda te laten zetten. Zoals we al eerder hebben verteld, is een veranda lichter en ruimtelijker dan een overkapping. Daarnaast is een veranda ook een stuk gezelliger. Je kunt er namelijk gemakkelijker een loungehoek in creëren of je eettafel neerzetten. Ook kun je er makkelijker een tv in kwijt, waardoor je ’s avonds lekker onder je veranda kunt wegkruipen met een dekentje en een filmpje kijken. Een ander groot voordeel van een veranda is dat je er ook in de winter van kunt genieten. Dankzij de glazen wanden is het namelijk ook in de winter lekker warm onder je veranda.

Wanneer je besluit dat je een veranda wil laten zetten aan je huis, is het belangrijk om te weten waar je aan moet denken.

Geen vergunning nodig?

Een veelgestelde vraag is of je een vergunning nodig hebt voor een veranda. Dit is afhankelijk van de grootte van je veranda. Als je veranda kleiner is dan 10 m2 en je veranda niet hoger is dan 2,5 meter, dan heb je geen vergunning nodig. Als je veranda groter is of hoger dan deze afmetingen, dan heb je wel een vergunning nodig. Kun je geen vergunning krijgen voor je veranda? Dan kun je altijd kiezen voor een overkapping. Een overkapping valt namelijk onder de ‘vrijstelling van de monumentenwet’ en hiervoor heb je dus geen vergunning nodig.

Op maat gemaakt

Een veranda is niet alleen een plek waar je lekker kunt ontspannen, maar het is ook een echte aanwinst voor je huis. Je kunt ervoor kiezen om je veranda op maat te laten maken. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een veranda met een schuifpui, waardoor je veranda nog ruimtelijker wordt. Ook kun je kiezen voor een veranda met een overkapping, zodat je veranda ook in de winter gebruikt kan worden. Laat je veranda dus niet zomaar maken, maar kies voor een veranda die precies aansluit bij jouw wensen en behoeften.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.