Boeken

Het nieuwe (kinder)boek Springlevend!

Een boek met kleurrijke illustraties die onderwerpen als vergankelijkheid, familie, empathie en voldoening behandeld.

Er wordt vaak weinig ruimte of aandacht besteed (ook op school) voor het leren voelen. En de waarde en het belang hiervan inzien. Terwijl het echt de basis is waaruit alles beter gaat. Kinderen hebben ook een systeem nodig waarmee ze hun verschillende emoties en ervaringen (h)erkennen en onder woorden kunnen brengen. Een taal waarmee ze uitdrukken wat ze voelen en wat hen diep van binnen bezighoudt. Zo ontstaat er ruimte in hoofd en hart. Daarnaast biedt het kinderen een sterker gevoel van veiligheid en rust. Dit is dé basis waarmee ieder kind beter leert, verder groeit, positieve relaties aangaat met haar of zijn omgeving én in verwondering kan raken door bijvoorbeeld de natuur.

Springlevend is een boek met kleurrijke illustraties die onderwerpen als vergankelijkheid, familie, empathie en voldoening behandeld.
Illustraties Copyright Clavis Uitgeverij 2022

Springlevend

Het boek zit vol levensvragen die ik als kind had en die ik ontdekt heb bij anderen kinderen tijdens het lesgeven op basisscholen. De vragen nodigen de lezer(s) uit om te reflecteren, of om samen in gesprek te gaan hierover. De antwoorden in het boek zijn geen feitelijke antwoorden. Ze nodigen uit om te reflecteren, maar niet vanuit het hoofd, maar voelen.

Totdat ik hier zelf meer over ging leren was ik een wandelend hoofd zonder lichaam. Voelen is helemaal in contact staan met niet alleen je hoofd en gedachtes, maar ook je lichaam en alle gevoelens die continue veranderen. Ze opmerken, maar dat niet alleen. Ze ook volledig accepteren, ervaren en bekijken. Hier heb je soms extra ruimte en rust voor nodig. Maar als je gaat ervaren hoe positief de uitkomst hiervan is, wordt dit vanzelf een prioriteit. Leren voelen is ook je lichaam vertrouwen en niet alleen je gedachtes serieus nemen of voor waarheid aannemen. Dit, en steeds meer in contact komen met je lichaam en gevoelens, kan echt een bevrijding zijn!

Springlevend is een boek met kleurrijke illustraties die onderwerpen als vergankelijkheid, familie, empathie en voldoening behandeld.
Illustraties Copyright Clavis Uitgeverij 2022

Weerbericht

Dit zie ik ook bij kinderen op school. Vaak begin ik met een persoonlijk weerbericht. Hierbij mogen ze delen hoe het gaat in een vorm van een weerbericht. Als het goed gaat zeggen sommige kinderen bijvoorbeeld dat hun weerbericht zonnig is of met een mooie regenboog! Andere kinderen delen weer dat het bliksemt of dat het regent. Wanneer ze echt even in contact zijn geweest met zichzelf en dit gedeeld hebben zie je hoe hun lichaam meer tot leven komt en ontspant. Vaak ook met een lach! Zelfs als het een slecht weerbericht is.

Ik geef o.a. theater les, dus open en wakker zijn is belangrijk, maar ik word er vooral blij van om te zien dat de kinderen meer vrijheid verkrijgen! In plaats van spanning en geslotenheid ontstaat er echt contact en de mogelijkheid om iets te leren of ontdekken.

Vreugde en verwondering

Naast het voelen hoop ik ook vooral dat de lezers veel vreugde en verwondering ervaren. Ook dankzij de prachtige illustraties van Hedie Meischke! En dat het hen een gevoel van steun of geborgenheid biedt. Een moeder vertelde mij laatst dat ze door middel van het boek weer helemaal in contact kwam met haar eigen innerlijke kind. En daar zachter en meer compassie door ervaarde en had gewild dat ze dit boek als kind had gehad. Dat maakte me erg blij!

Springlevend is uitgegeven door Uitgeverij Clavis en in alle boekhandels te bestellen. Daarnaast is hij ook te koop op bol.com.


Uitgelichte foto: Illustraties Copyright Clavis Uitgeverij 2022

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.