10 jaar 11 jaar 12 jaar 13 jaar 14 jaar 15 jaar 16 jaar 6 jaar 7 jaar 8 jaar 9 jaar Game reviews

{ Game review } | Mario + Rabbids – Sparks of Hope voor de Nintendo Switch

De Nijhofjes

Het eerste deel in de Mario + Rabbids serie was stiekem een heel goed spel en een redelijk succes. De combinatie van Mario en de gestoorde rabbids werkte erg goed en een tactische setting waarbij ieder karakter een eigen speelstijl had, werkte erg goed. Maar dan komt deel 2 in de serie. En dan moeten er belangrijke keuzes gemaakt worden. Want doe je hetzelfde trucje nog een keer, of gooi je het over een andere boeg? Wat ze met deel 2 gedaan hebben kom je maar op 1 manier achter… snel verder lezen.

Mario + Rabbids – Sparks of Hope

Zoals hierboven vermeld was deel één van Mario + Rabbids een leuk spel wat goed gemaakt was. Elk level was verdeeld in vierkantjes en je speelde je beurt waarbij je een aantal hoeveelheid stappen kon zetten en 2 acties kon uitvoeren per karakter. Vervolgens was de tegenstander aan de beurt. En zo vocht je om en om tot je tegenstander verslagen was of je een ander doel had bereikt. In principe is Sparks of Hope ook zo met als groot verschil dat er geen vierkantjes meer zijn. Je beweegt je vrij binnen een aangegeven gebied en kiest waar jij je beurt wil beëindigen. Je kan schieten op je tegenstanders en een speciale actie uitvoeren. De basis is dus gelijk gebleven, maar het voelt alsof je veel meer vrijheid hebt.

Het eerste deel in de Mario + Rabbids serie was stiekem een heel goed spel en een redelijk succes. Hoe zit dat met Sparks of Hope?
Het eerste deel in de Mario + Rabbids serie was stiekem een heel goed spel en een redelijk succes. Hoe zit dat met Sparks of Hope?

Je team

Het spel bevat een aantal karakters met eigen vaardigheden en het is aan jou om een team van 3 samen te stellen om je opdrachten te halen. Wil je van een grotere afstand tegenstanders schieten? Dan is Luigi een goede oplossing, ben je van plan om tegenstanders hard van dichtbij te raken, dan kies je eerder voor Rabbid Mario. Zo kun je elke missie een team samenstellen die aansluit bij jouw speelstijl en het level waar je speelt.

Mooi hoor

Sparks of Hope ziet er erg mooi uit op de Switch en soms kan de Switch dit niet helemaal aan. Dan hapert het beeld even. Maar het kan zijn dat dat niet zo is op de nieuwe OLED Switch. Deze hebben wij helaas niet en kunnen dus niet vergelijken.

Het eerste deel in de Mario + Rabbids serie was stiekem een heel goed spel en een redelijk succes. Hoe zit dat met Sparks of Hope?
Het eerste deel in de Mario + Rabbids serie was stiekem een heel goed spel en een redelijk succes. Hoe zit dat met Sparks of Hope?

Keuzes keuzes keuzes

Waarbij je in deel 1 nieuwe wapens kon kopen, kun je in dit deel alles upgraden. Wel kun je nieuwe skins voor je wapens kopen om het er anders uit te laten zien. Een dan komt één van de belangrijkste dingen uit het spel. De Sparks! Zoals vermeld in de titel geven deze Sparks je hoop, want elke spark heeft een vaardigheid en die kun je aan elk karakter geven. Later in het spel kun je zelfs 2 Sparks aan iedereen geven. En deze Sparks kun je ook nog levelen waardoor ze nog sterker worden. Wat deze vaardigheden zijn, verschilt per park. Een vuur-spark zorgt er voor dat je aanval je tegenstanders in de brand steekt en een schild-spark zorgt ervoor dat je minder schade krijgt wanneer je aangevallen wordt. En zo zijn er heel veel Sparks te zoeken en verzamelen.

Go or No Go

Sparks of Hope is een zeer uitgebreid spel waar je vele uren in kan stoppen om steeds meer te ontdekken. Wat mij betreft krijgt dit spel op basis van diepgang en humor al een GO. Maar er is nog veel meer te ontdekken. Al moet je wel van dit soort spellen houden. Want houd je niet tactisch denken en plannen dan ga je misschien snel uitgekeken zijn. De conclusie is dus een GO met kanttekening.

Mario + Rabbids – Sparks of Hope facts


Lees ook: Mario Kart 8 deluxe

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.