10 jaar 11 jaar 12 jaar 13 jaar 14 jaar Game reviews

{ Game Review } | Life in Willowdale: Farm Adventures

De Nijhofjes

Stikstof problemen, de overheid die in je nek hijgt en grote financiële onzekerheid. Nu nog boer worden lijkt misschien geen goed idee. Maar dat gaan we wel doen! Want in Life in Willowdale: Farm Adventures begin jij je eigen boerderij en maak je vrienden terwijl je dit doet. Hoe verstandig dit is? Lees snel verder…

Genoeg te doen in Life in Willowdale

Je begint je boerderij nadat je een brief krijgt en je teruggeroepen wordt naar het dorpje waar je opgroeide. Eenmaal daar aangekomen blijkt dat de dieren in de omgeving raar zijn gaan doen. Aan jou om uit te zoeken wat er gebeurd is. Terwijl je dit in je eigen tempo doet zijn er zo veel andere dingen die je kan doen. Het land bewerken, vissen, koken en dieren houden zijn een paar van die dingen.

Niet zomaar gereedschap

Voor alles heb je gereedschap nodig in Life in Willowdale. Een schep om te graven, een bijl om hout te hakken, een gieter om gewassen water te geven enz. Maar al dit gereedschap kan ook een upgrade krijgen om zo bijvoorbeeld een nog grotere boom om te hakken met je bijl. En dit kan vaak, heel vaak. Voor dat jij je gereedschap op het hoogste niveau hebt, ben je vele uren onderweg.

In Life in Willowdale begin jij je eigen boerderij en maak je vrienden terwijl je dit doet. Lees hier onze review van deze game.
In Life in Willowdale begin jij je eigen boerderij en maak je vrienden terwijl je dit doet. Lees hier onze review van deze game.

Niet alleen maar boer zijn

In dit spel ben je niet alleen boer, maar ook avonturier en strijder. Misschien zijn boeren in het echte leven dit ook wel, maar dat weet ik niet zeker. Je kan gebieden in de natuur ontdekken en moet jezelf verdedigen tegen wilde beesten. Ook kun je vrienden die je gemaakt hebt in het spel meenemen om je te helpen bij deze gevechten.

Hoe is het weer?

Is het alleen maar zonneschijn in Life in Willowdale of hangen er donkere wolken in de lucht? Op het moment van testen van dit spel voelde het aan alsof het spel nog niet helemaal klaar is. Het spel loopt af en toe vast, je loopt tegen onzichtbare muren aan, de controllers reageren traag en de omgeving voelt erg kaal aan. Dat kan natuurlijk best verholpen worden met een grote update (of meerderen), maar beïnvloedt op dit moment wel het speelplezier.

In Life in Willowdale begin jij je eigen boerderij en maak je vrienden terwijl je dit doet. Lees hier onze review van deze game.

Go or No Go

Op het moment van testen zou ik Life in Willowdale nog niet aanraden om meteen te kopen, tenzij je een enorme boerderij game liefhebber bent. Want dan kijk je misschien wel door de schoonheidsfoutjes heen. Dus voor de gemiddelde gamer is het spel nog net niet voldoende klaar. Wel biedt dit spel uitgebreide mogelijkheden en daarnaast is er van alles te beleven op de boerderij. Hopelijk worden de foutjes met een update nog aangepast, want dat zou het spel want ons betreft een go krijgen.
Niet geheel onbelangrijk voor de jongere gamers: het spel is geheel in het Nederlands. Heel fijn natuurlijk dat de kinderen zelf goed kunnen spelen en lezen!

In Life in Willowdale begin jij je eigen boerderij en maak je vrienden terwijl je dit doet. Lees hier onze review van deze game.

Life in Willowdale facts

 • Leeftijd: vanaf 6 jaar (PEGI leeftijd 7 jaar)
 • Multiplayer functie aanwezig: ja
 • Genre: Boerderij, avontuur
 • Console: Nintendo Switch, PlayStation
 • Taal: Engelstalig
 • Releasedatum: september 2022
 • Adviesprijs: € 39,99 en te koop bij bol.com

Lees ook: Rabbids: Party of Legends

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.