Inspiratie

Een digitaal fotoboek: een mooie herinnering voor later

Toen ik zelf klein was, maakte mijn moeder altijd heel fanatiek fotoboeken. Een digitaal fotoboek is ook zo gemaakt en zo bijzonder.

Toen ik zelf klein was, maakte mijn moeder altijd heel fanatiek fotoboeken. Ik heb nu zo’n tien albums van mijn kinderjaren boven op zolder liggen. Bijzonder om te hebben, en ook dierbaar. Maar ik moet ook bekennen dat ik er eigenlijk nooit meer in kijk. Dat heb ik de afgelopen jaren natuurlijk wel eens gedaan hoor, bijvoorbeeld toen ik een babyfoto nodig had voor een babyshower. Natuurlijk is het dan weer leuk om eens het album door te bladeren. Maar niet meer helemaal van deze tijd, dat foto’s laten ontwikkelen en inplakken. Gelukkig kan dat tegenwoordig een stuk makkelijker met een digitaal fotoboek.

Fotoboeken maken

Voor mijn eigen kinderen heb ik fotoboeken gemaakt tot ongeveer hun 8e jaar. Daarna heb ik het laten liggen en ben ik er niet meer mee aan de slag gegaan. Jammer, want ik vind het eigenlijk wel heel leuk om die boeken in de kast te hebben staan, ook al kijkt er niet echt iemand ooit naar. Toch voelt het bijzonder als je albums mee kunt geven, later, als je kind uit huis gaat.

Digitaal fotoalbum

Zelf heb ik altijd digitale fotoboeken gemaakt. Een digitaal fotoboek maken werkt heel handig, zeker omdat je tegenwoordig natuurlijk al je foto’s digitaal hebt. Je kunt in een online fotoboek editor zoals die van Fotofabriek.nl heel simpel je foto’s uploaden en vervolgens zo neerzetten op een pagina zoals jij dit wil. Zo heb ik dus altijd ook foto’s tussendoor in de albums die paginagroot zijn. Dat zijn dan mijn favorieten en vind ik extra mooi als ze zo groot in het fotoboek staan.
Wat ik ook altijd extra leuk vind aan het zelf ontwerpen van een fotoboek, is dat je de kaft volledig kan personaliseren. Leuk én ook heel handig, want ik zet altijd op de voorkant jaartallen. Zo weet ik precies uit welke periode de foto’s in het betreffende album zijn en kun je dus gemakkelijk een bepaalde periode of album terug vinden.

Wanneer je zelf online een digitaal album maakt, kun je ook direct uitkiezen welke maat je het boek uiteindelijk in wil bestellen. Daarnaast kun je in de meeste gevallen kiezen uit een zachte of harde kaft en bij Fotofabriek kun je albums tot maar liefst 200 pagina’s maken! Daar moet toch wel minstens een jaar aan foto’s in kunnen denk ik zo.

Een luxe fotoalbum

Als je juist een exclusievere album wil, een luxe album, dan is ook dat een optie. Zo zag ik albums met een linnen rug, linnen omslag of een wit-lerenomslag. De kleur kun je dan zelf bepalen. Ook in papiersoorten heb je zelf de keuze: van hoogglans tot satin.

Wij hebben zelf zo’n luxe album gekozen voor onze bruiloft, met een mooie donkerblauwe linnen kaft en een extra grote afmeting. Het boek heeft direct hierdoor een prachtige uitstraling en is het direct duidelijk dat dit niet zomaar een fotoboek is. Dit fotoboek bewaren we beneden in de kast en komt er toch nog wel een keer per jaar uit als we bijvoorbeeld bezoek hebben en het gaat over onze bruiloft. Ik vind het persoonlijk dan wel zo mooi als zo’n bijzondere dag ook in een bijzonder album is vastgelegd.

En hoe zit het met jou en fotoalbums? Ben je nog helemaal bij of moet je hoog nodig aan de slag met het maken van een nieuw album?

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.