4 jaar 5 jaar 6 jaar 7 jaar Boeken

{ Boek recensie } | Vos en Haas; Zoete soep en andere verhalen om van te snoepen

Ik was zeer benieuwd wat het boek Vos en Haas; Zoete soep en andere verhalen om van te snoepen ons zal brengen! Lees je mee?

Boeken verslijten we hier aan de lopende band. Dus als er een nieuw boek door de brievenbus valt zijn we hier al direct enthousiast! De boeken van Vos en Haas vallen goed in de smaak, aangezien het altijd leuke vrolijke en simpele verhaaltjes zijn. Tenminste zo ken ik ze, dus ik ben zeer benieuwd wat het boek Vos en Haas; Zoete soep en andere verhalen om van te snoepen ons zal brengen!

Vos en Haas

Het eerste boek van Vos en Haas won meteen 6 prijzen, waaronder de Zilveren Griffel en de Gouden Uil Prijs van de Jonge Lezer. Met vertalingen in veertien landen en een animatiereeks op TV groeiden de boeken van dit fantastische duo uit tot de klassiekers voor eerste lezers. Naast de vertrouwde (voorlees)boeken van Vos en Haas is er ook een AVI-reeks verkrijgbaar: ‘Ik leer lezen met Vos en Haas’, waarin kinderen op het niveau van Vos, Haas en Uil kunnen leren lezen.

Ik was zeer benieuwd wat het boek Vos en Haas; Zoete soep en andere verhalen om van te snoepen ons zal brengen! Lees je mee?

Vos en Haas – Zoete soep en andere verhalen om van te snoepen

Dit heerlijke boek is een voorleesboek en kookboek in één. Vos en Haas zitten voor de haard en Vos verveelt zich.
Haas is aan het lezen en al snel vindt Vos ook een leuk boek. Maar het is niet zomaar een boek, het is een kookboek! Wat een mazzel, laten ze nu lekkere trek hebben en een mand vol appels hebben staan. Door het hele boek word je als lezer meegenomen en in elk verhaaltje komt er wel iets te eten op tafel. Ze zijn steeds aan het bedenken welke heerlijke gerechtjes ze kunnen maken. Natuurlijk gaat niet altijd alles in één keer goed en moeten ze elkaar helpen. Ook Uil speelt weer een rol in het verhaal en doet gezellig mee. Samen zetten ze allerlei lekkere dingen op tafel met overal wel een leuk verhaal achter. Leuk en educatief dus!

Kinder Kookboek

Het allerleukste van dit boek is natuurlijk dat alle gerechten die erin staan vermeld ook als receptje erin staan zodat je die zelf kan namaken. Naast de gerechten die benoemd staan in het boek zijn er nog een heleboel extra recepten toegevoegd. Met hele simpele uitleg staat er beschreven hoe je alles klaarmaakt. Dat is erg handig, zeker omdat het allemaal kindvriendelijke dingen zijn. De iets oudere kinderen kunnen het recept dus zelf gemakkelijk lezen.
De meeste kinderen zullen de recepten ook wel lekker vinden aangezien ze erg kindvriendelijk zijn.

Ik was zeer benieuwd wat het boek Vos en Haas; Zoete soep en andere verhalen om van te snoepen ons zal brengen! Lees je mee?

Go or No Go

Het boek leest makkelijk weg. De zinnen zijn kort, de woorden zijn gemakkelijk en de pagina’s zijn overzichtelijk ingedeeld. Zo is het inderdaad ook voor de jonge lezers makkelijk om het boek zelf te lezen. Prima dus want Bentley en Macy lezen dit boek ook zelf met hun broertje (of zonder). Het verhaal en het kookboek zijn erg leuk in elkaar verweven. Het gaat niet van de hak op de tak, maar is allemaal goed te volgen en heel logisch ingedeeld.
Voor de herfstvakantie die eraan komt hebben we dus al een leuke lijst met dingen om te bakken klaarstaan.
Ze willen namelijk alles uitproberen uit het boek. Eens kijken hoe ver we komen!

Facts

Lees ook: Boekrecensie Ellie de Olifant: ontdek de seizoenen

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.