0 jaar Fashion & Styling

Babykleding: hoeveel heb je nodig en wat draagt een baby eigenlijk

leukste babykleding merken

Niets is zo schattig als babykleding. Van het uitzoeken van het eerste pakje voor jouw pasgeboren kindje tot schattige boxpakjes. Veel ouders worden verleid tot het kopen van behoorlijk veel babykleding, vanwege het hoge schattigheidsgehalte. Maar hoeveel babykleding heb je nu eigenlijk echt nodig voor een baby en wat draagt je baby nu eigenlijk? Lees er alles over in deze blog!

Rompertjes en meer

Een baby draagt in het begin vooral babyrompertjes en onesies. Dit zijn kledingstukken die je baby makkelijk aan- en uit kan doen. Ook zijn ze gemaakt van zachte en soepele materialen, waardoor ze lekker comfortabel zijn voor je baby. Je baby zal ongeveer 12 tot 16 bodysuits of rompertjes nodig hebben, natuurlijk afhankelijk van hoe vaak je de was doet.

Als je baby wat ouder wordt, draagt hij of zij vooral shirtjes, broekjes of jurkjes. Deze kledingstukken zitten wat losser en zijn dus wat makkelijker aan- en uit te doen bij je baby. Je baby heeft ongeveer 6 tot 8 shirts en broekjes nodig.

Jurkjes en rokjes

Wat betreft jurkjes en rokjes, hoeveel je baby deze nodig heeft, hangt af van het aantal gelegenheden waar je je baby voor wilt aankleden. Als je baby vooral thuis is, is 1 of 2 jurkjes of rokjes al gauw voldoende. Maar als je regelmatig een feestje hebt waar je met je kindje naar toe gaat, wil je misschien wat meer kunnen afwisselen. Denk dan aan zo’n 4 tot 6 jurkjes of rokjes.

Warme kleding

Afhankelijk van het seizoen heb je voor je kindje ook een vestje, sjaal en muts nodig. Dit is natuurlijk, als je vooral binnen bent met je kindje, niet per se nodig binnen, maar als je naar buiten gaat zeker wel. Je baby moet je warm aankleden als je naar buiten gaat, zeker in de winter. Je baby heeft in principe voldoende aan 2 vestjes, 1 sjaaltje en 1 mutsje.

Schoentjes

Als je baby eenmaal een beetje ouder is, kan hij of zij ook schoenen gaan dragen. Je baby heeft voldoende aan 1 paar schoenen. Ze groeien er zo snel uit en lopen er nog niet op, dus koop niet 2 of 3 paar schoenen, dat is echt zonde van je geld!

Laat je niet verleiden

In totaal heb je waarschijnlijk zo’n 40 tot 50 kledingstukken voor je kindje. Dit lijkt misschien veel, maar een keertje spugen over de kleding, of een luier die het net niet helemaal redt, is meer dan normaal bij baby’s en gebeurt minimaal wekelijks.

Houd dus vooral in de gaten dat je niet té veel koopt, want geloof me, de verleiding is groot met alle leuke kleertjes die je online en in winkels tegenkomt.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.