Huis & Tuin

6 tips voor het inrichten van een tienerkamer

Mocht jij op zoek zijn naar de leukste tienerkamer / tienerslaapkamer inrichting, lees dan zeker verder, want je vind de beste tips hier!

Als je zoon of dochter ouder wordt, wil hij of zij geen kamer meer die versierd is met barbiepoppen of speelgoedautootjes. Dat is logisch. Maar hoe zorg je dan voor een gave tienerkamer die je kind wel leuk vindt? Wij geven je tips!

Tip 1: Kies voor mooie verlichting

Bij het inrichten van een ruimte is het kiezen van verlichting een van de belangrijkste dingen. Het bepaalt namelijk voor een groot deel de sfeer. Voor een tienerkamer zijn led inbouwspots een hele goede optie, omdat ze zorgen voor een stoere look. Ook fraaie wandlampen zouden er niet in misstaan. Om het helemaal compleet te maken, kun je een speelse tafellamp toevoegen.

Er bestaan heel wat leuke modellen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een tafellamp in de vorm van een spelconsole? Of een Minecraft lamp? Deze staan ongetwijfeld erg mooi in de kamer van je zoon of dochter!

Tip 2: Bepaal de stijl

Net zoals in je eigen kamer, is het belangrijk om in de kinderkamer te kiezen voor een bepaalde stijl. Zo zorg je voor een mooi geheel. De landelijke stijl is ideaal als je de ruimte fris en happy wil houden. Mag de tienerkamer wat stoerder zijn? Dan past de industriële stijl er beter bij. Eens je een stijl bepaald hebt, kun je makkelijker de juiste meubels en accessoires uitkiezen.

Tip 3: Gebruik ruimte op een slimme manier

Tieners hebben meestal veel spullen, maar een tienerkamer is doorgaans niet groot. Probeer daarom zoveel mogelijk ruimtebesparende meubels te kopen. Kies dus liever voor een bureau met kasten en lades in plaats van een bureautafel. Ook een bed met een opberglade is een goede optie.

Tip 4: Creëer diverse zones

Tieners slapen niet alleen in hun kamer, maar gebruiken deze ook om in tot rust te komen, spelletjes te spelen, te lezen en te studeren. Het is van belang om verschillende zones of hoekjes te creëren, zodat deze activiteiten goed verlopen. Je kunt de verschillende hoekjes afscheiden met een kastje of een gordijn.

Tip 5: Denk aan comfort

Een tiener spendeert heel veel tijd in zijn kamer. Daarom is het erg belangrijk dat je voor voldoende comfort zorgt. Koop een bed dat comfortabel ligt en voorzie een bureaustoel die voldoende steun biedt.

Tip 6: Vergeet geen decoratie

Samen met de verlichting is decoratie een van de belangrijkste elementen voor een tienerkamer. Want zo maak je de ruimte vrolijk en aangenaam om in te vertoeven. Een leuke wandklok, een spiegel, kleurrijke posters, dit zijn maar enkele mogelijkheden. Wees creatief en laat de tienerkamer stralen!

Geef je tiener een kamer om verliefd op te worden

Als ouder wil je het beste voor je kind. Je gunt hem of haar dan ook een prachtige slaapkamer. Gelukkig is dat helemaal niet zo moeilijk om te verwezenlijken. Bepaal allereerst een stijl die je wil toepassen. Kies daarna meubels en verlichting uit. Werk de ruimte vervolgens af met enkele leuke accessoires en je bent klaar!





♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 



No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.