10 jaar 11 jaar 12 jaar 13 jaar 14 jaar 15 jaar 16 jaar 7 jaar 8 jaar 9 jaar Game reviews

18x handige TIPS voor Animal Crossing New Horizons

DE 5 LEUKSTE NINTENDO SWITCH GAMES VAN 2021 animal nintendo switch spel review
Linda - Go or No Go

Animal Crossing New Horizons is sinds kort te koop en in dit artikel lees je onze review van Animal Crossing New Horizons. Daarnaast geven we je de handigste en beste Animal Crossing New Horizons tips, zodat jij het spel optimaal kunt spelen! De tips zijn bedoeld voor iedereen die net begint met het spel en hierbij wel wat hulp kan gebruiken. Ben jij al een ervaren speler of inmiddels al ver in het spel, dan zullen de meeste tips je wel bekend voorkomen.
Ik kan alvast verklappen dat er óntzettend veel te doen en te beleven is in het spel. Als je Animal Crossing nog niet kent van andere versies, dan is het echt wel even inkomen.

Koop Animals Crossing voor de Nintendo Switch:

18 handige beginner tips voor Animal Crossing New Horizons

1. Real Time

Om te beginnen is het goed om te weten dat dit spel real time in. Dat houdt in dat de tijd in het spel dus precies zo verloopt als in het echte leven. Als jij om 14.00u je spel opent, is het in Animal Crossing dus ook zo laat. Het spel verloopt dus van dag tot dag en wanneer het avond is, zal het op jouw eiland ook donker zijn. Besef dus dat hierdoor ook het spel niet super snel gespeeld kan worden. Je kunt je per dag prima uren vermaken met deze game, maar als de bouw van een huis een dag duurt, duurt het toch echt een dag.

eilandwoordvoerder

2. Noordelijk of zuidelijk halfrond

Je bepaalt zelf bij de start van het spel of je graag op een warm eiland speelt, of op een koud eiland. Het spel past zich daardoor in seizoenen aan en je volgt ook daadwerkelijk de seizoenen van het noordelijk of zuidelijk halfrond. Kies je voor noordelijk halfrond, zul je met name in de sneeuw gaan spelen.

18X HANDIGE TIPS VOOR ANIMAL CROSSING NEW HORIZONS

Op je eiland heb je ook één soort fruit. Dat is jouw standaard (inheems) fruit. Op andere eilanden vind je nog allerlei andere fruitsoorten die je later ook op jouw eiland kunt gaan planten. Een nieuwe fruitboom planten doe je door een gat in de grond te graven, het fruit erin te stoppen en wachten maar!

animal crossing review

3. Gereedschap maken

Een belangrijke stap in het spel is om gereedschap te maken. Dit kun je niet zomaar, je hebt hier namelijk doe-het-zelf-plannen voor nodig. Deze krijg je door het spel heen en de belangrijkste krijg je in je eerste Animal Crossing dagen. Denk hierbij aan een hengel, een netje om insecten te vangen en een bijl. Wanneer je een doe-het-zelf-plan krijgt om gereedschap te maken, open je dit plan en sla je hem automatisch op je telefoon op. Vervolgens ga je naar de werkbank bij Mr. Nook, waar je het gereedschap met de juiste grondstoffen kunt maken.
De doe-het-zelf-plannen krijg je trouwens op allerlei verschillende manieren. Bijvoorbeeld als beloning van Mr. Nook of andere figuren, door flessenpost.

nintendo switch online review

4. Breekbaar gereedschap

In het begin kun je alleen breekbaar gereedschap maken. Dit gereedschap gaat na een onbekend aantal keren kapot, om vervolgens weer opnieuw te maken. Gelukkig is dit gereedschap helemaal niet duur en kun je gemakkelijk de grondstoffen vinden die je er voor nodig hebt.
Even later in het spel kun je ook steviger gereedschap maken, dat niet zo snel breekt. Het recept hiervoor kun je op dag 2 kopen. Het maken van deze gereedschappen kost iets meer grondstoffen, maar het is wel erg fijn dat je dan niet zo snel je gereedschap weer opnieuw hoeft te maken.

gereedschap versterken nook miles

5. Een geval apart: de bijl

Er zijn drie verschillende soorten bijlen. De eerste twee zijn prima te gebruiken, maar de sterkste bijl moet je even mee oppassen. Met deze bijl hak je namelijk in een handomdraai bomen neer. Een beetje jammer als je dat niet van plan was! Gebruik deze bijl dus alleen als je daadwerkelijk een boom wil kappen of een stuk steen weg wil hebben. Als je een boom in de weg hebt staan, maar niet persé wil kappen, kun je ook gebruik maken van de schop, waarmee je de boom kunt verplaatsen. Later hierover meer!
Wanneer je een boom om kap, blijft er een stuk boomstronk in de grond staan. Deze kun je laten staan, aangezien deze insecten aantrekt. Handig, aangezien je die weer graag wil vangen!

18X HANDIGE TIPS VOOR ANIMAL CROSSING NEW HORIZONS

Al overtuigd dat je Animals Crossing wil hebben? Shop hem nu:

6. Verplaats bomen

Zoals hierboven al te lezen was, kun je bomen verplaatsen met de schop. Handig als je wat plek wil maken voor het plaatsen van huizen bijvoorbeeld. Om een boom uit de grond te kunnen graven, heb je wat kracht nodig. Hiervoor hoef je alleen een stuk fruit te eten. Nu kun je met je schop een boom uit de grond wippen. Iedere keer dat je een boom uitgraaft, heb je één stuk fruit nodig. Voor het planten van de bomen hoef je geen fruit te eten.

animal crossing new horizon boom verplaatsen

7. De stenen op je eiland

Het is verstandig om de stenen op je eiland niet kapot te maken! Gebruik dus niet je sterkste bijl hier. Uit deze stenen krijg je namelijk dagelijks ijzerklompjes, klei en steen (en soms goudklompjes). Deze grondstoffen heb je hard nodig. Je krijgt deze grondstoffen door met je schop of bijl op de steen te slaan. Meestal kun je zo’n 6 tot 8 keer op een steen slaan tot er niets meer uitkomt. Dus kortom: koester je stenen. Dagelijks krijg je er 1 nieuwe steen op je eiland bij. Dus ook als je geen stenen helemaal kapot maakt of juist al je stenen helemaal kapot maakt.

animal crossing new horizon bijl kapot

8. Geld verdienen in Animal Crossing New Horizons

Klingels (of Bells in het Engels) is het geld waarmee in Animal Crossing betaald wordt. Gelukkig is het verdienen van Klingels niet heel lastig en er zijn allerlei manieren voor om dit te doen. Zo kun je grondstoffen, beestjes, fruit, vissen, bloemen, meubels en nog veel meer verkopen. Let wel op, want het is niet handig om allerlei grondstoffen direct te verkopen. Deze heb je nog hard genoeg nodig.

Later in het spel kun je ook Klingels verdienen door speciale bezoekers die dingen komen kopen op jouw eiland. Zij komen bijvoorbeeld voor speciale soorten vissen of insecten. Probeer dus na een paar dagen spelen niet direct alles te verkopen aan Tommy en Timmy, maar bewaar wat spullen in de opslag van je huis tot deze speciale bezoekers komen.

geld verdienen animal crossing horizons

Ook kun je Klingels verdienen door een soort ruilhandel met knollen (turnips). Op zondagochtend tussen 10 uur en 12 uur komt Mabel knollen verkopen op je eiland. Deze kun je vervolgens de komende zeven dagen weer verkopen in jouw eilandwinkel (Nook’s Hoek). Elke dag geven Timmy en Tommy (de beertjes van de winkel) daar een ander bedrag voor. Het is voor jou dus wachten op een prijs die je aanstaat. Vervolgens verkoop je je bollen. Let wel op: na 7 dagen gaan je knollen rotten en zijn ze niets meer waard. Je moet ze dus binnen 7 dagen verkopen.

Je Animal Crossing knollen bewaren kan binnen in je huis of buiten. In je opslag van je huis kunnen ze niet helaas.

knollen animal crossing

9. Betaal je eerste lening af

Voor jouw tent, die je op je eerste dag gebouwd hebt, heb je een lening lopen bij Mr. Nook. Deze lening wil je zo snel mogelijk afbetalen, zodat je een echt huis kunt gaan bouwen op je eiland. De eerste lening is maar een kleine lening van 5000 Miles, die je binnen twee dagen al kunt afbetalen als je genoeg speelt en verkoopt. Zodra je je 5000 Nook Miles hebt afbetaald, kies dan direct voor een nieuwe lening. Hiermee wordt je huis gebouwd, dat de volgende dag klaar is. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om spullen in je opslag van je huis te bewaren (erg handig!).

animal crossing new horizons tent naar huis

10. Museum bouwen

Wat je ook zo snel mogelijk in het spel wil doen, is de bouw van het museum starten. Hiervoor moet je, nadat je je vishengel en insectennet gekregen hebt, vijf verschillende insecten of vissen bij Tom Nook brengen. Waarschijnlijk vind je deze niet alleen op jouw eiland, dus probeer hier een keer voor naar een ander eiland te reizen met een Nook-Miles-Bon (waarover later meer).
Deze opdracht krijg je niet heel duidelijk van Tom Nook, maar zodra je je eerste vis of insect gevangen hebt en je naar Tom Nook gaat, staat er een optie om een nieuw wezen aan te leveren bij Tom Nook.
Zodra je er vijf hebt gebracht, start de bouw van het museum. Zodra het museum klaar is, kun je hier al je nieuwe insecten, vissen en fossielen heen brengen. Sinds april 2020 kun je ook kunstwerken aan het museum schenken. Het museum ziet er super leuk uit aan de binnenkant en al jouw vondsten komen hier dus ook in.

museum bouwen animal crossing new horizons

11. Nook Miles

In Animal Crossing New Horizons ga je sparen voor Nook Miles. Hier kun je allerlei leuke dingen mee kopen, maar het belangrijkste zijn de Nook-Miles-bonnen. Hiermee kun je naar andere eilanden vliegen en zo dus nieuwe spullen ontdekken en meenemen.

nook miles apparaat

Nook Miles kun je verdienen door allerlei handelingen in het spel. Denk aan een x aantal vissen vangen, fruitbomen planten en nog veel meer. Naast alle missies waar je stempels/stickers voor kunt verdienen heb je ook dagelijkse uitdagingen waarmee je Miles kunt verdienen. De missies en dagelijkse uitdagingen vind je op je Nook telefoon.

nook miles dagelijkse missies

12. Meer in je opslag

Met je Nook Miles is het belangrijk om eerst te gaan sparen voor een opslag-upgrade. Hiermee kun je meer in jouw opslag bewaren, wat heel handig is als je een ander eiland gaat bezoeken. Je normale opslag van twee rijtjes zit namelijk al erg snel vol. Koop dus zo snel mogelijk deze uitbreiding op het Nook-Miles-Apparaat. Je koopt de uitbreiding voor 5000 Miles en daarmee krijg je er een rijtje bij. Na ongeveer een week spelen kun je opnieuw een uitbreiding van je opslag kopen (hiervoor moet je eerst een aantal zaken unlocken, volg gewoon het spel en het komt vanzelf), waarmee je 4 rijtjes in je opslag krijgt.

opslag vergroten animals crossing new horizons

13. Gereedschapsring

Ook deze uitbreiding die je met Nook Miles koopt is zeer handig. Hiermee kun je namelijk veel gemakkelijker tijdens het spelen switchen van gereedschap. Hij kost maar 800 Miles.

gereedschapsring animals crossing

14. Wespen

In het begin van het spel heb je maar een lastig probleem, zo af en toe: wespen. Terwijl jij lekker aan bomen aan het schudden bent voor takjes, of aan het hakken bent voor hout, kan het zomaar gebeuren dat er een wespennest uit de boom valt. Wegrennen heeft geen zin: ze steken je hoe dan ook. Gelukkig is er in de winkel een medicijn te koop dat je kunt innemen. Het is dus handig om dit medicijn bij je te dragen, zodat je het direct in kunt nemen wanneer je overvallen wordt. Overigens is er geen paniek als je twee keer gestoken wordt..je wordt dan wakker in je huisje, verder ben je niets kwijt ofzo. En de eerste keer dat het gebeurd krijg je er nog miles voor ook.
Later in het spel zullen er ook andere dieren bij komen die jou kunnen pijnigen, zoals een schorpioen en een tarantula.

wespen in animals crossing wegrennen

15. Lening groter huis

Zodra je je tweede lening van 98.000 Klingels hebt afbetaald, kun je direct weer overgaan tot de volgende grote lening. Door dit steeds te doen, wordt je huis steeds groter en mooier. En ook belangrijk om te weten: je huis wordt om de zoveel tijd beoordeeld! Maak het dus zo mooi mogelijk.

Zodra je je kelder gebouwd hebt, kun je je huis niet meer uitbreiden.

16. Bezoek andere lokale eilanden

Met de Nook-Miles-bonnen kun je andere eilanden bezoeken. Dit kan zo vaak als je wil. Het eiland dat je gaat bezoeken is random: je kunt niet kiezen. Het liefste wil je natuurlijk op een eiland komen waar je nieuwe bloemen, fruit en diersoorten kunt ontdekken. Maar in de meeste gevallen kom je op eilanden terecht waar je bijvoorbeeld één soort nieuwe bloemen kunt ontdekken en wellicht ook nog een of twee nieuwe insecten of vissen. Als je geluk hebt, kom je op een eiland met andere soorten fruit of een bamboe-eiland.

ander eiland reizen animals crossing new horizons

Tijdens je eerste drie lokale eiland-bezoeken is het belangrijk om de bewoners van dit eiland aan te spreken. De eerste keer dat je met ze praat is het niet zo interessant, maar als je ze daarna nog eens aanspreekt, zul je zien dat je de mogelijkheid krijgt om de bewoner uit te nodigen om te verhuizen naar jouw eiland. Doe dit dan ook zeker, want over een paar dagen zullen deze bewoners daadwerkelijk jouw kant op komen verhuizen! Gezellig!

Shop dit populairste Nintendo Switch spel nu:

17. Bezoek verre eilanden (online)

Let op: hiervoor heb je een Nintendo Switch online abonnement nodig (€ 19,99 per jaar). Hiermee kun je online met andere spelers spelen. Denk aan vrienden of familie die ook dit spel spelen, maar ook ‘onbekenden’ die je online via bijvoorbeeld een forum kunt opzoeken. Zelf kan ik het Budgetgaming forum aanraden, waar ik in gesprek kwam met enkele fanatieke Animal Crossing spelers. Vervolgens ben ik ingestapt in de Discord app, in een speciale Animal Crossing server. Klinkt allemaal ingewikkeld, maar was het niet hoor.
In de Discord app hebben we een Animal Crossing chat waar ik enorm veel leer over het spel. Ook heb ik via deze chat mijn eerste online eilandbezoekers ontvangen en de eerste eilanden van anderen bezocht. Het duurde wel echt een poosje voor ik het allemaal door had, dus ik probeer het je zo goed mogelijk uit te leggen.

Online op Animal Crossing New Horizons:

Vrienden bezoeken

Als je je online Switch abonnement hebt, kun je nog niet zomaar een random eiland online bezoeken. Er zijn twee manieren waarop je online een eiland kunt bezoeken: óf via je vriendenlijst, óf via een Dodo-code.
Als je nog niemand in je Animal Crossing vriendenlijst hebt, kun je nog geen eiland van een vriend bezoeken. Dus je moet nu óf op zoek naar vrienden, óf naar een Dodo-code.
Vrienden krijg je in Animal Crossing als je iemand toevoegt aan je Nintendo Switch vriendenlijst door middel van een Switch Friendcode. Dit doe je dus niet in het spel zelf, maar op je Switch. Als je inderdaad een vriend/kennis/familielid/online vriend hebt die Animal Crossing speelt, kun je hem of haar toevoegen met de friendcode. Maar hij of zij staat nu nog niet in Animal Crossing, ook al heeft hij of zij jouw vriendenverzoek al geaccepteerd. Om iemand in je Animal Crossing vriendenlijst te krijgen, moet er eerst een eilandbezoek plaatsvinden. Dit kun je doen door middel van de Dodo-code.

Een Dodo-code kun je krijgen door op jouw eiland naar de luchthaven te lopen en daar de Dodo aan te spreken. Geef vervolgens aan dat jij bezoekers wil van een ver eiland. Kies nu voor de Dodo-code. Vervolgens ontvang je van de dodo de code. Geef deze code aan je vriend. Diegene moet vervolgens op zijn eiland ook naar de luchthaven, aangeven dat hij op reis wil naar een ver eiland en vervolgens met een Dodo-code. Hij/zij voegt jouw Dodo-code in et voilà, je vriend komt eraan! Vanaf nu staat je vriend wél in je vriendenlijst van Animal Crossing.

dodo code aanzetten

Eiland openzetten zonder Dodo-code

Heb je nu niemand die je als vriend kunt toevoegen, maar zou je het wel leuk vinden om bezoekers te ontvangen, dan kun je je eiland openzetten voor iedereen. Met of zonder code. Het zou dan kunnen dat er iemand op bezoek komt, maar je hebt dan geen idee wie. Het gevaar is dat die persoon bijvoorbeeld allerlei spullen van je eiland gaat halen, zoals je bloemen plukken. Zelf heb ik dit even gedaan, maar zonder resultaat: er kwam maar niemand naar het eiland…deze optie werkte voor mij dus niet.

Eiland openzetten met Dodo-code

Als je je eiland met Dodo-code open zet, maar niemand kent die Animal Crossing speelt, dan is het dus ook een optie om een forum op te zoeken zoals ik heb gedaan. Ik heb me aangemeld op het forum en voorgesteld. Vervolgens heb ik gevraagd of iemand eens op bezoek wilde komen, gewoon om eens te proberen. Al gauw werd er gehoor gegeven aan mijn vraag en kwam er een bezoeker langs. Dat was erg leuk, zeker omdat hij me ook nog eens een nieuwe fruitsoort cadeau gaf, zomaar!

Eilandbezoekers geven cadeaus

Hierna ben ik via de Discord app gaan chatten met een aantal spelers en op dag drie had ik zomaar acht bezoekers op mijn eiland in één keer! Echt heel leuk! Je kunt met elkaar chatten, berichtjes achter laten op het memo bord en zelfs een mini-game doen. Een speler die al verder in het spel was en op mijn eiland op bezoek was, kon dit spelletje aanzetten. Zo startte er een mini-game met een challenge: vang de meeste insecten en vissen. Erg grappig!

Bewoners op je eiland animals crossing new horizons

Op bezoek bij iemand anders

Je kunt op bezoek bij iemand die niet in jouw vriendenlijst staat (of daar wel in staat, maakt niet uit) door middel van de Dodo-code. Ga naar de Dodo op je luchthaven en voer de Dodo-code in. Het enige probleem is dat het zou kunnen dat je niet op bezoek kunt komen. Dat kan ten eerste komen doordat er al iemand onderweg is. Ten tweede doordat de eigenaar van het eiland waar je op bezoek wil zijn telefoon open heeft staan (hij krijgt dan een melding om die te sluiten) of ten derde: doordat het eiland vol is met bezoekers.
Je krijgt dan een radiostoring te zien.

animals crossing new horizons

Let op: gedraag je!

Andere spelers die hun eiland voor jou openstellen, gaan er vanuit dat jij je als bezoeker netjes gedraagt. Dat wil zeggen dat je niet zonder te vragen zomaar bloemen gaat plukken of ‘zooi’ achterlaat. Het enige wat je altijd mag doen is vissen vangen en insecten vangen: deze zijn er namelijk onbeperkt.
Tijdens mijn eerste eilandbezoekje bij een ander had ik dat dus oprecht niet in de gaten en dus plukte ik een paar bloemetjes die ik nog niet eerder had gezien. Maar daarna werd ik vriendelijk verzocht om dat dus echt niet meer te doen. Oopsie!

eiland van iemand naders

18. Volg het tempo van het spel

Waar je wellicht echt even aan moet wennen, is dat je je aan het tempo van het spel moet houden. Sommige dingen duren lang (meestal een dag) en dat kan soms best even balen zijn, als je door wil. Maar dat is nu eenmaal niet deze game. Je kunt 1001 dingen doen op je eiland, maar wachten hoort daar ook bij.

Verder is het erg fijn dat je door het spel heen eigenlijk alles leert. Tijdens het spelen leer je steeds weer bij. Deze ingebouwde tutorial werkt erg fijn. Je leert een goede stabiele basis. En met tips uit dit artikel en wellicht andere tips die je online vindt, kun je het spel naar een nog hoger level tillen.

Kleine minpuntjes

Er zijn natuurlijk in iedere game ook minpunten te benoemen. Nu moet ik zeggen dat ik geen grote minpunten in dit spel heb, dus dat is mooi! Maar wel een paar kleine minpuntjes:

 • De teksten van sommige bewoners zijn steeds hetzelfde. Zo krijg je keer op keer hetzelfde praatje als je iets gaat inleveren in het museum. Het is jammer dat hier niet wat meer afwisseling in zit.
 • De teksten in de tekstballonnen kun je niet direct doorklikken. Zeker bij de steeds herhalende eilandbewoners is dat een beetje jammer. Je kunt ze wel sneller laten verschijnen door de B toets in te drukken, maar dan nog zou het fijner zijn als je dit direct door kunt klikken.
 • Sommige laadschermen duren wat lang, met name als je online met andere eilandbewoners speelt. Het inladen van een nieuwe bezoeker zorgt ervoor dat iedereen moet wachten (ongeveer 30-40 seconden, wat best lang is als je zit te spelen). Als je dus 8 bewoners achter elkaar op bezoek krijgt, krijgen alle 8 de spelers 8 keer een laadscherm te zien. Ook als iemand vertrekt, moet je weer wachten.

Veelgestelde Animal Crossing New Horizons vragen

 • Moet je bomen water geven in Animal Crossing New Horizons? – Nee, dat is niet nodig. Zodra je een boom plant, groeit hij vanzelf. Na drie dagen is je boom volgroeid.
 • Mijn boom groeit niet in Animal Crossing New Horizons. Hoe kan dat? – Als je fruit te dicht bij een gebouw, rivier of een andere boom plant, zullen ze niet gaan groeien en blijft het een klein boompje. Gelukkig kun je je boompjes altijd herplanten, mocht je per ongeluk toch iets op de verkeerde plek hebben geplant.
 • Hoeveel ruimte hebben bomen nodig in Animal Crossing New Horizons? – Als je een hele rij of groep bomen als zaadje of fruit plant, dan moet er steeds 1 lege plek tussen zitten. Máár…als je zaadjes of fruit plant naast volgroeide bomen, met 1 plek er tussen, dan gaat het niet goed. De boom zal dan niet groeien.
 • Moet je bloemen water geven in Animal Crossing New Horizons? – Ja, je moet ze elke dag een keertje water geven. Als je dat niet doet, zullen de bloemen op een gegeven moment bruin worden. Wanneer je ze dan nog geen water geeft, zullen je bloemen een dag later uitbloeien en doodgaan. Je kunt ook geluk hebben: als het regent hoef je die dag de bloemen geen water meer te geven. Aan de schittering op de bloem kun je zien of hij al water gehad heeft.
 • Hoe krijg je andere kleuren bloemen in Animal Crossing New Horizons? – Je kunt ook andere bloemen maken dan dat er in de winkel te koop zijn of die je op je eiland kunt vinden. Hoe dat werkt? De uitleg ervan kun je hier vinden.
bomen groeien niet animals crossing new horizons

Handige en leuke weetjes over Animal Crossing New Horizons

 • Er vliegen regelmatig cadeautjes in de lucht. Deze kun je met je katapult uit de lucht schieten en er zit altijd iets leuks in, zoals nieuwe meubels. Let wel op dat je je cadeautje niet kapot schiet boven het water..dan ben je hem kwijt.
cadeautjes pakken in animals crossing new horizons
 • Er komt ook regelmatig flessenpost aangespoeld aan het strand. Ook hier zitten altijd leuke verrassingen in, meestal een doe-het-zelf-plan.
 • Als je een gat in de grond graaft, kun je dit met Y weer dichtmaken met je voet. (kan ook gewoon met de schep, maar dat is onhandiger)
 • Ook feestdagen worden gevierd in Animal Crossing. Zo is er bijvoorbeeld een speciaal Paas-event waarbij je onder andere paaseitjes kunt zoeken.
paas event animals crossing new horizons
 • Palmbomen kunnen alleen op het strand goed groeien en kokosnoten krijgen.
 • Er kunnen zomaar andere eilandbewoners aanspoelen of aan komen wandelen, dus kijk regelmatig even op je eiland rond.
aangespoelde dodo animals crossing new horizons
 • In je Nook telefoon zit een encyclopedie. Daarin kun je zien welke soorten dieren je al gevangen hebt. Als je erop gaat staan, zie je door het uil-logootje of je dit dier ook al bij het museum gebracht hebt.
encyclopedie animals
 • In deze zelfde encyclopedie zie je trouwens ook wanneer je welk insect en welke vis tegen kunt komen, want bijna ieder beestje komt voor in specifieke maanden. Het kan dus zomaar zijn dat je een bepaalde vlinder maar 1 maand in het hele jaar tegen kunt komen.
review animals crossing new horizons
 • In het museum kun je vervolgens al jouw gevonden dieren terugvinden. Het museum is erg groot en ziet er erg mooi uit!
museum animals new horizon
 • Je kunt in Animal Crossing New Horizons niet zien wat voor boom een reeds geplante boom is (fruit of loofboom). Enige manier om dit te zien, is door de boom uit de grond te scheppen. In je opslag zie je vervolgens wat voor boom het is.
 • Als je items koopt uit de Nook winkel, dan komen die een dag later in je brievenbus. Even rustig afwachten dus!
 • ‘s Avonds kun je zomaar een spookje tegenkomen. Hij heeft je een opdracht. Als je die haalt, krijg je een cadeau.
spook animals crossing new horizons
 • Je kunt Animal Crossing New Horizons zo veel of zo weinig spelen als je wil: je loopt niets mis als je een half uurtje per dag speelt. Maar je kunt er ook gemakkelijk uren per dag mee bezig zijn. Altijd goed dus!
 • Als je loopt en B inhoudt, rent je bewoner. Let wel op, want door te rennen jaag je vissen weg! Ook als je door bloemetjes heen rent, zullen de blaadjes eraf vallen.
 • Animal Crossing New Horizons heeft een erg goede Nederlandse vertaling. Heel fijn, want zo hoef je je kinderen niet alles uit te leggen. Soms zitten er wel rare woordjes in die iets te letterlijk vertaald zijn, zoals “mijn waarde”, wat natuurlijk in het Engels “My dear” is.
 • Het hele jaar door worden er door Nintendo gratis updates uitgebracht. Zo zullen er het jaar door diverse speciale evenementen worden georganiseerd waar je gratis aan kunt deelnemen.
animals crossing new horizons leuk voor kind 8 jaar
 • Wist je dat er zelfs een speciale Nintendo Switch Lote Animals Crossing uitvoering is? Een must have voor iedere fan!

Go or No Go

Behalve alle bovenstaande tips, wil ik toch nog even afsluiten met een go of een no go voor dit spel. Het mag wel duidelijk zijn dat dit spel een enorme GO krijgt van ons! Niet alleen de jongens vinden het geweldig, ook ik ben vanaf het begin af aan verslaafd aan dit spel. Ik kan me met gemak uren vermaken met fruitbomen in mooie rijtjes planten, gekleurde bloemen in patroontjes planten, mijn huis zo mooi mogelijk inrichten, andere eilanden bezoeken, visjes vangen en nog veel meer. Het is bij uitstek een spel voor alle leeftijden.
Doordat er elke maand van het jaar weer andere insecten en vissen te vinden zijn, blijft het spel je uitdagen en afwisselen.
Kortom: een van mijn favoriete Nintendo Switch spellen tot nu toe!

Animal Crossing New Horizons Facts

 • Leeftijd: Vanaf 6 jaar (PEGI leeftijd 3 jaar)
 • Aantal spelers offline: 1 t/m 4 spelers (waarvan dan 1 de hoofdspeler is)
 • Aantal spelers online: 1 t/m 8 spelers
 • Genre: Avontuur
 • Console: Nintendo Switch
 • Taal: Nederlandstalig (ook andere talen waaronder Engels)
 • Releasedatum: 20-03-2020
 • Adviesprijs: € 59,99 en online hier te koop
Lees hier de handigste Animals Crossing New Horizons tips voor beginners, zodat jij het spel optimaal kunt spelen en handigheidjes snel leert! Dit is een leuk Nintendo Switch spel voor kinderen van 4 tot 18 jaar! #animalscrossing #animals #ac #newhorizons #nintendo #switch

Benieuwd naar meer reviews van Nintendo Switch games? Bekijk ze hier:
Asterix & Obelix XXL3: The Christal Menhir
LEGO Jurassic World
AO Tennis 2
Mario Odyssey
Snack World: The Dungeon Crawl – Gold
Layton’s Mystery Journey
Super Mario Maker 2
Pokémon Dungeon Mystery

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 14 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.