-

Verhuizen, wat kost dit nu eigenlijk?

Verhuizen vraagt tijd. En tijd is geld, dat weten we allemaal. Wil jij je verhuizing deels of volledig uit handen geven? Wat zijn dan de kosten voor een verhuizing, vraag je je misschien af. De kosten voor een verhuizing liggen niet alleen bij een verhuisservice, maar er komt echt nog veel meer bij kijken. De gemiddelde kosten van een verhuizing zijn wisselend door verschillende factoren. Zo kan een fullservice verhuizing ongeveer tussen de 500 en de 1600 euro kosten. Maar in deze blog vertellen we je graag iets over de kosten voor een verhuisbedrijf.

De kosten voor een verhuisbedrijf zoals Student Verhuis Service uit Amsterdam kunnen we wel wat verder toelichten. De kosten bestaan onder andere uit:

  • De verhuizer
  • De verhuiswagen
  • Een eventuele aanhanger
  • Een verhuislift (indien nodig)
  • Weekendtoeslag
  • Brandstofkosten

Kosten voor de verhuizers

Je mag ervan uitgaan dat er minimaal twee verhuizers meegaan met de verhuiswagen. En daarbij komen ook voorrijkosten kijken als je, in dit geval, buiten de ring van Amsterdam woont. Het is slim om te vragen of de kosten van tevoren inzichtelijk gemaakt kunnen worden. Zo kun je de kosten van de verschillende verhuisbedrijven vergelijken en uiteindelijk kiezen wat het beste bij jouw situatie past. Bij de meeste verhuisbedrijven worden de verhuizers per uur betaald. Op een offerte wordt dan een schatting gemaakt hoeveel uur er nodig is voor de verhuizers. Je kunt zelf natuurlijk ook helpen met het verhuizen, om zo de kosten lager te houden. 

Hoeveel wil je zelf doen?

Hiernaast speelt de hoeveelheid spullen die verhuisd moeten worden een grote rol. Met daarnaast of je de verhuizers alles laat inpakken en uitpakken. Dat kost natuurlijk veel meer tijd dan wanneer je dit zelf doet. Daarbij komt nog de waarde en het gewicht van de spullen. Heb je veel spullen en zijn veel spullen ook behoorlijk zwaar? Dan is dit lastiger te verhuizen en dat kost dan ook meer. Tot slot de toegankelijkheid van beide woningen. Is het bijvoorbeeld een woning met een toegang van een hoog en smal trappenhuis, dan zul je een verhuislift nodig hebben.

Verhuisdozen

Om jouw kostbare spullen veilig te vervoeren heb je verhuisdozen nodig. Het liefst verhuisdozen die enigszins dezelfde maat hebben, zodat je ze makkelijk kunt stapelen in de verhuiswagen. Met verschillende soorten verhuisdozen bestaat de mogelijkheid dat de dozen omvallen en dat moeten we natuurlijk niet hebben.
Sterke verhuisdozen zijn dus onmisbaar bij een verhuizing. Het kan veel kosten om kwalitatieve verhuisdozen aan te schaffen, dus kijk ook naar de mogelijkheid om deze te huren of te lenen van kennissen.

Bereken het vooraf

Om zelf een indicatie te krijgen van de kosten van een verhuizing kun je gebruik maken van een rekentool. Hier zijn geen rechten aan te ontlenen, maar het kan je wel een indicatie geven. De kosten kunnen altijd hoger of lager uitvallen dan verwacht.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.