Huis & Tuin

Uitzetlijst: Dit heb je nodig in jouw eerste huis

Als je voor het eerste op je zelf gaat wonen is het handig om een uitzetlijst te maken. Zo weet je zeker dat je de eerste dagen doorkomt!
Joyce

Als je voor het eerste op jezelf gaat wonen is het handig om een uitzetlijst te maken. Zo weet je zeker dat je alle basics hebt om de eerste maanden door te komen. Ik begon al op mijn achttiende te sparen voor mijn uitzet zodat ik, toen ik mijn eerste huis kocht, niet zoveel uit hoefde te geven aan allerlei spulletjes. Daarom heb ik voor jou een lijst met dingen gemaakt die je echt moet hebben als je voor het eerst op jezelf gaat wonen!

– Een goede pannenset

Het eerste waar ik aan dacht en had gekocht: een pannenset. Als je op jezelf gaat wonen wil je vast ook voor jezelf koken. Het is dan heel fijn om een goede pannenset te hebben. Je kan je pannen los bij elkaar zoeken, maar er zijn ook pakketten te koop zodat je in één keer klaar bent. In ieder geval heb je om te beginnen toch wel een koekenpan en een kookpan nodig. Kun je in ieder geval een eitje voor jezelf koken én bakken. Dat moet je toch wel kunnen? Kijk eens bij het merk Fissler. Dat zijn hele fijne pannen en ze hebben zeker een pan die bij jou en je eitjes past.

– Uitzetlijst voor de keuken

Naast je pannenset heb je ook nog andere dingen nodig. Zo vind ik een maatbeker ook altijd heel erg fijn. Maar vergeet ook een bestekset en verschillende snijmessen niet. Een waterkoker is ook erg fijn. En welke jongvolwassen kan er tegenwoordig nog zonder tosti-ijzer? Daarnaast kun je ook denken aan servies, snijplanken, bewaarbakjes, opscheplepels, drinkglazen, maatbekers, een kurkentrekker en een paar onderzetters. Met deze basics kan jij de eerste weken wel door komen!

– Spullen voor in je woonkamer

Naast je bank en misschien wel een lekkere stoel heb je ook een eettafel met stoelen nodig. Je wil immers lekker kunnen zitten als je aan het eten bent. Maar wat dacht je van een salontafel en een tafel voor je tv op je uitzetlijst? Een tip: kijk eens op Marktplaats. Daar kan je mooie spullen vinden voor weinig geld! Zeker als je voor het eerst op jezelf gaat wonen is dat zeker de moeite waard. Wil je jouw woonkamer graag sfeervol inrichten, dan zou je ook aan gordijnen of een mooi vloerkleed kunnen denken. Veel losse spullen? Schaf een leuk kastje aan!

– Dit heb je zeker nodig voor je slaapkamer

Op je uitzetlijst staat altijd een bed. Je moet toch ergens in slapen? Wellicht kun je je oude bed uit je ouderlijk huis meenemen, dat is natuurlijk mooi meegenomen. Maar vergeet ook niet je bedlinnen erop te zetten. Het liefste van alles twee stuks zodat je regelmatig kan wisselen. En wat dacht je van kussens? Ja, ik schrijf kussens want je weet nooit wie er blijft slapen. Daarnaast is een kast voor je kleding ook erg handig. Mocht je nog geld overhebben dan kan je ook kijken voor een nachtkastje. Ideaal voor een fijn leeslampje en je telefoonoplader.

– Dit moet op je uitzetlijst voor de badkamer

Verschillende handdoeken, groot en klein! Ik gebruik altijd een kleinere handdoek voor mijn haar en een grotere voor de rest van mijn lichaam. Ook moet je nadenken waar je al je shampoos en douchegel in wil doen. Ik heb daar namelijk een houder voor. Sta je tijdens het douchen niet graag op een koude ondergrond? Dan is een douchemat ook echt aan te raden.

– Uitzetlijst? Volg je gevoel

Ja, dat is een belangrijke: volg je gevoel. Je hoeft niet alles in één keer te hebben. Als je maar iets hebt om mee te koken en een plek waar je lekker kunt zitten en slapen. De rest komt wel. Volg je gevoel en laat je ouders indien mogelijk ook meedenken. En start dus al op tijd met het sparen van spullen. Mijn uitzet stond boven op zolder in mijn ouderlijk huis. Zo had ik, toen ik eenmaal ging, in één keer een heleboel spullen van mijn uitzetlijst al bij elkaar en dat gaf een hoop rust. Dus, ben je bijna achttien? Maak alvast een lijstje en ga sparen voor het grote moment!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.