10 jaar 7 jaar 8 jaar 9 jaar Creatief & Knutselen

{ Review } | Doctor Squish – Squishy maker

Glitters, kleurstof en een super cool apparaat: De Squishy Maker! Met dit apparaat maak je je eigen glitter sqiuishy's en wij testen hem uit.
Linda D

Al een hele lange tijd werd mij thuis de vraag gesteld, wanneer we nu eens eindelijk slijm zouden gaan maken!? Een uitgestelde activiteit. Online zijn er zoveel “slijmreceptjes” te vinden en ook heel veel verhalen over mislukte pogingen. Onlangs deden we dan toch een poging! Lenzenvloeistof, scheerschuim en wat water moesten de perfect fluffy slijm gaan worden. Het was geen mislukte poging, maar toch ook niet wat het zou moeten zijn. Toen mijn zoon en ik hoorde over een waar Squishy maker apparaat, waarmee je de meest perfecte en kleurrijke slijmsquishy’s kan maken, was onze aandacht getrokken!

Speelgoed van het Jaar 2022

De squishy maker is door de jury uitgeroepen door Speelgoed van het Jaar 2022! Dat maakte ons natuurlijk extra benieuwd naar dit creatieve speelgoed.

Unboxing de Squishy maker

Eigenlijk moet ik het zo zeggen; Mijn aandacht was getrokken, maar Siem was overenthousiast. Een stuiterbal die de twee dozen mocht gaan openen had al direct de tijd van zijn leven.
Glitters, kleurstof en een super cool apparaat: De Squishy Maker!
Ik las nog even aandachtig de gebruiksaanwijzing en samen zetten we alle klaar, voordat we een eerste poging gingen wagen. In de grote doos (hieronder op de foto) zit het apparaat en vele benodigdheden en in de kleinere doos zitten alle navul benodigdheden (deze is dus excl. Squishy maker station).

Shop hier jouw eigen Squishy maker:

Wanneer je de foto met daarop Dr. Squish aan je kind laat zien, herkennen zij haar wellicht al wel. Deze Doctor Squish maakt al jaren zeer enthousiaste video’s waarin ze squishy’s en slijm maakt. Een hit op Youtube en TikTok met meer dan 1 miljard views! Haar grote droom is uitgekomen, namelijk een eigen Squishy apparaat. In een van haar laatste video’s demonstreert ze deze ook!

Aan de slag met de Squishy Maker

De opgedane kennis door middel van de gebruiksaanwijzing en de video had ik wel even nodig, omdat ik in gedachten het slijm al van de muren af zag druipen. Er zitten verschillende formaten ballonnen in de doos en de instelling van het apparaat dien je daarop af te stellen.
Het vullen van de ballon, zodra deze is opgepompt middels een indrukwekkend vacuüm-zuig-systeem, was een gave activiteit. Er moest daarna speciaal poeder in, welke in combinatie met water zou veranderen in een slijmerige substantie. Daarnaast nog optioneel kleurstof, glitters en feestpapiertjes. Hierna moesten we de ballon met een speciale stop afsluiten, rustig aan afwikkelen en dicht maken met een speciale bijgeleverde clip.

Slijmpoeder!

De eerste keer knapte de ballon tot onze grote spijt, want klaarblijkelijk hadden we in de eerste instelling (formaat) toch een foutje gemaakt. Geen paniek! Alles zat netjes in het apparaat en niet tegen de muur.
Poging 2; de stop zat een beetje schuin waardoor we opnieuw een vulkaanuitbarsting kregen.
Poging 3; geslaagd!! Een hele coole, mooie kneedbare bal.

Glitters, kleurstof en een super cool apparaat: De Squishy Maker! Met dit apparaat maak je je eigen glitter sqiuishy's en wij testen hem uit.

Ondanks de geslaagde squishy, hield ik toch mijn huivering voor het plots knappen of opengaan van de ballon, dus deden we hem in een kommetje en speelde Siem ermee aan tafel.
Achteraf is dit maar goed gebleken, want na enkele dagen knapte het clipje inderdaad los van het uiteinde van de ballon en was het bakje gevuld met gele smurrie.

Glitters, kleurstof en een super cool apparaat: De Squishy Maker! Met dit apparaat maak je je eigen glitter sqiuishy's en wij testen hem uit.

Go or No Go

Is het een leuk apparaat? Jazeker! Siem vond het echt een fantastische activiteit. Mede doordat hij bijna alles zelf kon doen: de vacuüm techniek, het vullen met allerlei leuks (glitters etc.) en het magische poeder wat slijm werd zodra hij er water bij goot. Magie ten top!
Is het heel veilig voor je meubels, vloerkleed etc.? In ons geval niet.
Raden we het aan? Ja! Maar laat de gemaakte squishy’s in een bak liggen en speel er op die manier mee. Zorg er ook voor dat je de instructies nauw opvolgt. Veel klieder een kneedplezier gewenst! 🙂

Glitters, kleurstof en een super cool apparaat: De Squishy Maker! Met dit apparaat maak je je eigen glitter sqiuishy's en wij testen hem uit.

Squishy Maker Facts

Naam: Doctor Squish – Squishy Maker Station
Adviesprijs: € 33,49 en hier te koop
Adviesprijs navulverpakking: € 19,99 en je shopt hem hier

Wat mag je verwachten in het totale pakket:
Handleiding
Squishy Maker Station
1x Lepel en slijmpoeder
2 x Gekleurde latex ballonnen
4 x Transparante TPR-squishies
Glitters en confetti
3 x Herbruikbare clips
1 x Krullend lint
2 x Flesjes met gekleurde inkt

Wat mag je verwachten in de navulverpakking:
3 x TPR-squishies
1 x Gekleurde latex ballon
2 x Herbruikbare clips
Slijmpoeder
Gekleurde inkt
Confetti en glitters

Glitters, kleurstof en een super cool apparaat: De Squishy Maker! Met dit apparaat maak je je eigen glitter sqiuishy's en wij testen hem uit. #squishy #diy #boti

Lees ook de review van het vergelijkbare apparaat: Stuff-a-Loon maker en de uitbreiding Stuff-a-Mals

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.