Inspiratie

Onmogelijke verhuizingen waarmaken met een verhuislift

Een verhuislift is de oplossing voor huizingen wanneer je een te smal huis hebt om meubels door te verplaatsen.

Huis verkocht en nieuw huis gekocht? Een verhuislift is de oplossing voor huizingen naar appartementen op grote hoogte of wanneer je een te smal hebt om je meubels door te verplaatsen. Een verhuislift zorgt ervoor dat je met gemak zware objecten naar beneden én naar boven brengt. Dit maakt dat jij minder hoeft te sjouwen en dit voorkomt niet alleen blessures, maar zorgt er ook voor dat je geen onnodige beschadigingen maakt aan zowel huis als meubels. Ben je benieuwd naar de voordelen van het huren van een verhuislift tijdens een verbouwing? Lees dan snel verder.

Bij welke verbouwingen heb je een verhuislift nodig?

We benoemden het al kort, maar voor alle verbouwingen bij mensen die op een hogere verdieping wonen met een smal trapgat, is het handig om een verhuislift te huren. De verhuislift kan je met of zonder bediening huren bij een verhuisbedrijf. Moeten er veel grote voorwerpen zoals meubels of apparaten verplaatst worden? Dan is het aan te raden om een professionele verhuizer in te schakelen bij het bedienen van de lift en eventueel voor de volledige verzorging van je verhuizing. Zij kunnen dit allemaal direct verplaatsen naar de nieuwe woning of een inboedel opslag. Als je het lastig vindt om in te schatten of een verhuislift nodig is, kun je overleggen met verschillende verhuisbedrijven om te zien waar jij je het beste bij voelt.

De werking van een verhuislift

Er zijn verschillende verhuisliften. De meest voorkomende kun je als aanhanger met een trekhaak vervoeren. Het is dus een mobiele lift die je gemakkelijk kunt verplaatsen. Bij aankomst koppel je deze los en plaats je de lift op een stabiele ondergrond. 

De lift wordt vervolgende voor de gezel neergezet. Je kunt de verhuislift draaien en verstellen tot de hoogte waar je gaat in- en uitladen. De meeste verhuisliften kunnen tot zo’n 30 meter hoogte worden ingesteld. De afstandsbediening van de lift moet worden aangesloten op stroom, hiermee bedien je de lift omhoog en omlaag. Belangrijk is dat je alles wat naar boven of naar beneden gaat goed vastzet.

Voorbereiding checklist

 • Passen al je spullen door het raam?
 • Is er genoeg ruimte aan de voorkant van de woning om de verhuislift te plaatsen?
 • Heb je een parkeervergunning of -ontheffing aangevraagd bij de gemeente?
 • Zijn alle breekbare spullen goed verpakt zijn om schade te voorkomen?
 • Laat het verhuisbedrijf van tevoren weten welke meubels en spullen met de lift omhoog moeten
 • Kun je nog niet al je spullen in je nieuwe woning kwijt? Dan kun je opslagruimte Rotterdam, of waar dan ook in Nederland, huren. 

Ben je helemaal klaar voor de verhuizing en wil je een verhuislift huren? Dan wil je hier natuurlijk niet teveel voor betalen. Check daarom eerst alle prijzen van verschillende verhuisbedrijven. We raden aan om gratis en vrijblijvend ongeveer 6 offertes op te vragen bij verhuisbedrijven uit jouw omgeving. Vergelijk, maak de meest voordelige keuze en je bent klaar voor de verhuizing! Succes!


Wat kost verhuizen?

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

 • Reply
  Esther Holten
  19 oktober 2022 at 16:20

  Goed om te weten hoe ik mij moet voorbereiden op mijn verhuizing. We denken er ook over na om een verhuislift te huren. Zo kunnen we hopelijk veiliger onze spullen verplaatsen.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.