Reistips

Met je kinderen op autovakantie: hier moet je aan denken

autovakantie

Ga jij binnenkort met je kinderen op vakantie in de auto? Met kinderen reizen is natuurlijk erg anders als dat je alleen of met je partner reist. Waarschijnlijk zitten ze niet de hele tijd braaf stil en wordt er af en toe ook flink gediscussieerd. Je wilt dan bijvoorbeeld niet in vervelende situaties komen, zoals autopech zonder goede verzekering. Waar moet je aan denken als je op autovakantie gaat met je kinderen? Hieronder vind je een aantal tips!

Neem een goede autoverzekering

Wees goed voorbereid en zorg ervoor dat je voordat je weggaat een goede autoverzekering hebt afgesloten. Veel autoverzekeringen hebben niet dezelfde dekking in het buitenland als in het binnenland. Het is daarom extra belangrijk dat je hier even goed naar kijkt. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je pechhulp Europa kiest en vervangend vervoer wanneer dit nodig is. Als je dan met pech langs de weg staat, weet je zeker dat hulp snel onderweg is en dat je snel weer door kunt. En als je auto helemaal niet meer verder kan, kun je alsnog bij je vakantiebestemming komen door vervangend vervoer te claimen. Zo voorkom je dat je met het hele gezin langs de snelweg vast komt te zitten!

Zorg voor goede entertainment

Als kinderen zich vervelen in de auto, kunnen ze zich op een gegeven moment erg vervelend gaan gedragen. Zorg er dus voor dat je van tevoren goed nadenkt over entertainment voor je kinderen. Neem bijvoorbeeld een tablet mee, met gedownloade films of spelletjes. Of zorg voor wat leuke autospelletjes, boeken of een koptelefoon waar ze muziek mee kunnen luisteren. Het is belangrijk dat je een aantal verschillende dingen meeneemt om je kinderen mee te kunnen vermaken. Als ze uitgekeken zijn op het ene spel, kunnen ze zo weer door met het andere spel.
Ook ene handige tip voor in de auto: de bubblebum!

Betrek je kinderen bij de reis

Een andere tip is om je kinderen actief bij de reis te betrekken. Laat ze bijvoorbeeld meekijken met de gps, de borden en het verkeer. In het buitenland kan dit natuurlijk extra leuk zijn, omdat de borden opeens in een andere taal zijn. Zo leren ze al snel een gedeelte van een nieuwe cultuur kennen. Je kunt ook een kaart kopen, waarop je kinderen mee kunnen kijken en kunnen zien waar ze naartoe gaan. Zo kunnen ze de wegen proberen te volgen en leren ze kaart lezen! Erg leuk om eens uit te proberen.

Met deze tips wordt het reizen in de auto met kinderen waarschijnlijk een stuk makkelijker én leuker!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.