Huis & Tuin

Is jouw huis toe aan een make-over? Met deze 5 tips geef je je huis een nieuwe look!

Met een paar veranderingen en wat investeringen kun je jouw huis weer een nieuwe look geven. Hieronder lees je make-over tips.

Begin je het zat te worden om continu tegen dezelfde meubels en inrichting aan te kijken waar al jarenlang niks aan veranderd is? Misschien schuif je af en toe wat heen en weer, of koop je nieuw servies. Maar op een gegeven moment is dat niet meer voldoende en is er een drastische metamorfose nodig! Met een paar veranderingen en wat investeringen kun je jouw huis weer een nieuwe look geven. Hieronder lees je een paar tips om je op weg te helpen.

Investeer in een nieuwe vloer

Een nieuwe laminaat vloer is misschien niet het eerste waar je aan denkt als je jouw huis een make-over gaat geven, maar vergis je niet! Een nieuwe vloer kan namelijk heel veel doen met de uitstraling van je huis. Wacht dus niet tot deze helemaal versleten is en investeer in een goede vloer als basis van je nieuwe interieur. Heb je op dit moment een houtlook vloer en wil je écht voor iets anders gaan? Denk dan eens aan tegellaminaat in een betonlook. Daardoor creëer je echt een hele andere look en ook sfeer in je huis.

Verf de muren een andere kleur

Een van de gemakkelijkste manieren om je huis een make-over te geven is met een nieuwe laag verf op de muren. Kies een neutrale tint uit voor een kalm en sereen effect, of ga voor een iets meer gewaagde kleur op een accentmuur om echt een statement te maken. Als je jouw inrichting liever klassiek wilt houden, dan is wit altijd een goede optie. Zelfs als je muren voorheen al wit waren kan een nieuwe verflaag toch een groot verschil maken. Grappig genoeg zie je het verschil pas als je aan het schilderen bent. Dan valt het ineens op dat die witte muur voorheen toch niet zo wit was als dat je dacht.

Ga op zoek naar nieuwe meubels

Je hoeft bij een make-over van je huis natuurlijk niet al je meubels te vervangen. Een of twee nieuwe stijlvolle en praktische meubels kunnen al een groot verschil maken. Heb je bijvoorbeeld een hele fijne bank waar je nog geen afscheid van wilt nemen? Kijk dan eens wat het kan doen als je er een fauteuil bij neer zet, of een stijlvolle hocker. Hetzelfde geld voor de eettafel. Als die nog helemaal goed en naar wens is kunnen een paar nieuwe eetkamerstoelen een groot verschil maken.

Verander de indeling van het huis

Overweeg natuurlijk ook de mogelijkheden van de indeling. Een andere indeling kan je namelijk écht het gevoel geven van een nieuw huis. Is het misschien mogelijk om de eethoek met de zithoek om te wisselen? Of de bank aan de andere kant van de kamer te zetten? Probeer alle opties uit en kijk welk gevoel je krijgt bij de nieuwe indeling. Alles weer terugzetten kan altijd nog!

Maak gebruik van accessoires

Accessoires zijn een makkelijke en vaak ook voordelige manier om je interieur op te leuken en een andere uitstraling te geven. Heb je in je huidige interieur veel aardetinten? Kijk dan eens wat een paar kleurrijke accessoires kunnen doen. Of ga voor een mooie stijlvolle zwarte items. Een paar goed gekozen stukken kunnen een kamer echt laten opvallen. Succes!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.