Inspiratie

Drie kostenposten voor gezinnen waarop je kunt besparen

Het zijn dure tijden, zeker voor gezinnen. Wanneer je als tweeverdienend stel zonder kinderen de prijzen een beetje ziet oplopen, besluit je waarschijnlijk gewoon om per maand één keer minder uiteten te gaan. Maar als gezin is dit wel een ander verhaal. Kinderen groeien op, kosten worden daarmee hoger en dan hebben we het nog geen eens over de boodschappen gehad. Per week lijken ze wel méér trek te krijgen, onze kleine koters. Nu alle prijzen nog verder stijgen, ontstaat wel eens de vraag; wordt dan niets goedkoper? Vaak niet wanneer je zelf geen actie onderneemt, maar wél wanneer je je er eens goed in verdiept. Om jou een stukje op weg te helpen, hebben wij een aantal goede deals voor jou op een rij gezet waar je flink op kunt besparen.

1.      De vaste abonnementen

Er zijn abonnementen waar je afscheid van kunt nemen, denk aan sportscholen die nooit bezocht worden of kranten die ongelezen blijven liggen. Maar er zijn ook abonnementen die je meer gebruikt dan ooit. Een goed internet abonnement is hier een voorbeeld van. We doen tegenwoordig alles online, van werken tot bankieren. Een goed internet abonnement is dan ook een must en kan zichzelf terugverdienen. Dat er wel kwaliteits- en prijsverschil tussen zit, hoeven we je waarschijnlijk niet uit te leggen. Daarom is het verdiepen in deze materie ook zeker aan te raden. Zo is internet en tv van T-mobile echt een aanrader. Altijd topkwaliteit, aan te passen naar jouw wensen en voorkeuren en dat alles tegen een scherp tarief. Daarom, kijk kritisch naar je abonnementen en sluit deze over waar mogelijk.

2.      Stop de prikkel

We leven natuurlijk meer dan ooit in een wereld waar je altijd en alles tot je kunt nemen. Vandaag besteld is immers morgen in huis. Maar dat hóeft niet altijd. Naast dat het geen duurzame keuze is om altijd maar alles snel en nieuw te kopen, is het ook niet goedkoop. Misschien voelt dit wel zo omdat het allemaal in de sale is en een goede deal lijkt te zijn, maar wanneer je alle bedragen bij elkaar optelt dan ben je toch behoorlijk wat geld kwijt. Ga daarom een lijstje bijhouden van zaken die je écht nodig hebt en spreek met jezelf af dat je deze na een week op het lijstje pas gaat kopen. Je zult zien dat je veel dingen weer kunt schrappen. Oftewel, stop met de impulsaankoop en slaap over elke aankoop een nachtje extra.

3.      Tweede ronde

Dat je alles nieuw moet kopen, dat is een achterhaald beeld. In een tijd waar we meer op duurzaamheid letten dan ooit, is bewust leven een tweede gewoonte geworden. Maar tweedehands spullen kopen vinden mensen nog altijd niet normaal. Toch is het heel logisch om kleding, speelgoed en boeken een tweede kans te geven. Naast dat het een duurzame keuze is, is het ook nog eens een stuk voordeliger. Je zult versteld staan van de prijzen die mensen vragen voor spullen die nog prima een ronde mee kunnen. Schroom dan ook niet om eens een avondje op Marktplaats te kijken voor Sinterklaascadeaus. Kinderen hebben dit echt niet door, je portemonnee echter wel!

Kortom, het zijn én worden dure tijden. Maar ook jullie als gezin gaan je hier gewoon doorheen worstelen. Met een beetje creativiteit kun je op veel aspecten besparen. Besparingen die je vervolgens nooit meer merkt.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.