Inspiratie

De Somfy motor is op verschillende manieren inzetbaar

Als je ooit de mogelijkheden van elektrische zonwering of huisautomatisering hebt bekeken dan ken je vast al het Franse merk Somfy.

Als je ooit de mogelijkheden van elektrische zonwering of huisautomatisering hebt bekeken dan ken je vast al het Franse merk Somfy. Dit is namelijk al jarenlang dé specialist in gemotoriseerde producten, zowel voor professioneel gebruik als thuis. Bij de term buismotor zullen er niet direct een groot aantal toepassingen in je hoofd schieten, toch is er meer mogelijk dan je wellicht zult vermoeden. Op deze pagina onthullen we de veelzijdigheid van een Somfy motor.

Wat is een Somfy motor?

Een motor zet een object in beweging. Dit kan de motor in een auto zijn of een motorbuis in zonwering, rolluiken of raamdecoratie. Het doel van motoren in huis is het automatiseren van handelingen die je voorheen zelf moest uitvoeren. Zo kun je rolluiken aan de buitengevel in de avond sluiten als de zon onder gaat. Of open juist een zonnescherm als de zon fel schijnt op het terras. Je kunt elektrische zonneschermen met Somfy motor op verschillende manieren bedienen. Met een knop op de muur, een afstandsbediening, app of zelfs met je stem. En als je er sensoren aan koppelt dan werkt het systeem zelfs geheel automatisch.

Hoe kies je de juiste motor?

Als het zonwering of rolluiken aan de buitenzijde van de woning betreft dan zul je die via een gespecialiseerde dealer bestellen. Op basis van de afmetingen en het type product zal de juiste motor worden gekozen. Een groter scherm met meer gewicht zal tevens een meer krachtige motor nodig hebben. Zo is er voor iedere uitdaging een passende oplossing.

Elektrische raamdecoratie

Naast zonwering buiten is er ook raamdecoratie binnen. Als je bij een dealer in raambekleding een gordijnstof gaat uitzoeken dan kun je deze producten ook automatiseren. De kans is groot dat ze hier een Somfy motor bij aanbevelen. Net zoals er motoren zijn voor zonwering en rolluiken buiten kun je namelijk ook een losse motor(buis) kopen bij de meeste soorten raamdecoratie. Dit kunnen rolgordijnen zijn maar ook plisségordijnen of jaloezieën. De dealer zal de juiste optie kiezen die perfect aansluit op het type raamdecoratie.

Je kunt ook zelf aan de slag gaan met jouw raamdecoratie van Poweredblinds. De meeste types raamdecoratie kun je online bestellen, meten en installeren kun je zelf uitvoeren. Deze gordijnen zijn allemaal geautomatiseerd op basis van een Somfy motor, je weet op voorhand dat het systeem compleet is afgestemd op jouw situatie. Alles over Poweredblinds vind je op de website van deze serie producten. Je zult snel ontdekken dat er weinig beperkingen zijn bij elektrische raamdecoratie. Sterker nog; er ontstaan nieuwe toepassingen die zonder automatiseren van raamdecoratie ondenkbaar zouden zijn.

Bediening en protocol

Somfy heeft jarenlang gebruik gemaakt van het RTS systeem. Hoewel dit systeem nog steeds goed functioneert, kent het wel beperkingen. Met name in combinatie met huisautomatisering biedt io-homecontrol meer mogelijkheden. Dit nieuwe protocol laat je zonwering buiten of raamdecoratie binnen koppelen aan luidsprekers, verlichting en andere zaken in huis. Je beheert alle apparaten en diensten via een centrale app. Ook voor huisbeveiliging zijn er diverse opties van Somfy. Denk aan IP-camera’s voor binnen en buiten of rookmelders die draadloos met elkaar kunnen communiceren. Indien er WiFi signaal is kunnen ze notificaties sturen naar de smartphones of smartwatches van alle gezinsleden, waar ze ook zijn.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.