Creatief & Knutselen

De Muziekwedstrijd 2022 is van start!

muziekwedstrijd 2022

De inschrijving van de leukste online wedstrijd voor kinderen van 4 t/m 12 jaar start op 12 september. Alle kinderen van Nederland en Vlaanderen die houden van muziek maken kunnen meedoen. De Muziekwedstrijd staat open voor kinderen die een instrument bespelen of zingen. Het maakt niet uit of je wel of geen les hebt en hoe goed je bent. Iedereen kan meedoen. Op 26 november sluit de Muziekwedstrijd af met een feestelijke Muziekdag waarvoor alle deelnemers een uitnodiging krijgen.

Met de Muziekwedstrijd wil het Prinses Christina Concours kinderen enthousiast maken om bezig te zijn met muziek. Een laagdrempelige wedstrijd waarbij plezier hebben in het muziek maken vooropstaat. Directeur Alexander Buskermolen: “In ieder kind zit muziek. Het Prinses Christina Concours vindt het belangrijk om dit zo vroeg mogelijk aan te moedigen en te ondersteunen. Daarom hebben wij deze vrolijke wedstrijd in het leven geroepen. Het is voor veel kinderen de eerste kennismaking met het Prinses Christina Concours”. Kinderen kunnen meedoen in drie categorieën. Categorie 1 is voor kinderen van 4 t/m 8 jaar, categorie 2 voor kinderen van 9 t/m 12 jaar en categorie 3 is de groepschallenge, voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. In categorie 1 en 2 kun je meedoen als solist, als duo, of met een kleine groep (t/m 5 kinderen). Categorie 3b is voor groepen vanaf 6 kinderen.

Speciale prijzen

Deelnemers kunnen speciale prijzen winnen. Een jury bestaande uit professionele muzikanten bekijkt alle inzendingen, schrijft rapportjes met feedback en bepaalt wie de prijzen winnen. Zo is er een originaliteitsprijs voor de meest verrassende inzending van dit jaar, een samenspelprijs voor kinderen die het best samenspelen of een performance prijs voor kinderen die de fijnste podiumpresentatie hebben. Alle prijzen staan vermeld op de website van De Muziekwedstrijd. De kinderen die laten zien dat ze vele muzikale vaardigheden hebben winnen De Muziekwedstrijd Prijs. Deze prijs wordt uitgereikt in alle categorieën.

Klaasje Meijer

Klaasje Meijer, bekend van de populaire kinderpopgroep K3, is dit jaar presentator van De Muziekwedstrijd. Het is geen toeval dat Klaasje deze rol vervult. Als oud-prijswinnaar van het Prinses Christina Concours draagt ze De Muziekwedstrijd een warm hart toe: “Het is zó belangrijk dat kinderen plezier beleven aan het luisteren én spelen van muziek. Behalve dat het de ontwikkeling van kinderen helpt, is het vooral leuk om te doen en iets waar je een leven lang iets aan hebt…” De Muziekwedstrijd wordt afgesloten met een feestelijke Muziekdag in het Spoorwegmuseum in Utrecht op zaterdag 26 november. Alle deelnemers zijn welkom. Tijdens de Muziekdag, die Klaasje presenteert, treden er prijswinnaars op, kunnen kinderen een workshop volgen en mogen ze gratis het Spoorwegmuseum bezoeken.





♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 



No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.