Boeken

Boekentips: twee leerzame en grote kinderboeken vol plaatjes!

Linda - Go or No Go

In deze blog hebben we een twee leuke en zeker ook leerzame kinderboeken vol mooie illustraties die we graag bij je willen tippen! En niet te vergeten: Ze zijn beide groot van formaat!

Boek: Het Beestenboek

Boeken met dieren zijn hier altijd een hit en kijkboeken zijn al helemaal een hit. Mijn jongste kan geen genoeg krijgen van al die dierenboeken. Als een soort mini Freek Vonk gaat hij door boeken heen, met dezelfde ‘ohhs’ en ‘ahhs’ als op tv. Uiteindelijk weet hij mij wel te verbazen met (voor mij) nieuwe dieren. Boeken met en over dieren zijn van alle tijden en het Beestenboek van Joelle Jolivet heeft nu een jubileum uitgave. Inmiddels bestaat het boek al 20 jaar. Speciaal daarom heeft de uitgeverij een jubileum uitgave uitgebracht. Hoe kan het dat wij dit boek nog niet kennen? Ik neem jullie mee door dit boek.

In deze blog hebben we een twee leuke en zeker ook leerzame kinderboeken vol mooie illustraties die we graag bij je willen tippen! En niet te vergeten: Ze zijn beide groot van formaat!

De dieren

Nu schreef ik dat ik jullie zou meenemen door het boek, maar dat is eigenlijk niet zo. In dit boek neemt de groene kameleon, die zich op iedere pagina heeft verstopt, je mee door het boek. Hij (of zij) laat je alle dieren ontdekken, sommige met een bijzonder uiterlijk en sommige met ellenlange namen (de venus vliegen vanger zeeanemoon). Het boek telt 39 pagina’s met dieren en deze dieren zijn in bijzondere categorieën opgedeeld. Bij deze originele manier kan je denken aan kleur (zwart-wit) of op leefomgeving (in de diepte) of aan uiterlijk kenmerk (zoals hoorns).

De tekeningen

De tekeningen van Joelle Jolivet zijn erg herkenbaar. Ze maakt gebruik van linosneden. Een techniek die je misschien nog kent van vroeger van school. Met een guts snij je lino weg en zo kan je met inkt een afdruk maken. Erg knap om te zien hoe ze daar zulke mooie dieren met details mee kan maken. De dieren zijn vrolijk gekleurd en allemaal zwart omrand. Dit geeft enigszins een vintage uitstraling. De tekeningen zijn mede dankzij het formaat van het boek (het boek is 38 centimeter) mooi groot.

In deze blog hebben we een twee leuke en zeker ook leerzame kinderboeken vol mooie illustraties die we graag bij je willen tippen! En niet te vergeten: Ze zijn beide groot van formaat!

De teksten

Het boek is getekend dus door Joëlle Jolivet en de teksten zijn ook van haar hand. Nu is dit meer een kijkboek dan een leesboek. Alleen de namen staan bij de dieren. Achterin het boek vind je het hoofdstuk dierengeheimen. Daar lees je leuke feitjes over de dieren met de pagina’s erbij genoemd. Dat is de enige tekst, echt voorlezen gaat dus niet. Maar veel kinderen houden van kijken en het verhaal ontvouwt zich dan vanzelf vaak rond een feitje.

Go or No Go

Dit boek heeft op mijn kind een enorme aantrekkingskracht. Ondanks dat de tekeningen niet realistisch zijn getekend zijn de dieren zeker herkenbaar. Mijn zoon vindt de categorieën leuk en dat het boek zo groot is. Het is echt een boek om mee te zitten en doorheen te bladeren. Persoonlijk vind ik tekstloze boeken lastig, ik ben geen goede verhalenverzinner. Liever had ik de facts op de pagina bij de dieren erbij gehad zodat ik het erbij kan vertellen. Nu moeten we steeds bladeren naar achteren.
Het boek is geschikt vanaf 3 jaar om in te kijken en blijft leuk zolang het kind het leuk vindt. Mede dankzij de mooie tekeningen en het formaat is dierenboek een grandioos kinderboek!

Facts

Boek: Ons lichaam

Er zijn boeken die de wauw-factor hebben. Dit boek heeft dat zeker! Heb jij wel eens van de muzikale Elvis spier gehoord? Of de sportieve stijgbeugel? Of ken je dan het mytische Glabella? Het zit allemaal in ONS lichaam. Met dit prachtige boek leer je over ons lichaam. Een boek met flappen en nee, dat is niet kinderachtig.

De kinderachtige flapjes boeken kun je hier niet mee vergelijken. Je kan in dit boek je lichaam uitklappen. We beginnen met de spieren, en gaan via aderen, botten en zenuwen steeds dieper in het lichaam. Je kan flapjes wegklappen en echt door je lichaam gaan. Op de achterkant van de flapjes staat nog extra informatie en facts.

Go or No Go

Een werkelijk prachtig gemaakt boek door Joëlle Jolivet, mooi getekend met veel details. In 9 hoofdstukken gaan we door het menselijk lichaam. Het oog, hart en uiteindelijk zien we ook een zwangerschap en kan je prachtig zien hoe een baby in de buik zit. Ook de geslachtsorganen worden niet overgeslagen, waarmee dit boek een mooie leidraad kan zijn bij seksuele opvoeding.
Het boek is super interessant voor iedereen die wat meer wil leren over het eigen lichaam

Facts

Pagina’s: 16
Leeftijd: 6 jaar
Verschijndatum: juli 2022
adviesprijs: € 29,90 en online te koop

https://partner.bol.com/click/click?p=2&t=url&s=41449&f=TXL&url=https%3A%2F%2Fwww.bol.com%2Fnl%2Fnl%2Fp%2Fons-lichaam%2F9300000060675452%2F&name=Ons%20lichaam%2C%20Jo%C3%ABlle%20Jolivet&subid=Ons%20lichaam%2C%20Jo%C3%ABlle%20Jolivet

Lees ook de review van dit leuke boek

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.