10 jaar 11 jaar 8 jaar 9 jaar Boeken

{ Boek recensie } Alles over Sociale Media

Alles over Sociale Media

Social Media; je kunt er eigenlijk niet meer omheen. Waar ik op de basisschool vroeger nog niets wist van internet en hoe dit allemaal werkte, is dit voor mijn kinderen al gesneden koek. Bizar om te zien hoe snel ze alles oppikken en eigen maken. Zelfs de jongste van 3 weet al zijn weg op mijn telefoon en kan zelf spelletjes en filmpjes voor zichzelf opzetten. Maar hoe zit social media nu eigenlijk echt in elkaar? Waar liggen de valkuilen voor met name kinderen?
Met het boek “Alles over sociale media” ben ik hiermee aan de slag gegaan met mijn dochter.

Alles over Sociale Media

Als je alleen al kijkt naar de omslag van het boek dan zie je dat daar al veel informatie over Social Media staat. Ook in het boek zelf staan leuke illustraties die ondersteunend werken tijdens de gesprekken.
Zo hebben we ons eerste gesprek gehad over wat we zagen over de cover, wat is het en wat weet je ervan?

Onze ervaring

Op Social Media zie je vaak alleen maar het allerleukste, maar we kwamen al snel op het gesprek dat niet alles wat je online ziet ook echt de waarheid is. Zo is er fake news, foto’s kunnen bewerkt zijn, er wordt veel gepest online en je ziet niet een hele dag van iemand, maar alleen een momentopname.
Maar het meest belangrijkste, alles wat je op internet zet, blijft op het internet. Dus je moet er echt goed over nadenken wat je op internet zet en waarom je dit doet. Ik merkte dat ik bij haar echt wel wat puntjes extra moest benoemen. Dat niet alle spelletjes die online gedaan worden onschuldig zijn helaas en je altijd zelf je eigen grens mag aangeven. De kant die ik vaak minder goed kan belichten over social media vond ik juist heel goed te bespreken met dit boek.  

Spelenderwijs

In het boek staan ook een aantal quizzen uitgewerkt, hier kun je je kennis testen en weet je direct wat er bij jouw kind al wel en niet bekend is. Ook staan er bij alle onderwerpen simpele tips beschreven voor zowel de kinderen als de ouders. Ideaal om hier samen mee aan de slag te gaan. Het geeft je niet alleen inzicht over jezelf, maar ook over hoe anderen dit wellicht kunnen ervaren. Dit maakt het boek niet alleen maar lezen, maar geeft het je ook handvatten om er echt samen mee aan de slag te gaan.  

Feitjes

Natuurlijk staan er ook een heleboel feitjes vermeld in het boek. Wat is bijv. een smombie en bodyshaming, wat doet social media met je en wat zijn influencers? Het is leuk om hier samen in te duiken en meer over te leren. Eerlijk is eerlijk, Macy is niet de enige die veel heeft geleerd door dit boek, ook als ouder heb ik een hoop geleerd.

Go or No Go

Wat ons betreft is “Alles over Sociale Media” echt een Go. Macy vindt het superleuk om zelf te lezen en vraagt er ook veel over. Wat ik met name merkte, is dat ze al veel meer wist over Social Media dan ik had verwacht. Niet alleen thuis pikt ze dit op, maar ook op school. Sommige kinderen hebben al TikTok accounts, zitten op instagram en hebben al een eigen telefoon de hele dag tot hun beschikking. Ik weet zeker dat we door dit boek veel meer hebben besproken over social media dan we anders hadden gedaan. Door de vele informatie, de juiste onderwerpen die aan worden gesneden en de leuke manier waarop dit wordt gedaan raad ik dit boek zeker aan. In een tijd als deze is het voor ons echt een must om hierover in gesprek te blijven met onze kinderen, dus dit boek blijft zeker in beeld hier.

Alles over Sociale Media – Facts


Lees ook: Meer leerzame boeken lezen? Dan is dit ook een aanrader.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.