Dierentuin

Bij Vlinders aan de Vliet tropisch genieten

Vlinders aan de vliet Een tropisch paradijsje met allemaal bijzondere vlinders. En er zijn niet alleen deze beestjes om te bewonderen bij Vlinders aan de vliet.
Joyce

Al van kleins af aan ben ik dol op vlinders. En ook als we naar de dierentuin gaan, kijk ik ook altijd even in de vlindertuin als ze die hebben. Hoe leuk is het om op 10 minuten rijden een tropisch paradijsje met allemaal bijzondere vlinders te hebben? En er zijn niet alleen vlinders te bewonderen!

Een tropische vlindertuin

Sinds maart 2006 is er bij Leidschendam een tropische, overdekte tuin te vinden. Helaas wel een zeer specialistisch seizoensproject. Daarom is hij geopend van de voorjaarsvakantie t/m de herfstvakantie. In de winterperiode is het namelijk te donker en te koud in de kas om de tropische vlinders te laten vliegen. De tuin is eigenlijk een uit de hand gelopen hobby van Jan Kienjet. Hij heeft een 1600 vierkante meter kas omgebouwd tot een ware jungle-vlindertuin met wel honderden vlinders, vogels, waterdieren en bijzondere planten en bloemen.

  • Een tropisch paradijsje met allemaal bijzondere vlinders. En er zijn niet alleen deze beestjes om te bewonderen bij Vlinders aan de vliet.
  • eendjes Een tropisch paradijsje met allemaal bijzondere vlinders. En er zijn niet alleen deze beestjes om te bewonderen bij Vlinders aan de vliet.
  • Leguaan Een tropisch paradijsje met allemaal bijzondere vlinders. En er zijn niet alleen deze beestjes om te bewonderen bij Vlinders aan de vliet.

Vlinders buiten Europa

De vlinders in de tuin komen uit tropische oorden, dus zijn niet bij ons in Europa te vinden. Slechts 15% kweken ze zelfs in de tuin. De rest wordt geïmporteerd. Ze worden als pop gekocht en in speciale kasten neergehangen. Zodra ze uitkomen gaan ze op zoek naar een nieuwe partner in de tuin. Het resultaat is een mooie tuin vol tropische vlinders die wij niet in Nederland vinden.

Meer dan alleen vlinders

Van buiten ziet het eruit als een kas, maar van binnen waan je je in de jungle. Mijn eigen kinderen kijken elke keer hun ogen uit. Er zijn namelijk verschillende routes die je kan nemen en tussendoor zijn er plekjes waar je op een bankje kan zitten. De vlinders vliegen overal om je heen, maar je vindt er ook andere dieren. Zo zijn er ook vogels, eenden, schildpadden, leguanen en vissen te vinden. Als je geluk hebt, loopt de schildpad even met je mee.

Foto’s maken en ontdekken

Mijn oudste maakt het liefst de hele tijd foto’s van alle vlinders en dieren die hij tegen komt, terwijl mijn jongste op pad gaat. In de kas is er een kleine watervalletjes waar je via de stenen overheen kan lopen. Ook zijn er twee “vijvers” vol met vissen en eendjes. Een trap omhoog geeft je een mooi uitzicht over de kas. Je snapt wel dat we die bij elk bezoek dus zeker twee keer beklimmen.

Tropische vissen en een krokodil

Als je klaar bent met de jungle kom je nog even langs de leguanen, krokodil en tropische vissen. Ze hebben daar zelfs grote wandelende takken. En als je geluk hebt, mag je aan het einde ook nog eens een echte slang vasthouden. Joshua durfde dat wel, maar Isabel hield het liever bij aaien. In de auto bekeken beide kinderen naar de foto’s die ze hadden gemaakt. “Mama, wanneer gaan we nog een keertje?”

Go or No Go

Als ik je vertel dat we een abonnement hebben genomen weet jij vast wel wat wij gaan zeggen? Vlinders aan de Vliet is zeker een go. Alsof je even Nederland uit bent. De kinderen vinden het geweldig en proberen zoveel mogelijk vlinders vast te leggen op de foto. Je moet het niet vergelijken met een dierentuin, maar mooi is het wel. Wil je een uitje van ongeveer twee uur of korter? Dan kan ik je de Vlinders aan de Vliet zeker aanraden!

Like it? Pin it!

Een tropisch paradijsje met allemaal bijzondere vlinders. En er zijn niet alleen deze beestjes om te bewonderen bij Vlinders aan de vliet #vlinders #uitje

Lees ook: Haal dat tropische gevoel ook in huis!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.