Inspiratie

Tips om geld te besparen!

Iedereen kent wel het gevoel dat je geld opeens heel erg snel opgaat. Ben je benieuwd hoe je gemakkelijk geld kan besparen?
Linda - Go or No Go

Iedereen kent wel het gevoel dat je geld opeens heel erg snel opgaat. Dit kan natuurlijk verschillende oorzaken hebben. Je bent bijvoorbeeld net op vakantie geweest of bent net verhuisd. Maar soms doe je ook niet zulke gekke uitgaven, maar merk je toch dat je elke maand niet zoveel geld overhoud. Je zou natuurlijk meer kunnen werken, maar dit is soms helaas ook niet mogelijk. Gelukkig zijn er veel verschillende manieren om geld te kunnen besparen. Ben je benieuwd hoe je gemakkelijk geld kan besparen? Lees dan snel verder.

Oversluiten van leningen

Er kunnen situaties voorkomen in je leven wanneer je wat extra geld nodig hebt. Bijvoorbeeld om een huis te kopen of juist je huis te verbouwen. In deze situaties zou je een lening kunnen afsluiten. Er zit echter een verschil tussen verschillende banken waar je een lening kan afsluiten. Daarnaast kan de rente van een lening verloop van tijd verhoogt of verlaagd worden. Je kan geld besparen op het oversluiten van leningen. Dit betekent dat je bij een nieuwe kredietverstrekker geld leent om je huidige lening(en) af te lossen. Hierna heb je nog maar één lening bij je nieuwe kredietverstrekker. Omdat je dure lening(en) oversluiten naar 1 goedkope lening betaal je alleen maar voor die lening rente waardoor je geld bespaard. Mocht je eerst maar een lening hebben dan heeft het al zin om een nieuwe lening af te sluiten met lagere rente.

Creditcard afbetalen 

Het fijne van een creditcard is natuurlijk dat je het gevoel hebt dat je eindeloos kan uitgeven zonder dat je geld opgaat. Helaas is dit ook meteen het gevaar van een creditcard. Hierdoor zijn er altijd mensen die aan het eind van de maand even geen rekening hadden gehouden met de creditcardrekening die betaalt moet worden. Wanneer je deze rekening aan het einde van de maand niet kan betalen dan krijg je gelukkig meer tijd om dit af te betalen, maar wel tegen hoge rente. Deze rente zijn vaak tussen de 10 en 14 procent, afhankelijk van de bank. Je kan natuurlijk geld besparen om ervoor te zorgen dat je deze rente over je creditcardrekening niet hoeft te betalen. Bij veel banken kun je gelukkig tussendoor je rekeningen aflossen. Het is verstandig om je creditcardrekening bijvoorbeeld af te lossen na dat je er een grote uitgave mee hebt gedaan. Zo zorg je er voor dat als je toch niet alles op tijd kan aflossen dat het bedrag in ieder geval niet zo hoog is.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.