Friesland

Altijd pret bij Fruitkwekerij ’t Keetje in Lutjebroek

Ben je ook altijd zo dol op van die unieke adresjes waarbij je tegelijkertijd lokale ondernemers steunt? ’t Keetje in Lutjebroek is zo’n adres. Deze zorgboerderij en fruitkwekerij is leuk voor jong en oud. Je kunt er onder andere fruit plukken, handgemaakte streekproducten kopen of lekker eten en drinken terwijl kinderen lekker spelen in de speeltuin.

Lunchen bij ’t Keetje

In West-Friesland staat ’t Keetje in Lutjebroek bekend bij de locals als gezellig plekje om even wat te eten en te drinken. Bijvoorbeeld na een lange wandeltocht of fietstocht. Of als je op doorreis bent naar een andere bestemming.

Bij mooi weer neem je plek op het gezellige terras, met uitzicht over de speelplaats of de bloemenweide. Bij slecht weer kun je gezellig binnen in de boerderij aan een tafeltje genieten van je verse smoothie en zelfgemaakte carrot cake.
In de lunchroom kun je ook een feestelijke high tea reserveren. Of wat dacht je van Keetjes broodtafel, waarbij je -de naam zegt het al- kunt smullen van diverse broodjes met beleg en een soepje.

De menukaart bestaat uit gerechten die voornamelijk vervaardigd zijn met lokale producten. Fruit komt natuurlijk uit de eigen fruittuin achter de boerderij. Verser kunnen de appeltjes in je appeltaart niet worden!
Omdat ’t Keetje een zorgboerderij is, werken hier ook mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Ze helpen bijvoorbeeld in de tuin of met het verzorgen van de dieren. Ook mogen ze helpen in de keuken met eten maken of eten verpakken en ze helpen serveren op het terras.

Ben je ook altijd zo dol op van die unieke adresjes? ’t Keetje in Lutjebroek is zo’n adres. Deze zorgboerderij en fruitkwekerij is leuk!

Fruit plukken

In de fruittuin vind je, afhankelijk van het seizoen, heel veel soorten fruit. Diverse appelsoorten in de appelboomgaard, maar ook kersen, bramen, peren en pruimen. Het fruit kun je in het winkeltje naast de zorgboerderij kopen, maar nog leuker is het als je zelf je fruit gaat plukken.

Dat mag niet op eigen initiatief. Je moet je daarvoor wel eerst even aanmelden in de winkel, waar je een tasje of bakje krijgt waar je de vondsten in kunt bewaren. Vervolgens ga je de tuin in en pluk je waar je zin in hebt. Je zelf bij elkaar gesprokkelde fruitschaaltje reken je daarna af in de winkel.

Fruit plukken is een ontzettend leuke en tegelijkertijd leerzame activiteit voor kleine kinderen. Zien waar het fruit vandaan komt, maakt van ieder kind een nog betere fruiteter!

Ben je ook altijd zo dol op van die unieke adresjes? ’t Keetje in Lutjebroek is zo’n adres. Deze zorgboerderij en fruitkwekerij is leuk!

Handgemaakte streekproducten kopen

In het winkeltje koop je naast fruit uit eigen fruittuin ook lekkers als taart en vers brood. Ook vind je hier mooie interieur accessoires, zoals tuinbeeldjes, windlichten en kaarsen. Erg leuke souvenirs zijn de producten waar West-Friese leuzen op staan. Rompers, slabbetjes en mutsjes bijvoorbeeld met daarop ‘pittigie’ wat zoveel betekent als ‘lief’ of ‘schattig’. Je kunt hier ook kant-en-klare cadeaupakketten kopen. Met zelf gemaakte handzepen of shampoobars of eetbaar lekkers uit de streek. Leuke cadeautjes voor jezelf of de thuisblijvers als je vakantie viert in de regio.

Ben je ook altijd zo dol op van die unieke adresjes? ’t Keetje in Lutjebroek is zo’n adres. Deze zorgboerderij en fruitkwekerij is leuk!

Spelen bij ’t Keetje

Kinderen zullen zich hier niet snel vervelen. Er staan op het erf ontzettend veel trapauto’s, skelters, steppen en fietsjes waar kids gretig gebruik van maken. Verderop vind je een speelplein met een zandbak en heel veel speelgoed, schommels en een klimtoestel.

En wat is een boerderij zonder dieren? Op het terrein lopen paarden, schapen en schattige varkens.
Er worden regelmatig ook leuke activiteiten georganiseerd voor kinderen. Op de website van ’t Keetje kun je zien wat er allemaal te doen is. Je kunt hier ook je kinderpartijtje vieren en ook bedrijven kunnen de locatie als vergaderruimte gebruiken.
Scholen zijn hier welkom voor gastlessen buiten de deur.

Lijkt het je ook leuk om eens langs te komen bij ’t Keetje in Lutjebroek? Ik kan het in ieder geval van harte aanbevelen.


Liefs, Mirjam Hart, reisblogger bij eengoedereis.nu en moeder van Noah (16), Eli (7) en Filou (5).

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.